Ceaiul care se bea seara, înainte de culcare. Te vei trezi dimineaţa plin de energie

Exisaă mai multe băuturi care te ajută să adormi mai ușor. Ca să ai parte de un somn odihnitor, un ceai de muşeţel sau unul de mentă sunt recomandate de medici.
Filip Stan
06 feb. 2022, 19:26
Ceaiul care se bea seara, înainte de culcare. Te vei trezi dimineaţa plin de energie

Ceaiul care se bea seara pentru un somn odihnitor este cel de muşeţel, dar le fel de bun este şi un suc natural de cireșe. Toate aceste băuturi îți vor oferi o seară liniștită și odihnitoare. Studiile au demonstrat că aceste băuturi sunt excelente pentru a avea parte de un somn odihnitor. Persoanele care se confruntă cu probleme din cauza lipsei de somn pot apela cu încredere la ele. Lipsa somnului poate afecta în mod vizibil sănătatea unei persoane, dar și abilitățile care te ajută să dai randament în activitățile de zi cu zi.

Ceaiul banal care te ajută să slăbești fabulos. Secretul constă în cele trei căni băute înainte de mesele importante!

Deși multe persoane spun că nu ar trebui să consumi lichide înainte de culcare, acest lcuru nu este întotdeauna adevărat. Experții spun că anumite băuturi te pot ajuta să adormi mai ușor. Desigur, dacă nu vrei să te trezești de multe ori în timpul nopții, atunci este indicat să consumi aceste băuturi cu câteva ore înainte de a merge la culcare. Iată o listă de băuturi care te pot ajuta să adormi mai ușor.

Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuria ta. Începe dimineaţa cu el şi vei avea o sănătate de fier

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este consumat de milioane de persoane din întreaga lume. Acesta are multiple beneficii și oferă un boost sistemului tău imunitar. Mai mult, ceaiul de mușețel reduce inflamația și ajută la îmbunătățirea sănătății tenului tău. Mai multe studii au demonstrat că ceaiul de mușețel ajută la îmbunătățirea calității somnului. În plus, se crede că acest ceai are efecte calmante, fiind benefic pentru persoanele cu anxietate sau care suferă de insomnie. Mușețelul conține apigenină, un flavonoid. Flavonoizii sunt acei compuși chimici care dau petalelor de mușețel culoarea specifică și care sunt plini de antioxidanți ajutând corpul în lupta zilnică împotriva toxinelor.

Ceaiul de valeriană

Ceaiul de valeriană funcționează într-un mod similar cu cel de mușețel. Acesta este obținut din rădăcinile plantei de valeriană și ajută la relaxarea corpului. Conform publicației Healthline, ceaiul de valeriană ajută în tratarea insomniilor și îmbunătățește vizibil calitatea somnului.

Este recomandată chiar și pentru femeile care sunt la menopauză, în special atunci când suferă de insomnii. Deși există câteva studii care atestă faptul că ceaiul de valeriană îmbunătățește calitatea somnului, mai este nevoie de efectuarea anumitor cercetări înainte de a se stabili că acesta este benefic pentru consumul zilnic.

Ceaiul de mentă

Menta este extrem de versatilă și are o aromă puternică. Folosită într-o mulțime de băuturi, menta a fost pentru prima dată utilizată în medicina tradițională. Se crede că ceaiul de mentă are proprietăți antivirale și antimicrobiene. Menta poate ajuta de asemenea în cazul afecțiunilor gastrointestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, scrie Healthline.com.Ceaiul de mentă se prepară cu ușurință și poate fi consumat seara pentru a calma eventualele dureri de stomac, dar și pentru a te relaxa.Deși este un preparat sigur, el poate interacționa cu anumite medicamente pentru diferite afecțiuni. Astfel, dacă vă aflați sub un tratament anume, ar trebui să consultați medicul înainte de a începe consumul de ceai de mentă.

Sucul de cireșe

Cireșele sunt fructe excelente cu o aromă bogată. Nu sunt recomandate doar pentru gustul lor savuros, ci și pentru beneficiile asupra somnului. Cireșele sunt bogate în triptofan, un aminoacid benefic care te ajută să te relaxezi.

Un studiu realizat pe 20 de persoane a demonstrat că sucul de cireșe crește nivelul de melatonină, hormonul implicat în reglarea ritmului circadian. Studiul a fost realizat timp de mai multe săptămâni. Nutriționiștii spun că este suficientă o cană de suc de cireșe pe zi pentru ca o persoană să aibă parte de un somn odihnitor.

Citește și: Consumul excesiv de ceai verde poate avea riscuri majore. Care este cantitatea optimă de ceai pe care trebuie să o consumi zilnic ca să beneficiezi la maximum de proprietăţile acestei licori

Laptele cald

Multe organizații de renume recomandă consumarea unui pahar de lapte cald înainte de culcare. Acest lucru se întâmplă pentru că laptele conține triptofan. El crește nivelul de serotonină și ajută la relaxarea corpului. Nivelul crescut de serotonină poate duce rapid la creșterea nivelului de melatonină, hormonul somnului. Mai multe studii au demonstrat că laptele cald ajută la îmbunătățirea calității somnului și poate scădea mișcările din timpul acestuia. Dacă nu ești intolerantă la lactoză, această alegere ar putea fi ideală pentru tine. Un pahar de lapte cald înainte de culcare poate deveni un ritual de relaxare care să te ajute să te odihnești mai bine peste noapte.

Laptele de migdale

Laptele de migdalele se numără printre acele băuturi care te ajută să adormi mai ușor. Migdalele sunt bogate în fibre, vitamine și minerale. Laptele de migdale este cremos și poate fi un înlocuitor delicios pentru laptele de origine animală. Conform publicației Eat This, Not That, laptele de migdale poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Studiile au fost realizate pe 75 de persoane.

Ele au arătat o îmbunătățire a somnului după ce aceste persoane au consumat lapte de migdale pentru mai multe săptămâni. Un alt studiu realizat pe 442 de studenți a arătat că laptele de migdale a scăzut insomniile în rândul acestora cu 8.4 %. Participanții au fost rugați să consume un pahar cu lapte de migdale pentru două săptămâni. Cu toate că este benefic, persoanele care au alergie la migdale, ar trebui să evite consumul acestei băuturi.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!