Mai multe POLIŢISTE din Dolj au acuzat că au fost AGRESATE. „Mizeria e ascunsă sub preş”

Liderul Sindicatului Poliţiştilor Dolj, Elvis Măceşeanu, susţine că a primit sesizări de la mai multe poliţiste care ar fi fost agresate de şefi, iar una dintre acestea ar fi depus mai multe plângeri la Poliţia Dolj şi ar fi existat chiar un control al IGPR, însă "mizeria a fost ascunsă sub preş".
Romania TV
16 ian. 2013, 10:25
Mai multe POLIŢISTE din Dolj au acuzat că au fost AGRESATE.

Elvis Măceşeanu a declarat, miercuri, că la sindicat a primit sesizări de la mai multe angajate din Poliţia Dolj care ar fi fost agresate de către şefi, iar una dintre ele ar fi depus plângeri de trei ori împotriva unui comisar-şef, dar niciodată acesta nu a fost sancţionat.

Prima plângere am primit-o în luna noiembrie a anului 2011. Poliţista a depus o plângere scrisă că a fost agresată de şeful său, care este comisar-şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj. Noi am înaintat această plângere comandantului de la inspectorat, iar ulterior, conform procedurii, a fost trimisă la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Abia după şase luni a venit un control de la Bucureşti, însă comisarul-şef nu a fost sancţionat, mizeria a fost ascunsă sub preş. Femeia a fost însă agresată în continuare şi vă pot spune că ultima plângere a fost depusă chiar acum câteva zile”, a afirmat liderul Sindicatului Poliţiştilor Dolj.

El a mai spus că aceasta nu ar fi singura poliţistă agresată de către şeful său.

Ar fi o ipocrizie din partea mea să spun că în Inspectoratul de Poliţie Dolj nu sunt femei agresate fizic sau sexual, însă cele mai multe dintre ele nu vor să depună plângere pentru că agresiunea sexuală este foarte greu de dovedit, aşa că le este teamă să facă acuzaţii. Unele însă nu depun plângere de ruşine”, a mai susţinut liderul sindical, care a precizat că în Poliţia Judeţeană Dolj lucrează peste 250 de femei.

Elvis Măceşeanu a mai spus că nu are aşteptări prea mari nici de la controalele care se fac în acest zile la inspectoratele din ţară, unde sunt intervievate toate femeile care lucrează în Poliţie.

Poliţistele sunt întrebate dacă au fost agresate de şefii lor, însă întrebările sunt puse de sociologi şi psihologi care la rândul lor au şefi şi probabil că vor spune ce le dictează aceştia. Sunt convins că nu se va întâmpla nimic nici de această dată„, a adăugat Măceşeanu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, conducerea Poliţiei Dolj nu a oferit un punct de vedere în acest caz, spunând că va face acest lucru în cursul zilei.

Toate femeile care lucrează în Poliţie vor fi chestionate de psihologi şi sociologi de la Poliţia Română şi vor completa un chestionar elaborat de specialişti, în care vor răspunde la întrebări legate de eventuale acte de hărţuire ori discriminare pe criterii sexuale, au anunţat, săptămâna trecută, oficiali ai Poliţiei Române.

Chestorul Viorel Vasile, adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), declara că echipele, formate din specialişti în resurse umane, control intern, psihologi şi sociologi, verifică în ce condiţii îşi desfăşoară munca angajatele instituţiei.

„S-a constituit şi un ghid de interviu, eleborat de specialiştii noştri, care urmăreşte avantajele şi dezavantajele femeii care lucrează în Poliţie şi eventualele tendinţe de discriminare ale acesteia la locul de muncă”, spunea chestorul Vasile.

Adjunctul şefului IGPR mai afirma că se vor purta discuţii cu absolut toate angajatele, după care se va face un raport.

Potrivit lui Viorel Vasile, în Poliţia Română lucrează 8.809 femei, dintre care 2.211 sunt ofiţeri, iar 133 au funcţii de conducere. În acelaşi timp, 4.908 au gradul de agent, opt dintre acestea având funcţii de conducere, iar 1.690 sunt personal civil.

Verificările vin în urma scandalului declanşat în seara de 26 decembrie 2012, când poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Bikini Auriu al lui Carrie Fisher din „Star Wars” Vândut pentru 175.000 de Dolari la Licitaţie
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!