Marcel Ciolacu, încrezător în coaliţie. „Are viitor şi după 2024. Vrem să facem lucruri îndrăzneţe”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că actuala coaliţie de guvernare va supravieţui cel puţin până la alegerile generale din 2024, în pofida diferențelor de abordare politică, şi îşi va folosi majoritatea parlamentară de aproape 70% pentru a implementa reforme pe termen lung.
Filip Stan
16 feb. 2022, 19:46
Marcel Ciolacu, încrezător în coaliţie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a acordat un interviu acordat agenţiei Reuters, la aproape trei luni de la momentul formării actualei coaliţii de guvernare. Social-democraţii şi liberalii, foştii lor rivali, nu s-au pus de acord asupra impozitării, creşterii pensiilor şi salariilor, precum şi asupra măsurilor de sprijin în condiţiile creşterii facturilor la energie.

Agenţiile de rating şi observatorii internaţionali şi-au exprimat îndoiala că această coaliţie va fi una de lungă durată, în condiţiile în care România a avut 10 prim-miniştri în ultimii 10 ani.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PSD, a afirmat pentru Reuters că majoritatea parlamentară de care beneficiază actuala coaliţie va contribui la depăşirea crizei sanitare, energetice şi economice.

„Când ai o astfel de majoritate, trebuie să-şi propui să faci lucruri îndrăzneţe. Cred că actuala coaliţie de guvernare va funcţiona cel puţin până în 2024. Cred că are un viitor după 2024 cu aceeași structură.

Nu poţi face anumite lucruri în doar trei ani. România trebuie să revină la stabilitatea politică”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: „România e gata să găzduiască un grup de luptă NATO / Am avertizat Rusia că o agresiune va avea un cost mare”

Preşedintele PSD a precizat că Guvernul va prelungi schema de ajutor pentru plafonarea preţurilor şi subvenţiile pentru gospodării şi IMM-uri, după expirarea actualei măsuri în martie, respingând propunerea anterioară de a diminua TVA-ul pentru energie din aprilie”.

„Dacă preţurile rămân plafonate, de ce să scazi TVA-ul?, a mai spus Ciolacu.

Banca Naţională a României a estimat că rata inflaţiei, care a ajuns în ianuarie la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani, va ajunge la două cifre, după încheierea schemei de ajutor.

De asemenea, Marcel Ciolacu a subliniat că România trebuie să investească în noi mijloace de producere a energiei şi să devină independentă energetic în următorii trei ani. Liderul social-democrat a menţionat că Parlamentul României va aproba modificări la o taxă offshore care a împiedicat proiectele de gaze la Marea Neagră.

Taxa este ultima dintr-o serie de restricții din sectorul energetic introduse de social-democrați într-un Guvern anterior în 2018.

„Sunt ferm convins că vom găsi soluția corectă… pentru statul român în materie de fiscalitate și pentru ca investitorii să realizeze aceste proiecte, cu siguranță în această sesiune parlamentară, este una dintre priorități.”

Citeşte şi: Alexandru Rafila răspunde atacurilor liderilor USR: Limbajul domnului Ghinea lasă de dorit. M-am gândit la chestiunea cu cei şapte ani de-acasă

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
Este strict interzis pentru PROPRIETARII de case sau clădiri din România. NU AI dreptul să ignori vecinii
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Ce se întâmplă cu DrugTest-ul. Poliția promite să nu-i afecteze pe șoferii corecți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!