Criza din Ucraina. Lucian Bode anunţă că se pregătesc tabere de refugiaţi pentru ucraineni în mai multe judeţe din ţară

Ministrul Afacerilor de Interne anunţă că România a început să pregătească tabere de refugiaţi pentru ucraineni. Lucian Bode a declarat că sunt analizate toate capacitățile de cazare existente.
Loredana Brumă
14 feb. 2022, 13:05
Criza din Ucraina. Lucian Bode anunţă că se pregătesc tabere de refugiaţi pentru ucraineni în mai multe judeţe din ţară
Criza din Ucraina. Lucian Bode anunţă că se pregătesc tabere de refugiaţi pentru ucraineni în mai multe judeţe din ţară

Criza din Ucraina. Lucian Bode anunţă că România se pregăteşte pentru refugiaţii din Ucraina, precizând că sunt analizate toate capacităţile de cazare existente în judeţele de graniţă.

Criza din Ucraina. Anunţul făcut de Lucian Bode

Citeşte şi Ucraina cere o reuniune de urgenţă a OSCE. Rusia este acuzată că a mobilizat peste 130.000 de militari la graniţă

Ministrul Afacerilor de Interne anunţă că România a început să pregătească tabere de refugiaţi pentru ucraineni.

„Aceste fluxuri de migranți vor trebui să fie gestionate în locuri bine definite, să știm exact pentru câți ne putem pregăti. Spre exemplu, știm că Polonia se pregătește pentru a prelua un milion de migranți. Este România pregătită să preia sute de mii de refugiați într-un aflux necontrolat? Chiar astăzi după-amiază am terminat planul de acțiune privind managementul unui flux masiv de refugiați pe teritoriul României.

Am luat în lucru mai multe ipoteze. Am analizat în etape cum intervenim, în primul rând, în județele din nord, respectiv din est, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Tulcea. Suntem în acest moment în analiză să vedem câte tabere pentru refugiați putem să montăm într-un timp relativ scurt, vorbesc de ore, maxim 10, 12, 24 de ore.

Analizăm toate capacitățile de cazare existente pe județele de graniță, dar în același timp discutăm în etapa a doua de județele din vecinătatea județelor de graniță și în etapa a treia de toată țara”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, potrivit BZI. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, sâmbătă, că a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina, în contextul intensificării tensiunilor în Ucraina şi în regiunea Mării Negre.

Mai mult, au fost luate toate măsurile în veerea repatrierii pe bază voluntară a membrilor de familie ai personalului diplomatic şi consular, procesul de repatriere a acestora fiind la acest moment finalizat în ce priveşte Ambasada României la Kiev şi Consulatul General al României de la Odessa.

Citeşte şi Mircea Geoană, avertisment terifiant despre criza din Ucraina. „Nu putem exclude riscul unui război, din nou, în Europa”

MAE recomandă puternic cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina şi manifestarea unei atenţii deosebite. Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Ucrainei să reevalueze necesitatea de a rămâne pe teritoriul acestui stat.

De asemenea, MAE recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea şi în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk şi Lugansk, precum şi în zona de frontieră a Ucrainei cu Federaţia Rusă şi Belarus, reamintind că situaţia de securitate se menţine tensionată şi fluidă.

În egală măsură, MAE sfătuieşte cetăţenii români, inclusiv reprezentanţii mass-media, să fie vigilenţi, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure şi să-şi ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcţie de situaţia de securitate din zonă.

De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Ucraina să manifeste atenţie sporită şi să respecte reglementările stabilite de autorităţile ucrainene.

MAE, prin misiunea diplomatică şi oficiile consulare din Ucraina, este pregătit să acorde protecţie şi asistenţă consulară cetăţenilor români.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Iluzia optică pe care doar cei cu ochi de vultur o pot rezolva. Ești genial dacă găsești pantoful ascuns în mai puțin de 12 secunde
Capital.ro
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vești incredibile pentru șoferi! Curând, vor putea circula pe cel mai spectaculos drum din România!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Cel mai nou bulevard din București. Când are loc marea deschidere
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Viktor Orban formează o nouă alianță de extremă dreapta în Parlamentul European
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!