Criza din Ucraina: 1700 de militari NATO în Polonia. „Alţi militari sosesc în orele următoare”

Un contingent de 1.700 de militari americani din cadrul celei de-a 82-a Divizii Aeropurtate, sosit în Polonia, desfăşurat în sud-est, pe flancul de est al NATO.
Filip Stan
07 feb. 2022, 18:42
Criza din Ucraina: 1700 de militari NATO în Polonia.

Criza din Ucraina. Un important contingent american, menit să ofere asigurări aliaţilor NATO din Europa de Est în contextul unor tensiuni ruso-ucrainene, a sosit în weekend în Polonia, cu un avion militar de tip Boeing C-17 aparţinând Forţelor aeriene americane (US Air Force), pe aeroportul Rzeszow-Jasionka (sud-est), relatează AFP.

”Alţi militari sosesc în orele următoare”, a anunţat ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak la televiziune în timp ce aeronava ateriza duminică.

Acest contngent – de 1.700 de militari – din cadrul celei de-a 82-a Divizii Aeropurtate americane urmează să fie desfăşurat ”în sud-estul Poloniei, pe flancul de est al NATO”, a anunţat ministrul.

Pregătiri logistce au început de săptămâna trecută, iar generalul de divizie Christopher Donahue, comandantul celei de-a 82-a Divizii, alcătuită din forţe apte de luptă, se afla deja în Polonia.

Bogdan Aurescu, inverviu la BBC World, despre criza din Ucraina. Cum ne poate afecta conflictul VIDEO
l

Criza din Ucraina. Această desfăşurare este menită ”să îmbunătăţească pregătirea, interoperabilitatea în toate domniile cu aliaţii noştri polonezi şi, dacă e nevoie, să apere orice parte a NATO”, a anunţat generalul într-un briefing imediat după aterizarea militarilor săi şi a materialului.

Aceasta este ”o măsură prudentă în vederea unei preveniri colective a oricărui obiectiv de război. Ea este de natură defensivă şi este vorba în mod clar despre asigurarea protecţiei întregii Alianţe” Nord-Atlantice, a subliniat el.

Statele Unite au anunţat miercuri că trmit 3.000 de militari americani suplimetari în Europa de Est, pentru a apăra ţările NATO ”de orice agresiune”, în toiul unui balet diplomatic care vizează să convngă Moscova să-şi retragă trupele pe care le-a comasat la frontiera Ucrainei.

SUA avertizează: O invazie fulger a Rusiei în Ucraina s-ar solda cu 50.000 de morţi în rândul civililor
Aceste trupe americane se adaugă celor 8.500 de militari americani plasaţi în stare de alertă la sfârşitul lui ianuarie de către preşedintele american Joe Biden cu scopul de a fi desfăşuraţi în cadrul Forţei de Reacţie rapidă a NATO, în cazul în care este necesar.

Occidentul acuză Moscova, de la sfârşitul lui 2021, de faptul că a comasat zeci de mii de militari la frontiera Ucrainei, în vederea unei eventuale invazii, acuzaţi pe care Moscova le dezminte şi susţine că vrea doar să-şi asigure securitatea.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Românii, chemați la oaste. Mesajul este clar
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bruce Springsteen devine oficial miliardar la 74 de ani
MediaFlux
LUMEA intră în RĂZBOI! RUSIA a ANUNȚAT după GESTUL NATO
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'