Sâmbătă, tempratura aerului continuă să scadă, în depresiuni nu se depăşesc minus 4 grade peste zi, şi doar pe litoral şi în Delta maximele ating 6…7 grade. Iar în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei şi în zona montană încă sunt înnorări şi ninge pe parcursul zilei, în timp ce în regiunile sudice şi sud-estice precipitaţiile, mixte, sunt prezente la nivel local. Sunt îndeplinite, aşadar, condiţiile pentru a se produce polei. În plus, vântul încă nu se linisteşte, în majoritatea regiunilor încă suflă sprinten, dar cele mai puternice rafale se aşteaptă în zona de munte, unde zăpada va fi în continuare viscolită sau spulberată.
În Capitală, sâmbătă încă sunt înnorări şi, in prima parte a zilei, mai sunt posibile precipitaţii slabe, mixte. Iar vântul rămâne alert mare parte din zi, astfel că maxima temperaturii aerului nu depăşeşte 1…2 grade în orele amiezii.
Duminică vremea se încălzeşte, temperatura aerului la amiază porneşte de la minus 3 grade în nordul Moldovei, dar atinge 13 grade în Banat, unde şi vântul suflă cu putere dinspre sud şi aduce aer tot mai cald. Dar precipitaţiile, atât ploi cât şi lapoviţe, sunt si ele prezente la nivel local în vestul, nordul şi parţial centrul ţării, în timp ce la munte sunt predominant lapoviţe şi ninsori, iar pe crestele înalte încă sunt intensificări ale vântului. În sud şi est încă, doar ceaţa prezentă în orele dimineţii este de interes, apoi se anunţă o zi plăcută şi destul de însorită.
Duminică, şi în Bucureşti vremea se îndreaptă şi se mai încălzeşte, vântul nici nu se simte, dar dimineaţa sunt conditii de ceaţă. Peste zi însă soarele predomină şi temperatura creşte până la 5…6 grade la amiază.
Luni vorbim despre vreme mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului. Ziua începe cu ceaţă în sudul şi estul ţării, dar apoi soarele îşi face simţită prezenţa cu generozitate. Abia spre seară şi în noaptea următoare apar şi precipitatiile, ploi slabe, la nivel local în regiunile vestice şi nordice şi doar izolat în restul teritoriului. Iar vântul suflă cu putere în Banat, Crişana, Dobrogea şi pe crestele montane. În aceste conditii, temperaturile zilei pornesc de la 4…5 grade în Moldova şi ating 14…15 grade în Dealurile de Vest.
În Bucureşti, luni încălzirea vremii continuă, la amiaza termometrele indică temperaturi de primăvara, 9, poate chiar 10 grade Celsius. Iar ca aspect, este posibil ca în zori să persiste puţină ceaţă, apoi se anunţă o zi însorită, cu doar câţiva nori risipiţi pe cer şi nicio adiere de vânt.
Vremea se menţine mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului în cea mai mare parte a ţării cel puţin până la jumătatea săptămânii care urmează. Maximele diurne ale temperaturii aerului se vor situa între 0 şi 13 grade, valori potrivite mai degrabă pentru jumătatea lunii martie decât pentru miez de Gerar. Precipitaţiile vor fi şi ele prezente, dar pe arii restrânse şi slabe cantitativ, predominant ploi, cu precădere în vestul, centrul şi nordul tarii. Iar vântul va fi încă sprinten la munte şi, temporar, în Doborgea şi sudul Banatului.
Sâmbătă ninge în toate masivele montane şi nu vorbim despre fulguieli trecătoare, ci despre ninsori pe alocuri abundente. În plus, vântul suflă în continuarea cu putere, viscolind şi spulberând zăpada. Prin urmare stratul de zăpadă este în creştere, dar iubitorii sporturilor de iarnă trebuie să fie prudenţi, vântul puternic şi zăpada viscolită le-ar putea strica planurile de weekend. Temperaturile continuă să scadă, mercurul din termometre nu se ridică peste minus 8 grade la Semenic, minus 5 la Vf. Toaca, pe Ceahlău şi minus 3 grade la Stâna de Vale sau Semenic.
Răcirea vremii continuă şi sâmbătă, temperaturile se apropie de cele normale pentru mijloc de ianuarie, vorbim de minus 4…minus 2 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 6…7 grade doar în Delta Dunării si pe litoral. Iar in în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei şi a zonei montane continuă ninsorile, în timp ce în regiunile sudice şi sud-estice cad precipitaţii mixte, favorizând poleiul. Vântul încă suflă agitat, dar cel mai alert se dovedeşte a fi pe crestele montane, unde zăpada va fi viscolită sau spulberată, viscol în toată legea în acest eweekend la munte.
În Transilvania ninge pe parcursul zilei de sâmbătă, iar în estul regiunii şi vântul este mai viguros, iar temperatura aerului se menţine în jurul limitei de îngheţ. Vorbim despre cel mult minus 2 grade la Miercurea Ciuc, 1 grad la Sibiu şi 0 la Brasov şi Cluj-Napoca.
Şi spre nord-vest întâlnim aceeaşi vreme de iarnă, vânt cel puţin moderat şi ninsori, iar în Baia Mare termometrele indică 1 grad peste 0, în timp ce la Oradea temperatura rămâne cu 1 grad sub limita de îngheţ.
Ninsorile sunt prezente şi spre sud, locuitorii Aradului resimt din plin această răbufnire de iarnă cu cel mult minus 1 grad în orele amiezii şi vânt alert ce spulberă zăpada, la Reşiţa în aceleaşi condiţii sunt 0 grade, iar la Deva, abia dacă se atinge 1 grad pozitiv după prânz, tot în condiţii de ninsoare temporară.
În Oltenia precipitaţiile sunt mixte, adică predomină lapoviţa şi ploaia, vântul suflă cu putere dinspre vest, sunt posibile depuneri de polei, iar temperatura aerului nu depăşeşte 1 grad Celsius.
Vânt puternic de vest anunţă pentru sămbătă meteorologii şi în Muntenia în cursul zilei de sâmbătă, iar precipitaţiile, mixte, favorizează şi aici producerea poleiului. Cu temperaturi modeste, numai 0 grade la Alexandria, 1 grad la Piteşti şi Giurgiu şi 3 la Buzău şi Brăila.
În Dobrogea norii stau grămadă pe cer, dar vântul sprinten de sud mai încălzeşte atmosfera şi predomină ploile, iar la amiază se înregistrează cele mai ridicate temperaturi din ţară, 6 grade la Tulcea şi 7 grade la Constanţa.
În Moldova vântul nu ridică probleme pe parcursul zilei, încă ninge la deal şi spre nordul regiunii, iar în rest vorbim şi aici despre precipitatii mixte şi, posibil, polei. Dar vântul nu dă semne de agitaţie şi temperaturile rămân modeste: 2 grade indică termometrele în Focşani la amiază, ca şi la Iaşi, în timp ce la Vaslui sunt 3. Mai rece este către Bucovina, la Suceava nu se depăşeşte valoarea de minus 2 garde pe parcursul zilei.