Grevă CFR la Braşov. Peste 200 de angajaţi au protestat timp de cinci ore

Angajaţii Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive Braşov au protestat, miercuri, în depoul aflat lângă Liceul CFR Braşov, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile, ei reluând lucrul, în jurul orei 12.00, transmite Mediafax.
Romania TV
16 ian. 2013, 08:36
Grevă CFR la Braşov. Peste 200 de angajaţi au protestat timp de cinci ore

Angajaţii au reluat lucrul după ce conducerea societăţii le-a dat asigurări că restanţele salariale din luna decembrie au intrat în conturile lor, în jurul orei 12.00.

Cei aproximativ 200 de angajaţi ai Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive Braşov au declanşat un protest spontan, miercuri, la ora 07.00, fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit la timp salariile.

Potrivit liderului Federaţiei Reparatorilor de Locomotive din România, Emilian Bunescu, angajaţii au reluat lucrul în jurul orei 12.00, după ce au primit asigurări că salariile angajaţilor au intrat în conturi.

Pe lângă problemele cu salariile, angjaţii depoului sunt nemulţumiţi şi de condiţiile de muncă, spunând că sunt nevoiţi să lucreze în frig şi fără echipament de protecţie corespunzător.

„Proteste au fost la nivelul întregii federaţii, circa 1.000 de oameni încetând lucrul la nivel naţional. Pe rând, protestele au încetat la toate depourile, ultimii care au reluat lucrul fiind angajaţii Depoului Braşov”, a spus Bunescu

Angajaţii Depoului Braşov au refuzat să intre la lucru, motivând că nu au garanţia că îşi vor primi salariile, aşa cum li s-a promis.

Conform liderilor sindicali, aproximativ 80 de locomotive se află în depou în jurul orei 9.00 şi nu vor pleca până când protestul angajaţilor nu va înceta.

Angajaţii CFR Călători-filiala Reparaţii Locomotive vor continua să fie în grevă până când salariile vor fi plătite. Cei 1000 de angajaţi care sunt în grevă sunt de la filialele Bucureşti, Piteşti, Iaşi, Jibou, Braşov, Suceava. Oamenii sunt disperaţi, nu au cu ce să îşi plătească datoriile, nu au bani să se mai ducă acasă„, anunţa la România TV, Emil Bunescu, lider de sindicat.

Iniţial, Guvernul promisese că salariaţii vor primi cel puţin jumătate din bani până miercuri. „Nici acea jumătate promisă nu a intrat. Noi avem salariile mici la reparaţii locomotive şi dacă se împarte în jumătate este prea puţin. Se aude că cealaltă jumătate va intra luni. Este prea mult, de pe data de 15 până luni”, a mai spus Emil Bunescu.

Greva va dura până la plata salariilor. „Colegii care au fost chemaţi de la mişcare comercială sunt acum la minister, sunt în drum spre directorul nostru. Pe mine m-ar bucura să avem o confirmare de la directorul nostru, însă la momentul ăsta nu o am”, a mai spus Emil Bunescu.

„Sunt probleme cu plata salariilor de aproximativ un an. La CFR Călători au intrat banii de ieri, la reparaţii locomotive nu au intrat banii. Conturile reparaţii locomotive Braşov sunt blocate de ANAF din cauza datoriilor acumulate către stat şi plata salariilor la noi se face mai complicat, prin trezorerie, durează. Avem aceste probleme cam de anul trecut. A mai întârziat o zi, două, dar ca acum niciodată. Salariaţii noştri sunt înţelegători, dar să vi să îi spui că bagi banii luni, este prea mult”, a concluzionat Emil Bunescu.

O parte a angajaţilor de la CFR Călători şi CFR Infrastructură au oprit spontan lucrul, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie.

Greva spontană a angajaţilor din CFR Călători şi Infrastructură s-a încheiat la ora 9.00, când trenurile care au staţionat aproximativ două ore în gări au fost puse în mişcare.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că 137 de trenuri erau afectate, la ora 8.00, de greva spontană, dintre care 42 pe Regionala Cluj, 21 pe Regionala Craiova, 47 pe Regionala Bucureşti, 16 pe Regionala Constanţa, opt pe Regionala Galaţi şi trei pe Regionala Iaşi.

Fenechiu a precizat că protestul spontan a fost declanşat de angajaţii din CFR Călători şi CFR Infrastructură, din cauza întârzierii cu o zi a plăţii integrale a salariilor pe decembrie.

Ministrul Transporturilor a mai spus că miercuri dimineaţă a convocat directorii CFR Călători şi CFR Infractructură şi reprezentanţii ministerului din Departamentul Contabilitate, Direcţia financiar-contabilă, iar unii au venit cu explicaţii.

Fenechiu a adăugat că nu a vrut să asculte nicio explicaţie, precizând că miercuri aşteaptă plata salariilor. Ministrul a mai spus că după ce vor fi plătite salariile angajaţilor va face o analiză şi cei vinovaţi vor plăti.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Datele persoanele ale sportivilor israelieni pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 divulgate pe reţele sociale
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!