Creşterea pensiilor, în pericol din cauza inflaţiei. Avertismentul ministrului de Finanţe: „Dacă nu i-ai oprit inflaţia, degeaba ai majorat”

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat, vineri, că majorarea pensiilor va fi în zadar dacă nu reuşim să oprim inflaţia.
Filip Stan
11 feb. 2022, 14:48
Creşterea pensiilor, în pericol din cauza inflaţiei. Avertismentul ministrului de Finanţe:

Adrian Câciu a fost întrebat dacă este posibilă creşterea pensiilor în 2022. Ministrul Finanţelor a subliniat că este importantă oprirea inflaţiei pentru a realiza această majorare.

„Vreau să mergem către zona în care puterea de cumpărare să fie recuperată. Sunt forme mixte de recuperare de putere de cumpărare. Poate fi şi aceasta o soluţie, dar să ajungem la jumătate anului. Vă spun de ce. Haideţi să oprim inflaţia! Pentru că în jocul acesta al majorării, dacă nu i-ai oprit inflaţia, degeaba ai majorat”, a declarat Adrian Câciu.

Citeşte şi: Pensii 2022. Taloanele mov nu se pot transmite online, deocamdată

Creşterea pensiilor, în pericol din cauza inflaţiei. Adrian Câciu: „România trece printr-o perioadă complicată”

Ministrul Finanţelor a avertizat că revenirea economiei a încetinit din cauza inflaţiei care „a condus la creşterea în cascadă a preţurilor”.

„România trece printr-o perioadă complicată în care economia manifestă o încetinire în viteză sa de redresare. Aceste lucruri se văd şi în prognoza publicată şi de Comisia Europeană şi în prognozele naţionale.

Ne confruntăm cu o criză din perspectiva preţurilor la energie care a amplificat evoluţia inflaţiei şi a condus la creşterea în cascadă a preţurilor.

Lucrăm în continuare la un plan de măsuri de partea de energie care va veni în scurt timp, astfel încât efectele pe de o parte să fie diminuate şi să aibă o componentă de menţinerea puterii de cumpărare, iar, pe de altă parte, să umblăm la cauzele acestei creşteri mult peste cea estimată a preţurilor la energie, fapt pe care l-a confirmat şi Banca Naţională în ultima sa şedinţă”, a mai spus Adrian Câciu.

Citeşte şi: Majorare pensii 2022. Nicolae Ciucă anunţă că va merge cu Marius Budăi la Bruxelles pentru a renegocia PNRR: „Sunt realist, nu vreau să vând iluzii nimănui”

Adrian Câciu, întrebat dacă românii să se pregătească pentru zile negre. Să fim împreună şi să nu ne ducem spre derapaj”

Ministrul Finanțelor a criticat şi fosta guvernare din care a făcut parte USR, deoarece nu a luat la timp măsuri pentru a preveni criza economică, făcând referire la fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui.

„În momentul acesta zic să fim împreună şi să nu ne ducem spre derapaj.  Și dacă se luau din 2021 niște măsuri, nu vreau să înțeles greșit, pentru că nu este vorba de partenerii noștri de guvernare, dar sunt niște zone care nu au adus bani către economie. Dacă anul trecut s-ar fi dat banii la timp pentru Măsura 2, Măsura 3, Măsura 1 HORECA, altfel stătea oarecum economia. Nu s-au dat la timp. Avem încă restanțe.

Luna aceasta se plătește restanța pentru Măsura 2. Dacă nu faci nimic, crizele vin peste tine. Și într-o casă de oameni cade casa peste tine dacă nu-i faci o reparație”, a spus Câciu.

Ministrul Finanţelor a afirmat că e important „să protejăm economia ca să nu ajungem într-o situaţie de criză”

„Acum bătălia în acest prim trimestu e pe bani în economie, bani la cetăţeni şi măsuri care să stopeze inflaţia. Ele vor genera efecte. Scopul este ca inflaţia să nu se ducă în două cifre şi ca preţurile să scadă”, a conchis el.

 

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Recorduri de Temperaturi doborâte: Schimbările Climatice afectează Din Ce în Ce Mai Multe Zone ale Lumii
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...