Băutura banală care te ajută să previi cheagurile de sânge. Tromboza venoasă profundă se dezvoltă la nivelul picioarelor, frecvent, însă sângele se poate acumula și la nivelul arterelor coronariene sau vaselor cerebrale sau alte zone ale corpului și reprezintă o afecțiune caracterizată de acumularea cheagurilor în interiorul vaselor de sânge.
Băutura banală care te ajută să previi cheagurile de sânge.
Cheagurile de sânge pot fi evitate cu ușurință dacă adoptați un stil de viață sănătos, punând pe primul loc alimentația echilibrată și exercițiile fizice periodice. Un pahar de vin e sănătate curată, susțin medicii. Un pahar de vin roșu este numai bun de consumat în fiecare zi. Reduce riscul de infarct miocardic și de atac cerebral, dar întârzie și formarea plăcilor ateromatoase din artere, îmbunătățind circulația
De altfel, persoanele care consuma 1-2 pahare pe zi cu vin rosu manifesta cu 44% mai putine raceli decat cei care nu consuma vin.
Consumul excesiv de alcool este in general daunator organismului, fiind considerat un risc de hipertensiune. Cu toate acestea, doua pahare de vin rosu (250 ml) servite in timpul mesei scad presiunea arteriala la persoanele afectate de hipertensiune. Consumul regulat reduce cu 30% riscul de boli de inima.
Melatonina prezenta intr-un pahar de Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese sau Chianti servit inainte de culcare ajuta la imbunatatirea somnului pe timpul noptii. Vinul rosu poate preveni debutul si progresia aterosclerozei. Atat alcoolul cat si polifenolii prezenti in vinul rosu favorizeaza formariea de oxid nitric, cu rol foarte important in reglarea tonusului vascular.
Desi intr-o cantitate mica, vinul contine si fluor – un mineral care poate preveni cariile dentare si mentine smaltul dintilor.
Potasiul ajuta la reglarea ritmului cardiac si are un rol important in reglarea nivelului de zahar in sange si in producerea de energie.
Marinata in vin rosu timp de doua ore, carnea la gratar poate avea cu pana la 88% mai putine substante cancerigene.
Totusi, printre cele mai importante motive pentru consumul vinului raman imbunatatirea digestiei, stimularea apetitului si reducerea anxietatii, creand conditii favorabile pentru socializare alaturi de prieteni, dar si persoane mai putin cunoscute.