Cât de bun este oul de prepeliță. Beneficiile sunt umitoare și ține la distanță alergiile!

Ouăle de prepeliță sunt considerate adevărate delicatese. Acestea sunt gustoase și vin cu beneficii uimitoare cu privire la organismul uman.
Alina Costache
17 feb. 2022, 23:37
Cât de bun este oul de prepeliță. Beneficiile sunt umitoare și ține la distanță alergiile!

Cât de bun este oul de prepeliță. Au un gust similar cu ouăle de găină, însă sunt de mici dimensiuni – de obicei doar o treime din dimensiunea unui ou de găină standard. Acestea au o coajă de culoare bej cu pete maro și gălbenușuri galben-închis.

Cât de bun este oul de prepeliță. Beneficiile sunt umitoare și ține la distanță alergiile!

Un ou de prepelita are un aport de 13% de proteine, in timp ce oul de gaina are numai 11%. Pe de alta parte, cantitatea de vitamina B care se regaseste in micul ou de prepelita este de 23% din doza zilnica recomandata, iar cea din oul de gaina este de 14%.

Mai mult decat atat, oul de prepelita contine fier si potasiu de 5 ori mai mult decat cel de gaina. Un alt beneficiu in plus pe care trebuie sa il mentionam consta in faptul ca oul de prepelita contine numai colesterol HDL, cunoscut ca fiind colesterol bun.

Regleaza colesterolul din sange – intrucat sunt bogate in colesterol bun, adica HDL, ouale de prepelita combat efectele colesterolului LDL. In cazul persoanelor cu colesterol deja marit, se recomanda totusi consumul limitat de oua, chiar daca sunt de prepelita.

Imbunatatesc vederea – continutul mare de vitamina A din ouale de prepelita are un efect protector asupra ochilor. Aceasta vitamina reduce degenerescenta maculara si previne, totodata, cataracta.

Stimuleaza cresterea – la fel ca alte tipuri de oua, si acestea contin proteine din belsug, care sunt necesare pentru dezvoltarea tesuturilor musculare, a vaselor de sange si a sistemului osos. De aceea, ouale de prepelita sunt recomandate si copiilor ori adolescentilor.

Previn/ amelioreaza alergiile – ouale de prepelita sunt bogate in continutul de proteina ovomucoida, care actioneaza precum un antialergic natural. Asadar, persoanele care sufera de congestie nazala, rinoree sau alte simptome specifice reactiilor alergice ar trebui sa consume oua de prepelita.

Accelereaza metabolismul – vitamina B, care se regaseste din belsug in aceste oua, stimuleaza metabolismul, ajutandu-te sa iti mentii greutatea.

Reduc riscul de pietre la vezica biliara – ouale de prepelita sunt benefice pentru vezica biliara, dar si pentru rinichi si ficat. Acestea impiedica formarea calculilor („pietrelor”) la nivelul vezicii biliare datorita continutului ridicat de lecitina, despre care se stie ca are capacitatea de a „sparge” formatiunile de acest tip.

Reduc inflamatia – ouale de prepelita contin agenti antiinflamatori, care ajuta in ameliorarea durerilor articulare, a tusei cronice sau a bronsitei.

Citește și: Sucul de rodie îți poate scădea glicemia în doar trei ore. Iată cât de des ar trebui să-l consumi ca să te bucuri de toate beneficiile sale
 

DailyBusiness
Lovitură pentru români! O nouă taxă crește la 1 ianuarie 2025
Spynews
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Bzi.ro
Câți bani au strâns la nuntă Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: Au fost invitați care au chefuit gratis!
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care a spart topurile. E cel mai vizionat de utilizatorii din România și e numărul unu pe platformă
Capital.ro
A murit marea cântăreață. A plecat să le cânte îngerilor: Va rămâne în inimile noastre
Playtech.ro
Mama Monicăi Bîrlădeanu, IREAL de frumoasă la 71 de ani. A atras toate privirile la nunta fiicei sale. E SUPERBĂ
DailyBusiness
Alertă națională! Cele mai vândute săpunuri sunt TOXICE. Lista acestora
Adevarul
O fostă patinatoare care a reprezentat România la JO din 2018 vinde poze ”picante” cu ea pe OnlyFans
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Oana Ciocan, avertisment pentru Jador, după ce cântărețul a spus că a văzut-o cu noul ei iubit: ”M-ai filmat...” | FOTO
Spynews
Florinel Coman și Ioana Timofeciuc se cunună religios! Când va avea loc marele eveniment
Evz.ro
Leonard Doroftei, prieten la cataramă cu Fane Spoitoru. Fostul pugilist a fost coleg de lot olimpic cu un alt interlop celebru
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
Ce pensionari beneficiază de recalcularea din oficiu a pensiilor și cum se poate solicita recalcularea la cerere. Prevederile noii legi a pensiilor
Cancan.ro
BREAKING | Andrei, un tânăr farmacist de 29 de ani, s-a sinucis din cauza datoriilor 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă pentru proprietarii de locuințe. Este absolut necesară: Trebuie să ne gândim să o implementăm
StirileBZI
Salariile cresc cu cel puţin 650 de lei! Majorarea se va aplica de la 1 ianuarie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
stirilekanald.ro
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi, mărturisiri emoționante despre starea de sănătate
substantial.ro
Jens Stoltenberg, Noul Președinte al Conferinței de Securitate de la Munchen
MediaFlux
MARCEL CIOLACU își DĂ DEMISIA! Bomba zilei în politică
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adio protecție anti-poprire prin Revolut