Peste 3000 de blocuri din Capitală nu au apă caldă şi căldură. Avarie majoră în Bucureşti

Mii de bucureşteni nu au apă caldă şi căldură în aceste momente. Aceasta este cea mai mare avarie pe care Bucureştiul a avut-o până acum.
Loredana Brumă
16 feb. 2022, 08:31
Peste 3000 de blocuri din Capitală nu au apă caldă şi căldură. Avarie majoră în Bucureşti

Peste 3.000 de blocuri din Capitală nu au apa caldă și căldura. Termoenergetica promite că cea mai mare avarie de până acum va fi remediată în cursul zilei de miercuri.

Peste 3000 de blocuri din Capitală nu au apă caldă şi căldură

În prezent unul din 10 blocuri nu are căldură, iar un bloc din 3 nu beneficiază de apă caldă.

„Țeava se poate sparge oricând… vara, iarna, când e ger sau nu. O problemă este această variație mare de temperatură între noapte și zi. Dar cauza principală este vechimea rețelei”, a spus directorul Termoenergezica, potrivit Digi24.  

Vezi AICI LISTA CU BLOCURILE CARE AU PROBLEME CU APA CALDĂ ŞI CĂLDURA

În București, doar 10-12% din rețeaua principală de termoficare este modernizată, iar pierderile sunt colosale – undeva la 2.200.000 l/h în 2020.

Primarul Nicușor Dan a promis că iarna aceasta va fi „un pic mai bine” ca iarna trecută, însă tot vor fi probleme. În 2021, mii de blocuri au rămas constant fără apă caldă și căldură din cauza avariilor din sistem.

Gabriela Firea susţine că preţul căldurii se va dubla în Bucureşti şi îl avertizează pe Nicuşor Dan: „Să vină cu soluţii, nu să-i arate cu degetul pe cei care i-au lăsat proiecte la cheie”

 A fost lansată aplicația Termoalert. Utilizatorii pot vedea în timp real starea sistemului de termoficare din Capitală!

A fost lansată aplicația Termoalert. Aceasta are rolul de a informa cetăţenii, în timp real, cu privire la starea sistemului de termoficare.

”Punem în practică o soluție prin care să putem comunica permanent și transparent starea sistemului centralizat de încălzire din București. Aplicația mobilă TERMOALERT informează cetățenii în timp real cu privire la starea sistemului.A fost concepută în așa fel încât să furnizeze, direct pe telefon, informații relevante privind funcționarea sistemului și de tip notificare, în cazul unei avarii sau întreruperi în furnizarea agentului termic ce afectează consumatorul.

Aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS. Ea poate fi descărcată gratuit pe telefon din APP Store și Play Store (Magazin Play).

Fiecare cetățean are opțiunea de a completa în spațiul special destinat numele străzii pe care locuiește și în acest fel va fi informat imediat și în timp real cu privire la orice avarie care ar putea interveni în zona în care locuiește, motivul opririi temporare a serviciului, evoluția lucrărilor de remediere, data preconizată pentru reînceperea furnizării serviciului. Fiecare cetățean va mai putea accesa informații cu caracter continuu, precum parametrii de funcționare ai serviciului, va putea consulta toate alertele din București sau doar din zonele de interes, în timp real, și termenele estimate de remediere.

Această facilitate va fi practic la vârful degetului cetățenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare care, în orice moment, vor putea fi în contact cu tot ceea ce ține de funcționarea sistemului.

Citeşte şi PSD: Nicuşor Dan şi Dominic Fritz, primarii USR, au eşuat în gestionarea sistemului de termoficare. Cum e Capitala, aşa este şi Timişoara

Un consumator informat va avea încredere că instituția publică îi arată problemele și vulnerabilitățile sale, că împărtășește cu el modul în care caută soluții.

Sistemul de termoficare are probleme. Lipsa investițiilor din ultimii 10 ani își arată acum efectele.

Avariile sunt încă foarte dese, iar întreruperile în furnizare afectează funcționarea normală. Totuși, se pot îndrepta lucrurile. Suntem pe acest drum, dar durează până când vom simți rezultate notabile.

APLICAȚIA POATE FI DESCARCATA DE AICI:LINK iOS: https://apps.apple.com/ro/app/termoalert/id1591078608LINK

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.termoenergetica.termoalert&hl=ro&gl=ro&fbclid=IwAR3L_T7Wvsci0v0TxGjLvT00AVpI2lFRS4Xb3yyM9inz9zzAMi6rxhNnGPA a anunțat Directorul general al Termoenergetica Bucureşti SA, Claudiu Creţu.

 

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Fraudă uriașă de peste 120 milioane de dolari în criptomonede investigată în România
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!