Şeful NATO, avertisment pentru România. „Există un risc real ca Rusia să invadeze Ucraina”

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a avertizat că există riscul real ca Rusia să invadeze Ucraina, în condiţiile comasării de trupe la graniţa statului ucrainean.
Filip Stan
11 feb. 2022, 12:54
Şeful NATO, avertisment pentru România.

Şeful NATO, avertisment pentru România. Jens Stoltenberg susţine că este posibilă o încercare a Rusiei de a schimba Guvernul de la Kiev şi a recurge la o serie de atacuri cibernetice.

„Există un risc real pentru că ceea ce vedem acum, această comasare de trupe la granița Ucrainei ar putea conduce la o invazie.

În același timp, nu avem nicio certitudine cu privire la ceea ce se va întâmpla. Continuăm să facem apel la Rusia pentru a dezescalada situația, de a reveni la un dialog onest cu NATO.

Există riscul unei invazii la scară mare, dar există și riscul de încercări de a răsturna Guvernul de la Kiev sau atacuri cibernetice.

Mulți dintre ofițerii serviciilor secrete din Rusia acționează în Ucraina. Faptul că știm că Rusia a mai acționat în Ucraina, asta ne îngrijorează și trebuie să fim foarte pregătiți.

De aceea, prezența trupelor americane în România este foarte importantă pentru că transmite un semnal de solidaritate, un semnal că suntem pregătiți să intervenim.”, a spus Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă comună alături de Klaus Iohannis, la Baza Mihail Kogălniceanu.

Citeşte şi: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „Suntem pregătiți să apărăm România și pe ceilalți aliați ai NATO”

Şeful NATO, primit la baza Mihail Kogălniceanu. Klaus Iohannis: „Era nevoie să avem nevoie de mai multe trupe”

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România nu mai este doar o țară care primește securitate, ci una care, acum oferă.

„Este extrem de important pentru alianță. Unul dintre obiectivele strategice este să aibă un flanc estic puternic care să creeze o apărare puternică. Este nevoie de un întreg flanc estic consolidat și era nevoie să avem nevoie de mai multe trupe. Așa că faptul că avem aceste trupe este important pentru securitatea noastră și euro-atlantică.

Romania a trecut printr-o transformare semnificativă în ultimii ani, modul în care acționăm în NATO. Atunci când am devenit membri NATO, situația economică era dificilă. De atunci ne-am schimbat, una dintre primele acțiuni a fost să am consultări cu partidele politice pentru a se da 2 la sută din PIB pentru armată.

Vom continua pe acest drum. România nu s-a transformat doar prin forțele armate, ci am reușit să ne transformăm din țară care primea securitate în una care oferă securitate. Jucăm un rol important în această parte e Europei. Vom continua și cred că rolul României va crește în următorii ani”, a afirmat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Joe Biden, apel de urgenţă către toţi americanii aflaţi în Ucraina: „Părăsiţi ţara, acum!”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Volodimir Zelenski și Joe Biden discută cu noul premier britanic Keir Starmer despre sprijinul pentru Ucraina
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!