Scânteia care ar putea declanşa războiul în Ucraina: O grădiniţă a fost bombardată în Luhansk VIDEO

Armata ucraineană spune că forțe rusești de ocupație au tras într-un sat din regiunea Luhansk, transmite Reuters. Astfel de incidente au avut loc de mai multe ori în ultimii opt ani, dar acesta are loc după ce Rusia a masat peste 100.000 de soldați în apropierea granițelor Ucrainei.
Filip Stan
17 feb. 2022, 11:32
Scânteia care ar putea declanşa războiul în Ucraina: O grădiniţă a fost bombardată în Luhansk VIDEO

Criza din Ucraina UPDATE:  Forțele ucrainene anunță că au înregistrat 29 de încălcări ale încetării focului de către rebelii separatiști până joi, la ora 11.00. În cele mai multe dintre acestea s-a folosit armament greu.

La Stanțî Lugansk, unde o grădiniță a fost lovită de un obuz, jumătate din localitate a rămas fără curent electric în urma atacurilor, arată armata ucraineană. Trei angajați ai grădiniței au fost răniți, iar soldații ucraineni au ajutat la evacuarea educatorilor și a copiilor.

Atacurile cu mortiere, lansatoare de grenade și mitraliere grele care au avut loc în zona mai multor localități din regiunea Lugansk s-au soldat cu un militar ucrainean și doi civili răniți, mai precizează forțelor ucrainene. Soldatul a fost internat în spital cu răni moderate, potrivit sursei, care enumeră toate atacurile din ultimele ore ale separatiștilor proruși.

Criza din Ucraina. Separatiștii proruși și forțele ucrainiene se acuză reciproc că au deschis focul în estul Ucrainei. OSCE confirmă că s-au tras obuze. Potrivit guvernului de la Kiev, forțele separatiste din estul țării au tras focuri de artilerie, lovind inclusiv o grădiniță, fără să fie consemnate victime.

Luhansk este controlată de rebelii proruși din 2014. Separatiștii susținuți de Rusia în estul Ucrainei au acuzat joi forțele Kievului că au bombardat teritoriul lor de patru ori în ultimele 24 de ore.

Afirmațiile despre bombardamente au fost făcute într-o declarație emisă de reprezentanții autoproclamatei Republici Populare Luhansk.
Ucraina a negat că a bombardat pozițiile separatiștilor din estul țării. „În ciuda faptului că s-a tras asupra pozițiilor noastre cu arme interzise, inclusiv cu artilerie de 122 mm, trupele ucrainene nu au deschis focul ca răspuns”, a declarat un ofițer de presă al armatei ucrainene.

Unii lideri occidentali se tem că Rusia va fabrica un incident pentru a demara o invazie în Ucraina,

Separatiştii din estul Ucrainei, susţinuţi de Rusia, au acuzat, joi, forţele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor de patru ori în ultimele 24 de ore şi au spus că încearcă să stabilească dacă atacurile s-au soldat cu victime, transmite Reuters.

Statele Unite acuză Rusia că inventează pretexte pentru a ataca. Retragerea e un „fake”, 7000 de noi soldaţi au fost aduşi la graniţă

Afirmaţiile referitoare la bombardamente au fost făcute într-o declaraţie emisă de reprezentanţii autoproclamatei Republici Populare Lugansk. Potrivit declaraţiei, forţele ucrainene au folosit mortiere, lansatoare de grenade şi mitraliere în patru atacuri diferite, joi.

 

„Forţele armate ale Ucrainei au încălcat în mod brutal regimul de armistiţiu, folosind armament greu, care, conform acordurilor de la Minsk, ar trebui retras”, se arată în comunicat.

Rusia: 10 convoaie de soldaţi au părăsit Crimeea/ SUA: Rusia şi-a crescut prezenţa militară cu aproximativ 7.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina

Ministerul Apărării al Ucrainei nu a putut fi contactat pentru declaraţii în această privinţă.
Nu a fost clar cât de grave au fost consecinţele şi nu a existat nicio reacţie imediată din partea Ucrainei sau a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care monitorizează situaţia din estul Ucrainei, dar care şi-a retras unii dintre supraveghetori în ultimele zile.
Astfel de incidente au avut loc în repetare rânduri în ultimii opt ani, dar ultimul de acest fel vine după ce Rusia a adunat peste 100.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina, în timp ce a cerut NATO să se angajeze să nu accepte Kievul ca membru al alianţei.
Liderii occidentali au avertizat că vor aplica noi sancţiuni Moscovei în eventualitatea unui atac în Ucraina, dar Kremlinul dezminte orice potenţială invazie.


Serviciile secrete americane au afirmat la începutul acestei luni că Rusia ar putea inventa un pretext fals pentru o invadare a Ucrainei, însă Rusia a respins şi această afirmaţie.
SUA a afirmat, joi, că Rusia şi-a consolidat prezenţa militară la graniţa cu Ucraina cu încă 7.000 de soldaţi, în pofida anunţului Moscovei de retragere parţială.
Camera inferioară a Dumei de Stat de la Moscova a votat, marţi, două rezoluţii pentru recunoaşterea independenţei celor două republici separatiste autoproclamate din estul Ucrainei.
Kremlinul a semnalat că Putin nu are planuri să facă acest lucru curând.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cartierul rău famat din București care a fost șters de pe fața pământului de comuniști. Multă lume trece acum prin acea zonă fără să aibă habar ce se petrecea acolo pe vremuri
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cocktailuri cu un conținut scăzut de carbohidrați. Sunt perfecte pentru zilele caniculare, fără a-ți sabota dieta
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Accident grav în județul Constanța: Pasager încarcerat după coliziunea cu un TIR în Dorobanțu
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!