„Două dintre maşinile avariate pe Ştefan cel Mare, în zona spitalului Colentina, erau parcate, iar celelate erau în mers. Nicio persoană nu a fost rănită”, a declarat, la România TV, Ioana Stancu, purtător de cuvânt al Poliţiei Rutiere.
La faţa locului au ajuns două echipaje de descarcerare, care au intervenit cu drujbe pentru îndepărtarea copacului căzut pe maşini. La această oră se circulă cu dificulate pe Ştefan cel Mare, pe sensul Piaţa Obor- Dorobanţi. Mai mulţi poliţişti sunt în stradă pentru dirijarea circulaţiei.
Copacul era plantat lângă gardul spitalului, în curtea unităţii, iar după ce a căzut, pomul a rupt şi gardul.
Proprietarii maşinilor avariate sunt îngroziţi, iar unii dintre ei nici nu ştiu cum o să acopere pagubele deoarece nu au asigurare.
„Eram într-una dintre maşini aproape de şina de tramvai, aşteptam să plece maşina din faţă să îmi continui drumul. Ş-a auzit o bubuitură, când am deschis uşa am văzut şi celelalte maşini sub copac. E avariată partea din dreapta. Nu a fost nimeni rănit. Ştiu că era un copil într-o maşină din dreapta mea. Mama copilului plângea lângă maşină, era speriată. Sunt maşinile noastre, unele nu sunt asigurate. Aştept să văd în astfel de situaţii cine suportă pagubele”, a declarat o femeie.
„Eram oarecum în mers, se mergea bară la bară şi la un moment dat s-a întunecat cerul şi am auzit bufnituri în tavan, în parbriz, în lunetă, noroc că a rezistat maşina. Maşina din faţă a fost mult mai grav avariată dar au ieşit şi de acolo întregi. Primăria, Consiliul Local, ei ar trebui să aibă grijă”, a mai spus un bărbat.
„Eu locuiesc vizavi. Aveam maşina parcată. E domeniul public, pomul nu e al meu în curte. Eu nu am greşit cu nimic. Am asigurarea aceea obligatorie„, a povestit un alt bărbat.
„Arborii sunt în administrarea Primăriei Bucureşti. Primăria Bucureşti e cea care administrează zona. Maşinile afectate, numai prin instanţă pot primi despăgubire, să dea în judecată Primăria Municipiului Bucureşti. Să facă reclamaţii ori la primăria noastră (sector 2 n.r.) sau la primăria Bucureşti şi să dea în judecată„, a declarat, pentru România TV, Cristian Lemnaru, şef ADP sector 2.
„Norocul nostru că nu sunt victime. Vom face constatările şi le vom repara în baza asigurărilor pe care le au fiecare. Cert este că sunt copaci care din punctul meu de vedere trebuie să li se acorde o atentie mai mare. Zilele anterioare am încercat să mai curăţăm (din pomi n.r.). Vom decide care va trebui tăiat şi care nu. Suntem alături de oameni. Le vom da certificate de circulaţie la fiecare. Vom urmări ca fiecare să-şi rezolve problemele cât mai repede. O să iau legătura cu toţi”, a declarat, pentru România TV, Marcel Nicolaescu, viceprimar Primăria Capitalei.
Vineri dimineaţă au mai fost şi alte incidente provocate de vântul care a bătut cu putere, unul dintre acestea înregistrându-se în zona Decebal – Piaţa Muncii, unde un banner risca să se prăbuşească, la faţa locului intervenind echipele ISU Bucureşti.
De asemenea, vântul puternic a creat probleme şi în Sectorul 5 al Capitalei, unde trei stâlpi de electricitate au căzut pe strada Tăcerii, unul dintre aceştia avariind o maşină, a declarat, pentru Mediafax, Ioana Stancu, purtător de cuvânt al Poliţiei Rutiere. Traficul pe strada Tăcerii a fost închis, la faţa locului fiind echipaje de la Brigada Rutieră a Capitalei.
Şi în zona 13 Septembrie s-a anunţat că sunt copaci căzuţi peste autoturisme.