Ce salariu oferă Primăria din Cluj unui It-ist. Primarul Emil Boc recunoaşte că salariul este mai mic decât cel oferit de firmele private, însă spune că nu poate da mai mult.
Primăria din Cluj-Napoca oferă un salariu de 10.000 de lei unui It-ist. Cu toate acestea, nimeni nu sunt doritori.
„Suntem oraşul cu cea mai mare concentrare de IT-işti pe metru pătrat din Europa. IT-ul este industria care dă slujbele viitorului şi de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea şi IT-ul reprezintă o forţă puternică” – a anunţat Emil Boc, potrivit AlephNews.ro.
Este al cincilea an la rând când salariile IT-iştilor din Cluj sunt peste cele din Capitală. În medie, în Cluj, un salariat câştigă peste 7.700 de lei net, în timp ce în Bucureşti salariul mediu este de peste 7.000 de lei net.
Florin Cîţu, preşedintele PNL, vine cu propuneri pentru a creşte salariile pentru toţi românii. Fostul premier a dat exemplul reducerii contribuţiei pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20%, ceea ar însemna aproape 317 lei în plus în buzunar în cazul românilor cu salariu mediu.
„Reducerea CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”, spune liderul liberal, într-o postare făcută duminică pe pagina sa de Instagram.
Mesajul fostului premier vine în contextul în care ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a afirmat că vrea să schimbe Codul Fiscal la jumătatea anului, pentru a putea intra în vigoare din 2023. Referitor la taxarea proprietăţilor, Câciu a a precizat că este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini.
De asemenea, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că propunerile ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, legate de supraimpozitarea celor care deţin mai mult de două proprietăţi sau două maşini, reprezintă „o abordare social-democrată” în contextul în care taxarea directă a proprietăţilor în România înseamnă un procent redus din PIB, raportat la media europeană.
Mai mult, Marcel Ciolacu a adăugat că analizează şi situaţia cotei unice.
„Aceste măsuri fiscale sunt prinse în programul de guvernare – nu neapărat desfiinţarea cotei unice explicit -, că vom analiza în cursul acestui an o altă abordare fiscală. Ştiţi foarte bine că orice modificare la Codul Fiscal intră în vigoare după şase luni, ca să fie, totuşi, predictibilă şi transparentă”, a explicat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.