Concurs directori 2022. În intervalul 10.00 -12.00, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni din acest an școlar a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
Concurs directori 2022. Iată rezultatele centralizate pentru acest an
În sesiunea septembrie-decembrie 2021, au fost ocupate 60,84% din cele 8.652 de funcții vacante publicate de către inspectoratele școlare județene. În actuala sesiune au fost depuse 3.115 dosare, din care 3.082 au fost validate și au permis participarea candidaților la proba scrisă.
Au fost prezenți 2.850 de candidați, 209 au absentat, iar 23 de candidați din 17 județe, aflați în izolare sau carantină la data probei scrise, au solicitat participarea la sesiunea specială programată în acest sens (4 martie 2022). Doi candidați au fost absenți la evaluarea lucrărilor, iar trei lucrări au fost anulate.
Rezultatele obținute de cei 2.845 de candidați prezenți și evaluați:
– 2.039 de candidați admiși (71,67%)
– 806 candidați respinși (28,33%).
Situația centralizată, pe județe, se prezintă astfel. Dă click aici pentru aflarea rezultatelor!
Rezultatele au fost afișate în cursul zilei de astăzi la sediile și pe site-urile inspectoratelor școlare. După validarea rezultatelor la proba scrisă, conform calendarului-anexă la metodologia de organizare, urmează constituirea comisiilor pentru proba de interviu.
Interviurile vor avea loc în intervalul 16-25 martie 2022. Din comisiile de evaluare vor face parte, la fel ca în prima sesiune, un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de învățământ, un reprezentant al autorității locale și un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management’, transmite ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Ministerul Educaţiei anunţa în 2021 că 65,8 la sută dintre candidaţii care au participat la proba scrisă pentru ocuparea funcţiilor de director de şcoli au promovat, înainte de contestaţii. Cele mai bune rezultate au fost în judeţele Cluj, Sălaj şi Mureş, iar cele mai slabe în Mehedinţi, Călăraşi şi Satu Mare.
Subiectele de examen pe care candidaţii pentru funcţiile de directori şi directori adjuncţi ai şcolilor publice le-au avut de rezolvat anul trecut au inclus întrebări legate de modul în care aceştia ar gestiona conflictele dintre doi colegi sau un posibil conflict iscat cu un coleg, din cauza opiniilor diferite pe teme politice. La subtestul privind cunoştinţele manageriale, candidaţii au primit întrebări grilă, cu un răspuns posibil, legate de teoriile unor experţi în educaţie din Statele Unite, Marea Britanie şi Australia.
Citește și: Concurs directori 2021. Prima probă începe vineri. Ce reguli trebuie să îndeplinească toți candidații