Ritualuri sexuale şocante din jurul lumii: De la poliandrie la tribul în care copiii fac sex

Unele triburi sau comunităţi restrânse şi-au păstrat diferite ritualuri sexuale ce par şocante şi primitive în contextul secolului în care trăim. Deşi par să aparţină mai degrabă timpurilor străvechi, aceste ritualuri se practică în continuare în anumită părţi ale lumii ca Noua Guinee, Nepal sau Haiti.
Alina Costache
18 ian. 2013, 08:28
Ritualuri sexuale şocante din jurul lumii: De la poliandrie la tribul în care copiii fac sex

Tribul Sambian: Tribul care bea lichid seminal – Papua, Noua Guinee

Pentru a deveni bărbat în acest trib primitiv, băieții nu mai trăiesc în preajma femeilor de la vârsta de șapte ani şi trăiesc cu alți masculi adulți timp de zece ani, potrivit Oddee.com. Pe parcursul celor zece ani, pielea este strapunsă pentru a elimina orice contaminare provocată de către femei. Pentru același motiv, ei suportă în mod regulat luări de sânge și vărsături provocate de consumul unor cantități mari de trestie de zahăr.

Pentru a încheia ritualul este necesar să ingereze lichid seminal de la bătrânii lor, pentru a susține creșterea economică și puterea. Atunci când aceştia sunt introduşi în cele din urmă înapoi în trib, ei continuă să îşi provoace sângerări nazale în același timp cu ciclurile menstruale ale soțiilor lor.

Tribul Mardudjara: Ritualuri „chirurgicale” pentru a atinge bărbăția – Australia

Prima parte a ritualului tribului Mardudjara implică o circumcizie barbară, urmată de ingerarea prepuţului de către bărbatul circumcis. După ce se vindecă, penisul se taie pe lungime, pe partea inferioară, uneori până la scrot. Sangele este apoi picurat peste un foc în scopul purificării.

Tribul Trobriander: Tribul în care copiii încep să facă sex de la 6 ani – Papua, Noua Guinee

Aceşti insulari dintr-un trib izolat din Papua Noua Guinee par un studiu de caz despre consecințele revoluției sexuale: fetele vor să facă sex la fel de mult ca și băieții, iar copiii încep să facă sex de la o vârstă foarte fragedă – 6-8 ani pentru fete și 10-12 ani pentru baieti – fără niciun stigmat social.

Saut d’Eau: Orașul în care poţi asista la ritualuri de Voodoo și de iubire – Haiti

Dacă vă deplasați în Haiti și vizitaţi cascadele de la Saut d’Eau în cursul lunii iulie, s-ar putea să asistaţi la un ritual destul de riscant. Practicanții Voodoo fac această călătorie în fiecare vară ca să se închine zeiţei iubirii. Lucru destul de normal, nu?

Greșit. Imagineaz-ţi o grămadă de oameni goi, contorsionaţi, care fac baie în noroi amestecat cu sânge de la animale sacrificate, în care plutesc capete de vaci şi capre.

Nepal: O comunitate în care frații împart soţiile – Himalaya

Potrivit unui articol din Psychology Today, „Aproape toate societățile poliandre practică ceea ce antropologii numesc poliandria frățească, adică situaţia în care un grup de frați împart o soţie”. Acesta este şi cazul în Himalaya, unde există puține terenuri disponibile pentru agricultură și familiile cu mai mult de un fiu se confruntă cu divizarea terenurilor.

Soluția? Ei găsesc o soție pentru toți fiii lor, astfel încât aceştia să poată trăi împreună ca o familie și să păstreze intact lotul de pământ. De asemenea, acest aranjament funcționează cel mai bine atunci când soția este părtașă la „programarea” timpului petrecut cu fiecare frate.

Tribul Wodaabee: Tribul în care bărbații fură nevestele celorlalți – Niger

În tribul Wodaabe din Africa de Vest, oamenii sunt cunoscuţi pentru fapul că fură nevestele celorlalți. Prima căsătorie în tribul Wodaabe este planificată de către părinți în perioada copilăriei și trebuie să fie între veri de aceeași linie. Cu toate acestea, la Festivalul anual Gerewol, barbatii Wodaabe poartă machiaj și costume elaborate și dansează pentru a impresiona femeile – și speră să fure o nouă soție.

Dacă noul cuplu este capabil să fugă nedetectat atunci aceştia devin recunoscuţi pe plan social. Aceste căsătorii ulterioare sunt numite căsătorii din dragoste.

Cultura modernă iraniană, unde poti avea o căsătorie temporară, dacă veți plăteşti pentru asta

Știm cu toții că practicile musulmane sunt printre unele dintre cele mai stricte în ceea ce privește actul sexual, precum și relațiile dintre bărbați și femei. De exemplu, cuplurile musulmane au voie să facă sex doar în poziția misionarului. Este considerat degradant pentru un bărbat să solicite orice altă poziție de la soția lui.

Cu toate acestea, în anumite țări musulmane, cum ar fi Iranul, un cuplu de tineri care doreşte să facă sex înainte să fie gata să se căsătorească pot solicita un „mariaj temporar”. Ei au voie să plătească pentru o ceremonie scurtă, cu un contract scris care dictează timpul în care vor fi „căsătoriţi”. Odată ce se fac acest lucru, ei pot face sex în voie, fără a contrazice legea islamică.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Bikini Auriu al lui Carrie Fisher din „Star Wars” Vândut pentru 175.000 de Dolari la Licitaţie
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!