Care sunt cele mai bune programe pentru proiectarea caselor?

Piața de software include o gamă mare de programe de proiectarea caselor, care rezolvă numeroase probleme de arhitectură și design.
Filip Stan
04 feb. 2022, 10:27
Care sunt cele mai bune programe pentru proiectarea caselor?
Programele de proiectarea caselor sunt utilizate de arhitecți, designeri și cei interesați să vizualizeze locuințele, la exterior și interior, sau pentru a crea modele de case noi, de apartamente și spații individuale.

Piața de software include o gamă mare de programe de proiectarea caselor, care rezolvă numeroase probleme de arhitectură și design. Aceste programe sau aplicații se folosesc și pentru realizarea unui proiect de casă nouă și pentru un proiect de renovare sau restaurare a unei case vechi. 

Cele mai bune programe de proiectarea caselor sunt: 

3D Max

Această aplicație este special concepută pentru designeri și arhitecți și reprezintă în acest an, cel mai popular program de vizualizare și modelare a interioarelor de case. Programul are o serie de instrumente și funcționalități care sunt necesare pentru a putea vizualiza virtual interioare variate, unele fiind chiar de o mare complexitate. 

Programul este ușor de utilizat și este recomandat celor care lucrează ca arhitecți sau designeri de interior și vor o aplicație pentru a-și vizualiza proiectele lor. Un astfel de program permite vizualizarea casei, a interiorului, a structurilor arhitecturale și multe altele. 

Autodesk Homestyler

Dacă îți dorești un program în care să-ți îmbunătățești abilitățile de design, în ceea ce privește realizarea unor proiecte de case de vis, îți sugerăm să folosești programul Autodesk Homestyler. Acesta este perfect pentru orice designer de interior pentru că permite lucrul la mai multe proiecte de renovare a caselor. Acest program este potrivit și pentru cineva care este specializat în meseria de decorator și vrea să vizualizeze diferite case. 

Cu Autodesk Homestyler se pot crea proiecte de design DIY, acestea se pot salva și apoi prezenta oamenilor interesați de asemenea lucruri.  

Alte avantaje oferite de programul Autodesk Homestyler sunt: 

  • Se poate proiecta cu ușurință orice casă și interiorul ei
  • Se poate crea un profil de designer interior
  • Se pot proiecta mii de modele de mobilier de casă, decorațiuni, accesorii de artă etc. 

Sweet Home 3D

Cu acest program poți proiecta casa și camerele foarte simplu și rapid. Ele vor fi vizualizate virtual, în 3D, foarte clar. Colecția programului include o gamă extinsă de modele de mobilier, de materiale de finisare, dar și numeroase proiecte gata realizate sub formă de machete standard.  

Ashampoo Home Designer

Folosind acest program poți vedea un proiect de casă, așa cum ai visat, cu tot cu mobilier și decor amplasat în avans. Programul este o aplicație de desen care asigură și o vizualizare 3D incredibil de clară. El permite încărcarea, editarea și salvarea proiectelor 3D. Programul are tot ce trebuie în ceea ce privește realizarea unui proiect de casă, renovarea unei locuințe ori a unei grădini. Are o colecție vastă de piese de mobilier, plante, elemente decorative și alte lucruri pentru locuințe și clădiri. 

Acest program de proiectare a casei este incredibil de ușor de utilizat. 

SketchUp Make

Acest program permite realizarea de modele 3D de structuri de case și clădiri, aplicarea unor modificări la structura și textura acestora, calcularea cu precizie a dimensiunilor, deci va fi pe placul oricărui utilizator, chiar dacă este mai pretențios. 

Complexitatea realizării unu proiect depinde de sarcinile individuale ale planului de casă și trebuie realizat de un arhitect. Pentru fiecare sarcină se poate folosi o soluție software specifică. 

Dezvoltatorii de asemenea programe, din ziua de azi, țin cont de sfaturile arhitecților care creează modele virtuale de case și alte clădiri, dar și de dorințele clienților și ale antreprenorilor ce au și ei legătură cu industria de proiectare. Ei reușesc astfel să vină pe piață cu variante de programe cât mai clare și ușor de utilizat. În acest fel se pot face planificări mai bune privind construirea sau restaurarea unor case sau clădiri și se poate face o listă cu materialele necesare pentru lucrări. 

Românii care vor să economisească bani chiar și în ceea ce privește achizionarea de materiale pentru casele lor, au posibilitatea de a alege ceea ce le trebuie pentru lucrări de pe Grinzi.ro, unde vor găsi reduceri la majoritatea produselor de construcții și bricolaj pentru orice șantier.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
Banii intră direct în conturile românilor. Se dau bonusuri pentru toți cetățenii români
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
DIFERENȚE DE 1.500 de lei la pensie. Harta pensiilor în România
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Nelu Vlad de la Azur, probleme cu banii. Are o pensie de mizerie
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
S-a dat ordin în toată România. Este interzis pentru trei săptămâni: Trebuie să ținem cont
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Comisia Europeană: Securitatea aprovizionării cu petrol a Ungariei și Slovaciei nu este în pericol
MediaFlux
Se PERMIT DROGURILE la volan! Prag pentru CONSUMUL de droguri, ca la ALCOOL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?