GREVĂ SPONTANĂ LA CFR de două ore. Angajaţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile la timp VIDEO

Angajaţii CFR Călători şi CFR Infrastructură au declanşat o grevă spontană, miercuri dimineaţă, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012. Greva a durat două ore şi s-a încheiat la ora 9.00. Din cauza protestului angajaţilor CFR, zeci de trenuri au fost oprite în gări şi mii de călători au stat blocaţi în trenuri.
Iulian Tudor
16 ian. 2013, 06:06
GREVĂ SPONTANĂ LA CFR de două ore. Angajaţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile la timp VIDEO

Angajaţii CFR au declanşat greva spontană la ora 7.00, aceasta încheindu-se la ora 9.00, când trenurile care au staţionat aproximativ două ore în gări au fost puse în mişcare.

Gheorghe Spânu, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial, a explicat că angajaţii CFR sunt nemulţumiţi că nu au primit marţi salariul aferent lunii decembrie.

Trebuia să primim ieri banii şi nu s-au dat. Văzând că n-au intrat banii, oamenii au decis să oprească lucrul două ore, de la 7.00-9.00. Greva nu a fost discutată, ne-a luat şi pe noi prin surprindere. Lumea e nemulţumită. Ieri am avut multe întrebări şi le-am explicat că momentan administraţia a justificat neplata prin lipsa de bani. La momentul acesta nu avem siguranţa că ni se vor acorda salariile în cursul zilei de azi sau mâine”, a spus Spânu.

Directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a promis însă că salariile vor  fi achitate până joi dimineaţă.

„Vom intra în dialog cu angajaţii, să vedem ce revendicări au. Sperăm ca disconfortul creat călătorilor să fie redus”, anunţa, la debutul protestului, directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, precizând că „de principiu” trenurile vor intra în gările mari şi nu vor opri pe câmp.

El a spus că nu are o situaţie exactă a trenurilor care sunt afectate.

Întrebat despre plata salariilor, Roşeanu a precizat că au existat probleme privind achitarea integrală a acestora pentru luna decembrie şi că salariile au fost plătite în proporţie de 70-75%, iar până joi dimineaţă vor fi achitate integral salariile şi la CFR Călători şi la infrastructură.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a precizat, la rândul său, că impiegaţii de mişcare au refuzat să înceapă lucrul din cauză că marţi nu şi-au primit salariile şi, chiar dacă este vorba doar de o zi de întârziere, „acest lucru a fost cireaşa de pe tort”.

„Chiar dacă e vorba doar de o zi de întârziere, acest lucru a fost cireaşa de pe tort. Sunt multe alte nemulţumiri şi amintesc doar de faptul că s-a tot vorbit de reîntregirea salariilor bugetarilor şi s-au recuperat sume, iar lucrătorilor CFR, deşi li s-au redus veniturile cu vreo 30 la sută, nu au primit nimic înapoi„, a declarat Măntescu, citat de Mediafax.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'