Gigi Becali, despre o posibilă candidatură la preşedinţie: „O rugăciune a unui rugător face cât şapte guverne”

Şi-a câştigat respectul românilor prin ajutorul pe care-l dă necondiţionat oamenilor aflaţi în nevoie. Din acest motiv, mulţi l-ar vrea preşedinte al României.
Oana Anghel
06 feb. 2022, 00:18
Gigi Becali, despre o posibilă candidatură la preşedinţie:

Gigi Becali, despre candidatura la preşedinţie. Latifundiarul din Pipera a avut două tentative de a deveni preşedinte, în 2004 şi în 2009. Norocul nu i-a surâs nici prima, nici a doua oară, fiind votat, la ambele scrutine, de nici 2% dintre români. În 2013, odată cu condamnarea la închisoare, cariera lui politică s-a încheiat.

Acum, patronul FCSB spune că nu îl mai tentează politica, nici măcar o funcţie înaltă în stat. Becali a declarat, la Trinitas TV, că, dacă ar reintra în politică, nu i-ar mai rămâne timp pentru rugăciune.

Gigi Becali despre candidatura la preşedinţie: „Când am candidat, am făcut-o din trufie”

Când am candidat, am făcut-o din trufie, din mândrie, din slavă deşartă. N-aş mai face-o. Spun sfinţii părinţii că o rugăciune a unui rugător face cât şapte guverne. Iustin Pârvu o spune. Dacă mă duc acum să fiu preşedinte sau prim-ministru, mai am eu timp de rugăciune? Pierd şi sufletul meu şi nici nu pot să fac nimic.

Normal, nicio secundă a omului nu are voie să fie fără rugăciune. Prima dată rugăciunea trebuie să fie cu gura, a doua oară trebuie spusă cea mai puternică rugăciune şi cea mai scurtă, totodată, „Doamne Iisuse Hristoase, miluieşte-mă”. Ea intră în mintea ta şi după aia o zici automat. Când inspiri, zici „Doamne Iisuse Hristoase”, când expiri, zici „miluieşte-mă”. Pentru că el ne-a dat suflarea de viaţă. Eu rugăciunea o fac de când mă scol până mă culc. Vreau să fiu din ce în ce mai puternic să ajung pe calea duhovnicească„, a declarat latifundiarul din Pipera.

Citeste si Ce promisiune i-a făcut Gigi Becali lui Dumnezeu, când se afla în închisoare. O respectă cu sfinţenie şi în ziua de azi

Becali a vrut să fie preşedinte în 2004 şi 2009, dar a avut sub 2% voturi

În ianuarie 2004, Gigi Becali a devenit preşedintele Partidului Noua Generaţie. În acelaşi an, şi-a depus candidatura la prezidenţiale. Numele lui apărea pe buletinul de vot lângă cele ale lui Traian Băsescu, Adrian Năstase, Corneliu Vadim Tudor, Marko Bela sau Petre Roman. Patronul FCSB a obţinut doar 184.560 de voturi (1,8%), însă l-a surclasat pe Petre Roman, fost prim-ministru al României în perioada 26 decembrie 1989 – 16 octombrie 1991.

Cinci ani mai târziu, Becali a făcut o a doua încercare. De data aceasta, a obţinut 186.390 de voturi (1,91%), dar a fost abia al şaptelea pe lista românilor. Chiar dacă norocul nu i-a surâs la cea mai înaltă funcţie în stat, Gigi Becali s-a ales cu un loc în Parlamentul European după ce candidase pe lista Partidului România Mare. În decembrie 2012 şi-a încheiat mandatul, la scurt timp după ce a intrat în Camera Deputaţilor de pe lista Partidului Naţional Liberal. Cariera lui politică a luat sfârşit în primăvara anului 2013, după ce a fost condamnat.

Citeste si Gigi Becali, mărturisiri cutremurătoare: „În fiecare zi mă gândesc la moarte, mă imaginez în coşciug”

Nu mai are dreptul să candideze

Odată cu condamnarea la închisoare, Gigi Becali şi-a pierdut dreptul de a candida la preşedinţia României. Potrivit Constituției, una dintre condițiile pentru a candida la președinție este să nu fi fost condamnat la închisoare. Iar pe 20 mai 2013, milionarul a primit o sentință de 3 ani cu executare. După aproape doi ani a fost eliberat.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Insula ieftină și superbă din Grecia. Marea e mereu limpede aici, iar multe dintre plaje sunt pustii
Capital.ro
TESTARE pentru șoferii din România. NOILE REGULI se vor aplica în toată țara
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vești bune pentru fermierii români! Aceștia vor primi mai mulți bani de la stat!
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Care sunt cele mai de succes melodii ale lui Celine Dion. ”My heart will go one” este pe locul doi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Rassemblement National al lui Bardella, aproape de o victorie istorică în al doilea tur al alegerilor legislative franceze
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!