„Imunitatea atât cât este ea restrânsă la declaraţii sau la arestare preventivă e prevăzută în Constituţia României. Se discută ca şi cum imunitatea ar fi fost introduse acum. La modificarea Constituţiei putem discuta dacă o excludem. Imunitatea aceasta nu oferă niciunui parlamentar posibilitatea de a amâna judecarea, nu împiedică chiar arestarea parlamentarului în situaţie de flagrant. Tot ce presupune este că pentru arestare trebuie să fie făcută o cerere şi se discută în comisie”, a precizat, vineri, Crin Antonescu.
Preşedintele Senatului a afirmat că scopul iniţial pentru modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor a fost acela de aplica anumite reduceri bugetare.
„Singurele instanţe care se pronunţă sunt cele ale justiţiei, nu cele ale parlamentului. Modificarea actualului statut a fost făcută pentru a putea adapta acest statut la constrângerile bugetare pe care le avem, pentru că acolo se limitează nişte drepturi. De ce discuţia a ajuns la acest subiect nu ştiu şi mi se pare nefericit că s-a ajuns aici. Nu trebuia umblat la aceste prevederi. Nu susţin asta, e o complicare nejustificată şi atrage o discuţie asupra Parlamentului în ochii oamenilor”, a adăugat Antonescu.