Shuai Peng neagă că l-ar fi acuzat pe fostul vicepremier chinez de agresiune sexuală. „De asta am șters postarea!”

Peng Shuai a negat că a acuzat vreodată pe cineva de agresiune sexuală! Jucătoarea chineză de tenis a precizat că ea însăşi şi-a şters postarea de pe reţeaua de socializare Weibo, în noiembrie, care părea să arate o astfel de situaţie.
Filip Stan
07 feb. 2022, 12:13
Shuai Peng neagă că l-ar fi acuzat pe fostul vicepremier chinez de agresiune sexuală.
Shuai Peng neagă că l-ar fi acuzat pe fostul vicepremier chinez de agresiune sexuală

Shuai Peng neagă că l-ar fi acuzat pe fostul vicepremier chinez de agresiune sexuală. Situaţia lui Shuai Peng, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice, a devenit un motiv de îngrijorare la nivel mondial începând din noiembrie 2021, atunci când a părut să pretindă pe reţelele de socializare că un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, a agresat-o sexual.

Shuai Peng neagă că l-ar fi acuzat pe fostul vicepremier chinez de agresiune sexuală. „De asta am șters postarea!”

Într-un interviu acordat publicaţiei franceze L’Equipe la un hotel din Beijing, Peng a negat că ar fi făcut astfel de acuzaţii. „În textul pe care l-am putut vedea în Europa, aţi acuzat pe cineva de agresiune sexuală. Ce aţi scris cu adevărat? Nu înţelegem”, a întrebat jurnalistul de la L’Equipe. „Agresiunea sexuală? Nu am spus niciodată că m-a agresat cineva sexual în vreun fel”, a mai spus Shuai  Peng.

În postarea ei, acum ştearsă de pe echivalentul reţelei Twitter din China, Weibo, Peng a scris: „De ce m-ai dus la tine acasă şi m-ai forţat să am relaţii cu tine?”. Postarea a determinat Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) să suspende turneele din China şi a provocat un protest internaţional cu privire la securitatea ei. Discuţia despre scandal a fost puternic cenzurată în spaţiul cibernetic strict controlat al Chinei, iar căutările pentru numele lui Peng pe Weibo continuă să nu arate rezultate recente ale căutării. Shuai Peng nu şi-a actualizat contul Weibo de când postarea a fost eliminată.

SCANDAL URIAŞ în tenis. Dublă câştigătoare la Wimbledon acuză un fost vicepremier că a abuzat-o sexual

Shuai Peng a declarat pentru ziarul francez că postarea ei pe reţeaua de socializare a provocat o „uriaşă neînţelegere”, repetând comentariile unei instituţii de presă din Singapore, făcute în decembrie, că nu mai doreşte o mediatizare intensă pe acest subiect. „Aş dori să spun că sentimentele, sportul şi politica sunt trei lucruri foarte distincte. Problemele mele din viaţa amoroasă, viaţa mea personală nu trebuie să fie amestecate cu sportul şi politica. Şi sportul nu trebuie politizat pentru că atunci când se întâmplă asta, de cele mai multe ori înseamnă a întoarce spatele spiritului olimpic şi este împotriva voinţei lumii sportive şi a sportivilor”, a declarat Shuai Peng.

Discuţia cu reportrul L’Equipe a fost realizată în chineză şi tradusă în engleză de un oficial al Comitetului Olimpic Chinez, în timpul interviului, precum şi de un interpret din Paris, a precizat cotidianul francez. Întrebările au fost trimise în avans, iar ziarul a fost de acord să publice fără comentarii răspunsurile lui Shuai Peng.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Mare atenție! Au apărut primele cazuri de West Nile
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Record de conturi șterse. Mulți utilizatori rămân fără Instagram și Facebook
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Amendă de 825 lei dacă nu ai asta în mașină. Legea obligă toți șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Kremlinul îngrijorat de creșterea infracțiunilor violente comise de soldații întorși din Ucraina
MediaFlux
ROMEO de la Insula Iubirii e ÎNDRĂGOSTIT! Bruneta e CELEBRĂ în TOATĂ LUMEA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!