Lata Mangeshkar a murit. Decesul „privighetoarei de la Bollywood” a fost anunțat duminică, în mod oficial, de către Narendra Modi, premierul Indiei. Lata Mangeshkar a fost considerată una dintre cele mai bune voci. Aceasta s-a stins din viață la frumoasa vârstă de 92 de ani, după o carieră impresionată, plină de succes.
Potrivit declarațiilor date de un medic pentru Reuters, legendara cântăreață a ajuns de urgență la spital pe 11 ianuarie, fiind infectată cu COVID-19. Cauza decesului nu a fost făcută publică momentan.
Drept un omagiu adus „privighetoarei de la Bollywood”, India a decretat două zile de doliu național. „Blânda și grijulie Lata Didi ne-a părăsit. Ea lasă un gol în națiunea noastră care nu poate fi umplut. Generațiile viitoare își vor aminti de ea ca de un stâlp al culturii indiene, a cărei voce melodioasă avea o capacitate inegalabilă de a hipnotiza oamenii”, a scris Narendra Modi pe Twitter.
SURVIVOR ROMÂNIA 6 februarie 2022 LIVE VIDEO Pro TV. Eliminare surpriză, s-a întrunit Consiliul de Urgenţă, e scandal!
Lata Mangeshkar s-a născut în 1929, iar cariera muzicală a început-o încă din adolescență. Avea peste 73 de ani de carieră, perioadă în care a cântat aproximativ 15.000 de cântece în 36 de limbi. I-a captivat pe indienii cu vocea ei lină și cu o gamă vocală care se întindea pe mai mult de trei octave.
Legendara cântăreață era supranumită „privighetoarea de la Bollywood”, locul care i-a adus un renume la nivel mondial. Ea dominat industria cinematografică hindi timp de aproape cinci decenii, până în anii 2000, alături de sora ei mai mică, Asha Bhosle.
Monica Villasenor, una dintre vocile din Sailor Moon şi Dragon Ball Super, a murit
Lata Mangeshkar a primit mai multe distincții și onoruri de-a lungul carierei sale. În 1987, Premiul Dadasaheb Phalke i-a fost acordat de către Guvernul Indiei. În 2001, în semn de recunoaștere a contribuțiilor sale aduse națiunii, a primit Bharat Ratna, cea mai înaltă distincție civilă din India, fiind a doua cântăreață, după M. S. Subbulakshmi, care primește această distincție. Franța i-a conferit cea mai înaltă distincție civilă, Ofițer al Ordinului Național al Legiunii de Onoare, în 2007.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.