Criza din Ucraina. Lavrov anunţă o nouă întâlnire cu Blinken, care va avea loc joi la Geneva

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunţat că analizează cererile liderilor regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk de recunoaştere a independenţei.
Filip Stan
21 feb. 2022, 17:54
Criza din Ucraina. Lavrov anunţă o nouă întâlnire cu Blinken, care va avea loc joi la Geneva
Rusia respinge apelul "iresponsabil" lansat de Maia Sandu

Criza din Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunţat luni că urmează să se întâlnească cu omologul său american Antony Blinken joi, 24 februarie, la Geneva, transmite AFP.

”O astfel de întâlnire este prevăzută pentru 24 februarie, la Geneva”, a spus Lavrov la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei condusă de preşedintele Vladimir Putin şi consacrată crizei ucrainene.

Ultima convorbire între cei doi miniştri de externe, desfăşurată telefonic, a avut loc marţea trecută. La finalul acesteia nu a fost anunţat niciun progres în discuţiile dintre Washington şi Moscova asupra cererilor privind arhitectura de securitate avansate de cea din urmă. Rusia cere în special încetarea extinderii NATO şi retragerea trupelor Alianţei din statele care au aderat la ea după 1997.

Vladimir Putin susţine că Ucraina este utilizată de Occident ca „instrument de confruntare” cu Rusia

„Utilizarea Ucrainei ca instrument de confruntare cu ţara noastră reprezintă o ameninţare serioasă, foarte mare, pentru noi. Dar prioritatea noastră nu este confruntarea, ci securitatea”, a declarat Vladimir Putin, potrivit cotidianului Le Figaro, la finalul unei reuniuni a Consiliului pentru Securitate Naţională.

Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei. Posibilul război depinde de deciziile care se iau în aceste ore
„Dacă Rusia se va confrunta cu ameninţarea generată de admiterea Ucrainei în NATO, riscurile la adresa ţării noastre se vor amplifica”, a atras atenţia Vladimir Putin, citat de agenţia Tass.

Liderul de la Kremlin a anunţat că analizează cererile liderilor regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk de recunoaştere a independenţei. „Scopul reuniunii de astăzi a fost ascultarea colegilor noştri şi determinarea viitorilor paşi în acest sens. Am înţeles că procesul de pace, care este în impas din 2019, nu are nicio perspectivă”, a adăugat preşdintele Rusiei, acuzând autorităţile ucrainene că nu respectă armistiţiul convenit prin Acordul de la Minsk.

Rusia a anunţat uciderea a cinci ucraineni, la graniţă: „Grupul de sabotaj şi recunoaştere a fost distrus!”. Kievul neagă ofensiva forţelor sale armate în Donbas
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a confirmat, luni, că se va întâlni joi, în oraşul elveţian Geneva, cu secretarul de Stat american, Antony Blinken. Vineri, Serghei Lavrov se va deplasa la Paris, pentru o întâlnire cu ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, pentru consultări în vederea pregătirii unui summit al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) privind criza din Ucraina.

Rusia este acuzată că a mobilizat aproximativ 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie. Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!