Tichete de masă 2022. Sute de mii de români vor avea banii pe card în câteva zile

Ministrul Sănătăţii vrea să renunţe la voucherele de vaccinare, dar sute de mii de români vor primi zilele acestea bonurile de masă pentru vaccinarea cu schemă completă.
Filip Stan
16 feb. 2022, 00:37
Tichete de masă 2022. Sute de mii de români vor avea banii pe card în câteva zile

TICHETE DE MASĂ 2022. Termenul de ridicare a voucherelor pentru cei care se vaccinează cu schema completă a fost prelungit, la finalul anului trecut, de la 60 de zile la 6 luni prin ordin al ministrului Sănătăţii. Decizia a venit după ce în mai multe centre din ţară s-a semnalat lipsa voucherelor, iar autorităţile recunosc că există întârzieri în livrarea acestora. Ministerul Sănătăţii anunţă că bugetul pentru vouchere, suplimentat în octombrie cu 13,8 milioane de lei.

EXCLUSIV. Alexandru Rafila anunţă că restaurantele şi magazinele nu se vor mai închide la 22.00
Alexandru Rafila spune că tichetele pentru vaccinare nu mai au niciun viitor.  De fapt, acest mecanism a fost pus în aplicare pentru a stimula campania de vaccinare, însă tichetele nu au îndemnat prea mulți oameni să își facă cele două doze.

Ministrul Sănătății a fost întrebat dacă tichetele pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă vor mai fi acordate.

„Problema nu este a bugetului, există buget pentru acordarea lor. Au fost un element de stimulare, acum vă las pe dumneavoastră să apreciaţi dacă au într-adevăr un efect stimulativ.

Nu sunt un ajutor, ci era vorba de un element care să stimuleze vaccinarea. Vaccinarea s-a prăbuşit. O mie de oameni se mai vaccinează cu prima doză în România.

Nu cred că în momentul de faţă aceste tichete mai au un viitor, mai degrabă pentru că discutăm despre un mecanism care a fost pus pentru stimularea vaccinării, care, din păcate, nu a funcţionat în mod deosebit”, a afirmat Rafila.

„În perioada următoare vom discuta despre această posbilitate. Cred că ne vaccinăm ca să ne protejăm sănătatea, nu ca să luăm tichete”, a continuat el.

TICHETE DE MASĂ 2022. Schimbare majoră de la 1 februarie, toţi românii sunt vizaţi

Tichete de masă 2022 pentru mai bine de 46.000 de nemțeni vaccinați complet anti Covid

Luni, 15 februarie, Radu Firăstrău, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Neamț, a anunțat că au fost achiziționate ultimele tichete de masă ce vor fi acordate celor care au schemă completă de vaccinare anti Covid. Distribuirea voucherelor pentru 46.030 de persoane va începe de luni, 21 februarie, prin centrele de vaccinare, primării, medici de familie. „Absolut toate persoanele care au schemă completă de vaccinare începând cu data de 3 septembrie 2021, vor putea intra în posesia tichetelor de masă. Așadar, nu mai este nici un motiv ca lumea să se înghesuie în prima zi. În localitățile unde centrele de vaccinare s-au închis, vom da aceste tichete primăriilor, care le vor distribui oamenilor. Vor fi distribuite și cu sprijinul medicilor de familie. În această tranșă vor fi distribuite tichete pentru 46.030 de persoane. Până acum au fost distribuite 19.950 vouchere”, a declarat Radu Firăstrău în emisiunea live „Cafeaua de dimineață” .

O persoană vaccinată complet beneficiază de cinci tichete în valoare totală de 100 lei. Până acum, cele 19.950 de vouchere au fost acordate nemțenilor în trei etape și de fiecare dată a fost coadă la cel mai mare centru de vaccinare din Piatra-Neamț . DSP Neamț mai informează că beneficiază de tichete persoanele care s-au imunizat, cu schema completă – doză unică de  vaccin Johnson&Johnson sau a 2-a doză de vaccin Moderna, Pfizer și Astrazeneca – după data de 3 septembrie 2021. Persoanele care s-au vaccinat cu doza de booster în această perioada – a 3-a doză de vaccin Moderna, Pfizer și Astrazeneca sau doza a 2-a din schema începută cu vaccinul Johnson&Johnson – nu sunt eligibile să primească tichete.

Decisă ca măsură de stimulare a vaccinării, acordarea de vouchere se va încheia curând, pe fondul recentelor declarații ale ministrului Sănătății privind iminenta relaxare și a scăderii numărului celor se vaccinează.

Tichete de masă pentru cei vaccinați complet anti-Covid în perioada 25 octombrie – 31 ianuarie

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că urmează să distribuie medicilor de familie și centrelor de vaccinare tichetele de masă în valoare de 100 de lei pentru persoanele din județ care au finalizat schema de vaccinare în perioada 25 octombrie 2021 – 31 ianuarie.

– Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că urmează să distribuie medicilor de familie și centrelor de vaccinare tichetele de masă în valoare de 100 de lei pentru persoanele din județ care au finalizat schema de vaccinare în perioada 25 octombrie 2021 – 31 ianuarie.
Reprezentanții DSP Timiș transmit că urmează să fie distribuite medicilor de familie și centrelor de vaccinare din județ tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru 64.060 de persoane care au fost imunizate complet împotriva COVID-19 în perioada 25 octombrie – 31 ianuarie.

Tichete de masă 2022. Cum se pot obține
Dacă v-ați vaccinat complet în perioada menționată, puteți obține tichetele de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, unde ați efectuat imunizarea.

„Îndemnăm persoanele vaccinate cu schema completă să intre în posesia tichetelor de masă de la centrul de vaccinare sau cabinetul medicului de familie, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat. Voucherele se pot ridica în termen de 6 luni de la data inoculării ultimei doze”, spun reprezentanții DSP Timiș.
Pentru doza 3 (booster) nu se acordă tichete de masă.

Direcțiile de sănătate publică județene se ocupă de serviciile de tipărire și emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătății a fondurilor necesare pentru această destinație. După achiziționarea tichetelor de masă, direcțiile de sănătate publică vor distribui în termen de 5 zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare.

Guvernul României a adoptat în 30 august o ordonanță care prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 de lei pentru persoanele vaccinate anti-Covid 19 cu schema completă.

Peste 40.000 de arădeni așteaptă tichetele de masă pentru vaccinare

DSP spune că tichetele aferente lunilor octombrie-ianuarie au fost achiziționate și vor ajunge în centre săptămâna viitoare.

– DSP spune că tichetele aferente lunilor octombrie-ianuarie au fost achiziționate și vor ajunge în centre săptămâna viitoare.
Arad. Tichetele de masă pentru persoanele care s-au vaccinat cu două doze în decursul lunilor octombrie, noiembrie, decembrie și ianuarie au fost achiziționate de către Direcția de Sănătate Publică Arad, urmând ca în cursul săptămânii viitoare acestea să fie și distribuite în centrele de vaccinare sau la medicii de familie.

Potrivit calculelor DSP, ar fi vorba de aproximativ 40.000 de arădeni îndreptățiți să primească aceste tichete, care nu au ajuns în centre până acum, din cauza lipsei fondurilor. “Conform calculelor noastre, în perioada octombrie 2021-ianuarie 2022, s-au vaccinat cu două doze în jur de 40.000 de arădeni. Noi am achiziționat tichete aferente unui număr de 80.000 de vaccinați, tocmai pentru a nu mai rămâne descoperiți, cum s-a întâmplat în lunile anterioare. Sperăm ca în cursul săptămânii viitoare să reușim distrubuirea acestor tichete în toate centrele din municipiu și județ, precum și la medicii de familie cuprinși în programul de vaccinare. De menționat, însă, că în centre se mai află tichete de vaccinare aferente lunii septembrie, care nu au fost încă ridicate”, a explicat dr. Horea Timiș, directorul DSP Arad.

Acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă, persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 a fost aprobată prin ordin al ministrului Sănătății, semnat de Cseke Atilla, pe data de 10 septembrie. Conform documentului, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă. Primele 4.000 de tichete, aferente lunii septembrie, au ajus la Arad la sfârșitul lui octombrie, dar interesul arădenilor nu a fost prea ridicat. Conform DSP, la mijlocul lui decembrie, trei sferturi dintre aceste tichete nu fuseseră ridicate.

Cum se poate intra în posesia tichetelor

Persoanele vaccinate cu schema completă, de la intrarea în vigoare a ordinului Ministrului Sănătății (septembrie 2021), pot intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat. Voucherele se pot ridica în termen de 6 luni de la data inoculării ultimei doze.

 

26.300 de tichete de masă pentru persoanele vaccinate din Tulcea, distribuite de la începutul lunii

din Tulcea a distribuit începând de anul trecut peste 33.000 de tichete persoanelor vaccinate, a declarat, pentru AGERPRES, directoarea instituţiei, Mihaela Nicolau.

Anul trecut, DSP a repartizat centrelor de vaccinare şi medicilor de familie care au făcut imunizări 6.790 de tichete de masă, iar în ultimele zece zile au mai fost distribuite alte circa 26.300 de tichete.

„În zilele următoare vor fi asigurate şi tichetele de masă aferente lunii ianuarie”, a menţionat directoarea Nicolau.

Potrivit DSP, tichetele de masă se distribuie persoanelor vaccinate începând cu data de 3 septembrie 2022.

Datele furnizate luni de Prefectura judeţului arată că incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID-19 în judeţ este de 11,1 cazuri la mia de locuitori.

De la începutul pandemiei, în judeţ s-au confirmat 19.473 de cazuri de Covid-19, dintre care 55 în ultimele 24 de ore. Până în prezent, în judeţ s-au înregistrat 509 decese din cauza bolilor asociate COVID-19.

De asemenea, de la debutul campaniei de vaccinare, în judeţ au fost administrate 156.107 doze, în prezent 21.113 persoane având trei doze făcute, iar alte 52.312 persoane având doar două doze.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Iulian Dumitrescu, întâlniri de taină cu mai mulți bărbați. De ce se ferește politicianul. Video
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Complot Iranian Vizat Asasinarea Lui Trump: Secret Service sub Critici După Atacul Recent
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'