Mihai Radu: Iubirea de la capu’ patului
Ar trebui trecut în Cartea Drepturilor Omului că un cuplu trebuie să locuiască la trei camere. Minimum. Statul ar trebui să-i asigure bărbatului o cameră, femeii o cameră şi împreunării altă cameră. Este esenţial ca bărbatul să aibă o cameră a lui, un templu unde „capul patului“ să nu se vadă din maldărul de cărţi începute, boluri cu alune, popcorn şi farfurii cu sandvişuri făcute dintr-o pîine tăiată pe din două.
„Capul patului“ este mai important decît multe alte capete într-o relaţie. E o instituţie. Capul patului a luat locul, în timp, calului, cuţitului şi pistolului. Capul patului nu se împrumută, îl defineşte pe bărbat, e sufletul lui. La capul patului poţi găsi orice: de la colecţii de reviste, play-station şi costumul de la nuntă pe care nu a apucat încă să-l ducă la curăţat, pînă la însemnările pentru cartea despre cum merge viaţa (pe care o va lăsa moştenire), un prieten din copilărie care momentan nu are unde să stea şi cîteva ghivece cu frunze, mă rog, poate că asta e altă discuţie.
Citește și: Notoriu de necunoscuta Iulia Albu ţine companie unei găini
Este foarte important ca bărbatul să îşi ştie „capul patului“ în siguranţă, că nimeni nu se va atinge de el nici ca să-l mîngîie pe creştet. Femeia care se gîndeşte să atingă vreun obiect de la „capul patului“ ar trebui să simtă cum i se tulbură măruntaiele, cum o ia ameţeala, cum un blestem pe care-l va purta de-a pururi în pîntece neamul ei se cuibăreşte înăuntrul său.
Citește și: Trei alte poliţiste, violate din greşeală, în timpul unei reconstituiri de viol
Să te gîndeşti că vrei să schimbi ceva din ce se întîmplă la „capul patului“ este ca şi cum te-ai gîndi să corectezi ceva din natură, e ca şi cum ai vrea să-i atragi atenţia lui Dumnezeu cu o chestie gen: „Bătrîne, vezi că pe asta ai făcut-o cam de mîntuială, mai lucrează!“.
Citeşte reacţia Simonei Tache despre locurile sacre pe Caţavencii.ro.