Rusia îşi evacuează diplomaţii din Ucraina de teama unor atacuri. Oferta făcută de Putin: „Occidentul să recunoască Crimeea, iar Kievul să abandoneze NATO”

Ministerul rus de Externe a anunţat retragerea personalului diplomatic din Ucraina: Din 2014, Ambasada Rusiei la Kiev şi Consulatele Generale ale ţării noastre la Odesa, Liov şi Harkov au fost supuse unor atacuri repetate
Filip Stan
22 feb. 2022, 21:14
Rusia îşi evacuează diplomaţii din Ucraina de teama unor atacuri. Oferta făcută de Putin:

Minsterul rus de Externe a anunţat marţi că Rusia îşi va retrage personalul diplomatic din Ucraina „pentru a le proteja viaţa şi a le oferi siguranţă”, conform unui comunicat dat publicităţii de către Ministerul de Externe din Rusia, informează CNN.

„În circumstanţele actuale, prioritatea noastrăeste să avem grijă de diplomaţii ruşi şi de angajaţii Ambasadei şi consulatelor generale”, se menţionează în comunicatul citat.

Klaus Iohannis, discuții cu președintele Poloniei, după ce Rusia a intrat în Donbass: „Încalcă grav dreptul internaţional”. Vineri, Summit B9 la Varşovia

„Pentru a le proteja viaţa şi a le oferi siguranţă, leadership-ul rus a decis să evacueze personalul misiunilor ruse externe în Ucraina, măsură care va fi aplicată în viitorul foarte apropiat”, se mai precizează în comunicat.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a invocat „ameninţările de violenţă” fizică într-o declaraţie lungă, în care a anunţat decizia de a retrage personalul diplomatic din Ucraina.

Cresc tensiunile în Ucraina. Republicile separatiste cer armatei ucrainiene sa predea tot teritoriul Donetk si Lugansk

„Din 2014, Ambasada Rusiei la Kiev şi Consulatele Generale ale ţării noastre la Odesa, Liov şi Harkov au fost supuse unor atacuri repetate. În mod regulat, s-au organizat provocări împotriva Centrului Rus pentru Ştiinţă şi Cultură din Kiev, s-au adus prejudicii sănătăţii preşedintelui său şi s-au produs prejudicii asupra proprietăţii Centrului. De asemenea, diplomaţii ruşi au devenit obiectul unor acţiuni agresive. Au primit ameninţări cu violenţă fizică. Maşinile lor au fost incendiate. Contrar obligaţiilor ce le revin în temeiul Convenţiilor de la Viena privind relaţiile diplomatice şi consulare, autorităţile de la Kiev nu au reacţionat la ceea ce se întâmplă”, se arată în comunicatul citat.

Declaraţia a fost emisă la scurt timp după ce Consiliul Federaţiei Ruse a aprobat cererea preşedintelui Vladimir Putin de a desfăşura trupe în Donbas, pe fondul îngrijorărilor cu privire la un potenţial război în Ucraina.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a exprimat, marţi, refuzul de a oferi un interval de timp exact privind desfăşurarea trupelor, după ce Camera superioară a Parlamentului Rusiei a aprobat trimiterea de forţe în Donbas, transmite CNN.

„În primul rând, nu am spus că trupele vor merge acolo imediat după întâlnirea noastră de aici, acesta este primul lucru pe care îl susţin”, a spus Putin, ca răspuns la o întrebare a reporterilor.
„În al doilea rând, este imposibil de prezis un cadru specific al acţiunilor posibile, depinde de evoluţia situaţiei de la faţa locului, pe teren, cum se mai numeşte”, a menţionat el.

Situația din jurul Ucrainei poate fi rezolvată dacă țara este demilitarizată și refuză să adere la NATO, informează agenția TASS. Asta a fost condiția lui Vladimir Putin din această seară, răspunzând la întrebările jurnaliștilor după o întâlnire cu omologul său azer, Ilham Aliyev.

De altfel, după ce a prezentat programul de reglementare, Putin a subliniat că Rusia va oferi asistență militară republicilor populare Donețk și Lugansk, dar nimeni nu a anunțat deocamdată trimiterea personalului militar în Donbass.

Pentru a rezolva situația, țările democratice trebuie în primul rând să recunoască decizia locuitorilor peninsulei Crimeea de a se reuni cu Rusia: „Primul lucru pe care trebuie să-l facă toată lumea este să recunoască voința oamenilor care trăiesc în Sevastopol și Crimeea”.

De asemenea, Moscova oferă Ucrainei să refuze în mod voluntar să se alăture Alianței Nord-Atlantice: „Pornim din ceea ce spun mulți oameni, inclusiv în capitalele occidentale, că cea mai bună soluție la această problemă ar fi ca colegii noștri [din Occident] să nu piardă fața, astfel încât autoritățile actuale de la Kiev înseși să refuze să se alăture NATO. De fapt, ar implementa ideea de neutralitate”.

Rusia cere ca Occidentul să înceteze „a umfla actualele autorități de la Kiev cu tipuri moderne de arme”: „Prin urmare, cel mai important punct este un anumit grad de demilitarizare a Ucrainei de astăzi, deoarece acesta este singurul factor controlabil în mod obiectiv care poate fi observat și reacționat.”

Moscova nu poate permite revenirea statutului nuclear al Kievului, după cum spun autoritățile ucrainene: „Chiar și apariția armelor nucleare tactice în Ucraina înseamnă o amenințare strategică pentru noi”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'