Cele mai bune dulciuri pentru creier. Reputatul nutriţionist recomandă să avem întotdeauna în preajmă fructe, ciocolată neagră sau produse care să conţină cacao organică, la care să apelăm atunci când ne este poftă de ceva dulce.
„Avem nevoie de zahăr. Să nu uităm că baza piramidei alimentare este glucida, zahărul. Sigur, și zahărul integral și zahăr din amidonoase, toate se numără aici. Când vorbim despre nevoia de dulce, vorbim despre o realitate. Creierul are nevoie de zahăr.
Ideal este să alegem variantele integrale. Nu reușim întotdeauna, dar ciocolata neagră și cacaoa. Adică să facem acea cacao că în copilărie și să avem o sticlă sau un pahar cu cacao, făcut proaspăt, de dimineață, din pudră de bună calitate, organică dacă se poate. Ameliorează foamea și pofta de dulce și ne dă sațietate.
În afară de fructele de sezon, care știm cu toții că sunt cele mai recomandate, afinele, chiar și congelate, ajută creierul să metabolizeze mai bine dulcele, acele zaharuri, glucoză și fructoza, fără să se vadă mare lucru pe cântar„, a explicat nutriţionistul Lygia Alexandrescu la Antena 3
Mulţi părinţi preferă ca, atunci când copilul cere ceva dulce, să-i pregătească un desert în casă decât să-l cumpere de la supermarket sau de la cofetărie. O decizie foarte lăudabilă, de altfel, mai ales dacă ţinem cont ca ingredientele să aibă anumite proprietăţi.
„Avem copii și vor dulce. Să încercăm să folosim făină integrală în loc de făină albă. Îndulcim cu zahăr din mesteacăn, care nu crește glicemia foarte tare. Să folosim dulcețurile făcute în casă din propriul dulce al fructului, adică magiunurile. Mâncând integral, dăm creierului fără să îl intoxicam, pentru că zahărul rafinat este o toxină dacă îl consumăm în cantitate mare„, precizează nutriţionistul Lygia Alexandrescu.