Colegiul Medicilor Bucureşti, apel la populaţie după explozia de cazuri COVID din valul 5: Numărul infectărilor zilnice cu SARS-CoV-2 atinge cote alarmante

Colegiul Medicilor din Bucureşti face apel la înţelegere şi respect, atât din partea populaţiei, cât şi din partea personalului medical. "Numărul cazurilor zilnice de infectare cu SARS-CoV-2 atinge cote alarmante, de la o zi la alta”, au transmis medicii, precizând că acest record de infectări se resimte în presiunea de pe sistemul medical din Capitală. Potrivit Colegiului Medicilor, 24.274 recoltări de probe pentru teste PCR s-au făcut în ultimele 14 zile.
Filip Stan
08 feb. 2022, 16:13
Colegiul Medicilor Bucureşti, apel la populaţie după explozia de cazuri COVID din valul 5: Numărul infectărilor zilnice cu SARS-CoV-2 atinge cote alarmante

Bucureştiul a ajuns marţi la o rată de incidenţă de 34,29 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, conform DSP Bucureşti. Este cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrată până acum în Capitală. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6825 de noi infectări.

„Numărul cazurilor zilnice de infectare cu SARS-CoV-2 atinge cote alarmante, de la o zi la alta. În valul cinci al pandemiei de COVID-19, s-au atins recorduri de cazuri noi de infectare înregistrate în doar 24 de ore. Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns marţi, în Bucureşti, la 34,29 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Este cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 atinsă până acum în Capitală, în pandemia de COVID-19”, a transmis, marţi, Colegiul Medicilor din Bucureşti, într-un comunicat de presă, citat de news.ro.

Citeşte şi: Medicii de familie, revoltaţi că trebuie să elibereze adeverinţe pacienţilor ieşiţi din izolare după Covid: „Este încă o hârtie inutilă”

Situaţia este îngrijorătoare şi în Ilfov. Oraşul Otopeni are, în continuare, cea mai mare incidenţă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 din judeţul Ilfov, ajungând marţi la 43,73 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când acest indicator era 42,81.

Incidenţă peste 10 cazuri la mia de locuitori se înregistrează în 39 dintre cele 40 de localităţi din judeţ, valori mari fiind în Corbeanca – 36,07, Tunari – 32,86, Mogoşoaia – 32,65, Popeşti-Leordeni – 31,1, Chiajna – 30,89, Voluntari – 30,81 şi Berceni – 30,67, potrivit informaţiilor publicate, marţi, pe site-ul Instituţiei Prefectului Ilfov.

Potrivit reprezentanţilor Colegiului Medicilor, explozia cazurilor de COVID-19 din valul cinci al pandemiei, înregistrată într-un timp relativ scurt, la nivelul Capitalei şi al judeţului Ilfov, ”înseamnă deja o presiune mare pe sistemul medical, în primul rând pe medicii de familie şi pe cadrele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), dar presiunea este resimţită şi în spitalele din Capitală, care tratează pacienţi cu SARS-CoV-2”.

”Având în vedere această situaţie, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face apel la nivelul populaţiei din Capitală ca, atât pacienţii, cât şi personalul medical să dea dovadă de înţelegere unii faţă de ceilalţi, dar şi de respect reciproc pentru depăşirea acestei situaţii”, a mai transmis Colegiul Medicilor.

Citeşte şi: MedLife: Sunt şanse ca România să fi atins imunitatea de turmă, iar valul 5 să se încheie în această primăvară

”Numărul mare de cazuri poate însemna, în funcţie de moment, şi anumite întârzieri în realizarea serviciului de asistenţă medicală, cauzate exclusiv de numărul mare de pacienţi înregistraţi în aceste zile, chiar dacă mulţi dintre aceştia au forme uşoare sau medii de boală. Medicii, alături de tot personalul medical, au fost şi sunt alături de pacienţi, dar, în această perioadă, pe anumite servicii, cum sunt medicina de familie şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, există o presiune foarte mare dată de numărul de solicitări venite pe parcursul a 24h. Pentru a face faţă acestei situaţii, cu toţii, pacienţi şi personal medical, trebuie să dăm dovadă de înţelegere şi respect reciproc”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 36.269 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 19.311 mai mult decât în ziua anterioară. 3.856 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 11.565, cu 319 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 1.123 de persoane, cu 21 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 1.123 pacienți internați la ATI, 967 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 843 sunt minori, 821 fiind internați în secții, cu 64 mai puțin decât în ziua anterioară și 22 la ATI, cu 4 mai puțin decât în ziua anterioară.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.033.606 teste RT-PCR și 7.813.718 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 33.285 de teste RT-PCR (19.684 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.601 la cerere) și 80.395 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 243.118 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.880 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 86.915 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 5 persoane.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Coaliția va discuta calendarul alegerilor prezidențiale joi la ora 9:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?