Primarul Piedone, nemilos cu Nicuşor Dan pentru că lasă în paragină sute de străzi în Sectorul 5. „Administrați străzi ca-n 1907! Caldarâm! M-am săturat de aroganța şi letargia dumneavoastră” VIDEO

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a lansat un atac virulent la adresa lui Nicuşor Dan, edilul Capitalei, pe care-l acuză că are în administrare sute de străzi pe raza Sectorului 5, pe care le-a lăsat în paragină "ca-n Evul Mediu", fără asfalt şi canalizare. Mai mult, Piedone susţine că a cerut de mai bine de un an să preia în administrare străzile de pământ, pentru a le putea asfalta şi acuză Consiliul General că îi ignoră complet proiectul.
Filip Stan
09 feb. 2022, 11:54
Primarul Piedone, nemilos cu Nicuşor Dan pentru că lasă în paragină sute de străzi în Sectorul 5.

Primarul Piedone a realizat pe filmare pe strada Ghidigeni din Sectorul 5. Plină de cratere, strada din pământ devine un calvar pentru bucureşteni, de fiecare dată când se inundă. Nu poate fi asfaltată deoarece, din punct de vedere legal, se află în administrarea Primăriei Capitalei.

„Domnul primar general, domnilor consilieri generali, în urmă cu un an de zile pe 28 ianuarie 2021, prin hotătârea Consiliului Local al Sectorului 5 în care solicităm CGMB şi implicarea directă a primarului general pentru darea în administrare a acestor terenuri aflate în paragină, aflate pe raza Sectorului 5, administrate de Consiliul General.

Acest imobil este la câteva sute de metri de un celebru hotel din Bucureşti, lângă Ministerul Apărării, ca să se înţeleagă la ce zonă mă refer.

Domnule primar general, a trecut un an de zile. În acele două hotărâri în care vă solicitam spaţiile verzi pe care vechiile administraţii nu ştiu de ce le-au cedat. Nu putem face şi suntem acuzaţi în continuare că nu putem face sau să salubrizăm aceste terenuri sau să asfaltăm şi să punem apă şi canal oamenilor.

Lăsaţi-ne să facem cu banii contribuabililor din sectorul 5 care plătesc taxe şi impozite la noi. Nu putem să facem, să-l salubrizăm sau să-l asfaltăm”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Citeşte şi: Florin Cîţu nu-l mai susţine necondiţionat pe Nicuşor Dan: „Nu-i facem lui majoritatea în CGMB, facem majorităţi în funcţie de proiecte” 

Primarul Pietone susţine că sunt peste 375 de străzi, aflate pe teritoriul Sectorului 5, care sunt administrate de Primăria Capitalei. L-a avertizat că Nicuşor Dan că, de mai bine de un an, nu a luat măsuri pentru această zonă din Bucureşti.

„Eu acolo nu pot să fac absolut nimic, utilităţi, nu pot să asfaltez, nu pot să creez un climat civilizat. Dumneavoastră văd că le aveţi, le aveţi de ani de zile şi nu faceţi nimic! Străzile sunt de pământ, fără apă şi canal”, a spus primarul Sectorului 5.

Primarul Piedone a prezentat lista străzilor neasfaltate din Sectorul 5 care se află în administrarea Primăriei Capitalei.

Străzile neasfaltate din Sectorul 5

Strada Căscioarele
Intrarea Gălbinelelor
Drum Bragadiru
Drum Crăiţelor
Drum Sântpaul
Intrarea Ţurcănei
Drum Darvari
Intrarea Brăniştari
Intrarea Şimleu
Drum Pipirig

Intrarea Ruscăi
Drum Chirci
Drumul Cooperativei
Intrarea Ţicveni
Strada Ghidigeni
Prelungirea Humuleşti
Strada Luptătorii antifascişti
Strada Bucureşti-Măgurele (parţial asfaltată)

„Sunt fără apă şi canal. Străzile astea au şi o denumire specifică – Strada Luptătorilor Antifascişti. Probabil că atunci când se luptau (anii ’30 – ’40) pentru naţiune acei bravi soldaţi de atunci această stradă aşteaptă. Au venit şi americanii, au plecat şi ruşii. Strada a rămas la fel. E în administrarea Primăriei Capitalei.

Sunt bombardat zilnic cu mesaje de la cetăţenii din zonă, plătitori de taxe şi impozite la Sectorul 5”, a mai spus edilul Sectorului 5.

Primarul Piedone, nemilos cu Nicuşor Dan pentru că lasă în paragină sute de străzi. „Sunt ca-n Evul Mediu. Am început să amendez Primăria Capitalei pentru toate terenurile, pentru toate străzile, pentru toată mizeria pe care o lasă”

Cristian Popescu Piedone susţine că îşi ia „castane degeaba” de la locuitorii Sectorului 5 care nu ştiu că străzile neasfaltate sunt administrare de Nicuşor Dan.

„Domnul primar general, domnilor consilieri, lăsaţi politica. Iau castane degeaba. Nouă nu ne aparţin. Aparţin primarului general”, a mai spus primarul Piedone.

„Şefule, plătim de ani de zile. Suntem la zi cu toate. Nu avem canalizare, nu avem apă curentă, maşinile ni le distrugem. Când se duc copiii şi e apă aici, trebuie cizme din cauciuc. Nu se mai poate aşa ceva. În ce secol suntem?”, a spus un bărbat care locuieşte pe o stradă neasfaltată din Sectorul 5.

„Sunt străzi ca-n Evul Mediu. Pentru ce plătesc oamenii ăştia? Au dreptate că mă tragă de urechi când mă prind.

Făceţi-le dumnevoastră şi scăpaţi-mă de povara asta! Începând de azi am început să amendez Primăria Capitalei pentru toate terenurile, pentru toate străzile, pentru toată mizeria pe care o lasă. Toată lumea îmi spune că nu fac eu. Păi cum să fac eu dacă n-am competenţe legale?”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Piedone dă de pământ cu Nicuşor Dan: „Faceţi jocuri politice în continuare. Faceţi studii cum să prindeţi ciorile sau cum să zboare ciorile din Cişmigiu”

„Aţi promis că daţi! Faceţi jocuri politice în continuare! Politica în asemenea cazuri nu este benefică pentru dumnevoastră, nici pentru mine. Singurii care pierd sunt tot cetăţenii!

Daţi-ne înapoi dreptul de a trăi civilizat! Daţi înapoi Consiliului Local, elaboraţi acest proiect îm CGMB!

Faceţi studii cum să prindeţi ciorile sau cum să zboare ciorile din Cişmigiu. Cetăţenii vor afla adevărul! Cetăţenii trebuie să ştie adevărul că voi, consilierii generali, nu vreţi sau făceţi-le! Nu mi le daţi, dar făceţi-le!

Eu ţip de un an, dar străzile astea sunt neasfaltate de peste 10-15 ani. S-au dezvoltat cartiere noi şi străzile sunt neasfaltate. Oamenii trăiesc ca la început de veac XVIII”, a mai acuzat edilul Sectorului 5.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, probabil cel mai amendat primar din România. Are de plătit sute de mii de euro

Piedone, ultimatum pentru Nicuşor Dan. „V-am dat amendă. Îmi pare rău că nu vă pot amenda direct pe dumneavoastră”

„E ultimul avertisment! V-am dat amendă la Administraţia Cimitirelor, Tudor Vladimirescu – AFI, la ALPAB. Administraţia Străzilor a fost amendată.

Noi ne facem bani la buget! Nu aveţi cum să contestaţi. Amenzile sunt perfect legale.

Îmi pare rău că nu vă pot amenda direct pe dumneavoastră, dar dumnevoastră conduceţi Primăria”, a menţionat primarul Piedone.

De asemenea, primarul sectorului 5 a mai spus că va mobiliza oamenii pentru a protesta la Primăria Capitalei, dacă proiectul referitor la transferarea străzilor neasfaltate în administrarea Primăriei Sectorului 5 nu va fi pus pe ordinea de zi a Consiului General al Municipiului Bucureşti.

Piedone îl desfiinţează pe Nicuşor Dan. Mesajul primarului Sectorului 5: „Mi-ați dovedit că n-aveți respect pentru comunitatea Sectorului 5!”

„Bucureștiul nimănui!
Există! Îl vezi, îl pășești, îl plătești TU Cetățene!
Aici în 5, și-n multe locuri din oraș, există Bucureștiul din acte, Bucureștiul politic, Bucureștiul neadministrat, uitat, nematurat, îngălat, sălbatic!
NOI, Comunitatea din 5, vrem ceea ce ne aparține!
Dați-Ne pământul înapoi!!!
Peste 375 de străzi sunt în Sectorul NOSTRU, dar în acte vă aparțin VOUĂ!!!
Nu pot cheltui un ban pentru ele, pentru cetățenii care le folosesc! Că dacă aș face-o… ar fi ilegal, știti bine! Și V-ați bucura pentru răul meu…
Culise politice și rău-voitori, indolenți și habarniști au dat pământul comunităților locale in administrarea primăriei mari! Să aibă pământ primarul cel mare! Să sape și x, să mănânce și y, să pună o zambilă unul, altul să dea o coasă, ori să ude la furtun, să schimbe o bordură, să dea o vopsea grabită și-n final să mănânce cine trebuie! Că politica… are artiștii ei!
Măi costumarilor vremelnici: Administrați străzi ca-n 1907! Caldarâm, măi! Da, da! În 2022, cetățenilor care V-AU ales VOI le administrați noroaie, bolovani, praf, bălți, nesimțire!!!
Așa că:
N-am vrut să VĂ deranjez, domnule Dan! Fiecare muncim cum credem că e bine…
Astă vară însă, știti bine, loazele m-au înjurat că nu ud iarba de pe 13 Septembrie și etc! Pe unii îi cunoşti, alții sunt artiști anonimi de Facebook cu loc de muncă prin primării, ministere, direcții bine plătite!
Domnule primar general Dan… mi-ați dovedit că n-aveți respect pentru comunitatea Sectorului 5!
Și-mi motivez acuzația, desigur.
Într-un an și ceva n-ați trecut pe la primăria oamenilor de aici, n-ați telefonat, n-ați ajutat, n-ați fost prin cartierele noastre!
Să știți c-am mai făcut una, alta… Dacă vreți să vedeți cum ne gospodărim… vizitaţi-ne! Chiar și neanunțat! Cât mă privește, vă anunț de pe acum: Dacă nu mă găsiți la birou, clar sunt prin Sector!
Să revenim:
M-am săturat de aroganța DVS, de letargia DVS. domnule Dan! M-am săturat fix ca de majoritatea aia fâșneață de consilieri generali care împiedică zilnic dezvoltarea Bucureștiului!
În clipul postat, VĂ arăt, domnule Dan, că administrația DVS. își bate joc de comunitatea NOASTRĂ!
Din cauza asta, din cauză că VĂ bateți joc de sute de mii de contribuabili, din cauză că pământul pe care ni l-ați luat abuziv este neîngrijit, dar mai ales pentru că ignoranța DVS. ne enervează mereu și mereu… ASTĂZI V-AM AMENDAT!
Lenea unora dintre instituțiile subordonate dumneavoastră… costă, domnule primar Dan!
DOUĂ MILIARDE DE LEI VECHI VOR TREBUI SĂ PLĂTEASCĂ INSTITUȚIILE CARE ÎȘI BAT JOC DE CETĂȚENII SECTORULUI 5!
ȘI VĂ ȚINEM AȘA PÂNĂ CÂND VEȚI ÎNȚELEGE CĂ BUCUREȘTIUL ESTE AL CETĂȚEANULUI, NU AL POLITICIENILOR, NU AL DUMNEAVOASTRĂ, NU AL CONSILIERILOR GENERALI, NU AL PARTIDELOR POLITICE!!!
SPER CĂ SUNT CLAR!
Domnule Dan, dați-NE înapoi tot pământul în acte, așa cum instituția pe care o conduceți NI l-a luat!
Dați-NE partea de Sector pe care Primăria Capitalei NE-a luat-o abuziv, fără referendum!
Lăsați-mă, domnule, să mă ocup de comunitatea care m-a ales!
Politică eu nu fac! Nu mă place nici PNL, nici PSD, nici cei cu care ați fost, candva, dumneavoastră, nici cei pe care-i slaviți acum! Partidul meu este Cetățeanul! Eu… umanist! (PPU-SL! Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal)!
Voiam să nu VĂ spun, dar… treacă: Domnule… în lumea MEA administrația se face altfel! Cu pași mulți, cu ascultare, cu implicare, cu agitatie, cu scuze chiar! Dar cu multă, multă muncă, domnule!
În lumea mea, în capul meu, în filosofia mea… doar cetățeanul contează!
Așa că… dați-NE pământul înapoi!
Că NOI, aici, avem o vorbă: Încercăm să facem imposibilul… posibil!
Cristian Victor Popescu Piedone, primarul umanist al Sectorului 5!”, a scris Cristian Popescu Piedone, pe Facebook.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
După atacul ursului din Bucegi, un alt animal SĂLBATIC a luat cu ASALT LITORALUL. Turiștii de la Marea Neagra au fost îngroziți VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
România propune un plan pe șapte ani pentru ajustarea deficitului bugetar
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'