„L-am cunoscut la primărie când a prezentat programul de investiţii în nord”, declara preşedintele Băsescu pentru Pro TV, în martie 2009.
Traian Băsescu susţine că nu a avut niciodată întrevederi şi convorbiri private cu Puiu Popoviciu. Prin intermediul unui comunicat remis, joi, Preşedinţia respinge afirmaţiile făcute de către omul de afaceri, potrivit cărora acesta l-ar fi ajutat pe şeful statului în dosarul „Flota”.
„Referitor la informaţiile vehiculate de presă cu privire la interceptarea unor discuţii ale domnului Gabriel-Aurel Popoviciu în care face referire la preşedintele României, domnul Traian Băsescu, interceptări incluse într-un dosar aflat spre soluţionare, în prezent, la Curtea de Apel din Bucureşti, Administraţia Prezidenţială face următoarele precizări: domnul preşedinte Traian Băsescu nu a avut niciodată întrevederi şi convorbiri private cu domnul Gabriel-Aurel Popoviciu, singurele momente care ar fi putut prilejui un eventual contact direct fiind reuniunile publice la care a luat parte şi domnul preşedinte Traian Băsescu; Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, respinge afirmaţiile domnului Gabriel-Aurel Popoviciu, aşa cum reies din interceptările menţionate, şi le consideră nepermise şi regretabile invenţii şi încercări ale unei persoane de a se folosi de numele domniei sale în vederea obţinerii unor favoruri (aşa cum, de-a lungul timpului, au făcut şi alte persoane)”, se arată în comunicatul emis, joi, de Administraţia Prezidenţială.
Puiu Popoviciu a afirmat în cadrul unor convorbiri că Traian Băsescu i-ar fi dator după ce a scăpat de dosarul Flota la intervenţia sa, susţine România TV. Potrivit unei interceptări a DNA, Popoviciu a pretins în unele discuţii că şeful statului îi este dator pentru faptul că a scăpat de cercetarea penală. „Trebuia să fie arestat pe 19 iulie 2004, sub influenţa lui Năstase. Eu l-am scăpat”, ar fi spus omul de afaceri.
Procurorii DNA au făcut cercetări în cazul lui Gabriel Puiu Popoviciu, Cornel Şerban şi Petru Pitcovici într-un dosar referitor la faptul că, în 2000, omul de afaceri ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro.
DNA arăta, în 2009, că Ioan Alecu, rectorul USAMVB, a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Puiu Popoviciu, de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.
Proiectul Băneasa a fost început în anul 2000, când Ioan Alecu a devenit rectorul USAMVB, iar terenul pe care se afla fosta fermă Băneasa i-a fost retrocedat universităţii prin Legea 1/2000.