Ce recomandă nutriționiștii să mâncăm dacă ne e foame înainte de culcare

De regulă, gustările după ora cinei nu prea sunt recomandate de experții în domeniu. Uneori acestea sunt necesare, dar trebuie urmate niște reguli stricte, nu poți mânca orice găsești în frigider.
Filip Stan
08 feb. 2022, 12:02
Ce recomandă nutriționiștii să mâncăm dacă ne e foame înainte de culcare

Ce recomandă nutriționiștii să mâncăm dacă ne e foame înainte de culcare. Pentru a-ți menține silueta și sănătatea e necesar să ai un stil de viață sănătos. Acest lucru înseamnă un regim alimentar echilibrat, bazat pe multe fructe și legume, și o rutină de exerciții fizice. Specialiștii spun mereu că înainte de culcare e de preferat să nu ai mese bogate. Și aici nu e vorba doar de aspectul fizic, ci de faptul că ți-ar putea îngreuna digestia, iar somnul ar putea să nu fie la fel de odihnitor.

Sunt și foarte mulți oameni care se culcă târziu, fie din cauza job-ului, fie pentru că au alte activități care nu suportă amânare. Sau unii așa sunt obișnuiți. Iar în aceste situații, evident, mănâncă destul de târziu. Nutriționiștii recomandă pentru mesele târzii alimente cât mai sănătoase și evitarea produselor procesate care îți pot tulbura somnul.

Ce recomandă nutriționiștii să mâncăm dacă ne e foame înainte de culcare

Iaurt grecesc cu migdale și fructe de pădure

Iaurtul grecesc este bogat în proteine, astfel încât poate ajuta la senzația de sațietate mult mai rapid decât de obicei. Cercetările sugerează că după o masă cu un nivel ridicat de proteine, putem mânca mai puțin pe parcursul zilei. Un studiu suplimentar a constatat că un ridicat nivel de proteine din plante duce la un mai scăzut consum de calorii, ceea ce ar contribui la pierderea mai rapidă în greutate.

Cireșe

Un lucru poate mai puţin ştiut despre aceste fructe este că cireşele sunt sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. În timp ce suplimentele de melatonină din comerţ au de obicei efecte secundare (dureri de cap, greaţă, vise ciudate şi ameţeală), cireşele nu au aşa ceva. Sfatul specialiştilor este să mâncăm cireşe cu o oră înainte de culcare, potrivit The Epoch Times.

Banane

Bananele sunt o sursă foarte bună de vitamine, B6 şi C. Conţin minerale şi vitamine importante precum (fier, magneziu, calciu, fosfor, vitamina A, E, acid folic şi caroten). Un mineral pe care îl găsim în banane este manganul este un mineral care participă la funcţiile metabolice şi la sănătatea oaselor.

Bananele oferă o cantitate mare de fibre care dau senzaţia de saţietate şi ajută la optimizarea tranzitului intestinal.

Kiwi

Kiwi este un fruct mic, dar cu mari beneficii pentru sănătate. Pulpa loi verde este dulce și înțepătoare. Este, de asemenea, plin de substanțe nutritive, cum ar fi vitamina C, vitamina K, vitamina E, acid folic și potasiu. Are o mulțime de antioxidanți și este o sursă bună de fibre. Semințele lui mici și negre sunt comestibile, la fel ca și coaja maro neclară, deși mulți preferă să arunce coaja înainte de a-l mânca.
Citeşte întreaga ştire: Kiwi – sursă de vitamine. Beneficii, curiozități și contraindicații

Semințe de dovleac, nuci, fistic, alune

Multă vreme s-a crezut că nucile și semințele îngrașă și au fost ținute deoparte de consumul regulat, însă studiile au arătat că acest tip de alimente aduce doar beneficii organismului nostru prin forma concentrată de vitamine și minerale, nutrienți și acizi organici, elemente esențiale pentru o sănătate bună. Chiar dacă sunt bogate în grăsimi, ar trebui să fie consumate zilnic, pentru că îți oferă o senzație de sațietate și te împiedică să mănânci cantități mari de mâncare. Pot fi un ajutor real în curele de slăbire.

Specialiștii recomandă să se consume zilnic o cantitate de nuci cât să încapă în pumnul tău. Pentru că există mai multe tipuri de nuci și valorile nutritive ale acestora sunt similare, se recomandă consumul aproximativ a 30 migdale, 10 nuci braziliene, 15 caju, 20 de alune, 15 nuci de macadamia, 15 nuci pecan, 2 linguri de nuci de pin, 30 de fistic, 10 nuci întregi sau 20 de jumătăți de nucă, o mică mână de alune sau nuci mixte.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!