Cum spuneam, semințele de cânepă pot contribui la îmbunătățirea stilului alimentar. Sunt înrudite cu cannabisul, însă ele sunt recomandate și sigure pentru consum.
Conțin proteine, acizi grași și fibre, având efecte antioxidante. În plus, sunt bogate în minerale și vitamine precum magneziu, potasiu, fier sau zinc.
Consumul de semințe de cânepă este extrem de benefic, pentru că au un conținut ridicat de proteine, cu 25% mai mult decât semințe de in, semințe de chia sau quinoa. Ele conțin toți cei 21 de aminoacizi cunoscuți, printre care și cei esențiali: leucina, lizina, metionina, fenilanină, triptofan, valina sau treonina.
Le puteți folosi dacă aveți probleme ale tractului digestiv. Ajută mult la stimularea digestiei și la eliminarea toxinelor. Mai mult, consumul lor contribuie la sănătatea cardiovasculară. Datorită acizilor grași din compoziție, acestea funcționează ca un eficient cardioprotector. Au și beneficii dermatologice dovedite.
În plus, studiile pe animale au arătat că semințele sau uleiul de semințe de cânepă pot reduce tensiunea arterială, pot reduce riscul formării cheagurilor de sânge și pot ajuta inima să se refacă după un atac de cord.
Sunt o mulțime de produse pe bază de cânepă. Fie că vorbim de semințe, uleiuri sau chiar batoane de cereale. Dacă optezi pentru semințe, alege-le pe cele decorticate, astfel încât să producă o digestie cât mai blândă, chiar dacă nu au același conținut de fibre. Le poți adăuga în salate sau în mâncărurile deja pregătite, cărora le vor da un gust ușor amărui. Pot fi consumate crude, fierte sau prăjite.
Uleiul din ele este, de asemenea, foarte sănătos. Uleiul, de asemenea, poate fi folosit în mâncăruri sau consumat ca atare. Acesta este bogat în vitamina K, responsabilă pentru coagularea sângelui. De asemenea, uleiul poate ameliora pielea uscată, poate îmbunătăți mâncărimea și reduce nevoia de medicamente pentru piele.