Joe Biden l-a avertizat pe Volodimir Zelenski că Rusia plănuieşte o invazie masivă în următoarele 48 de ore. Summit de urgenţă al UE pentru sancţiuni

Evaluarea Pentagonului include lovituri aeriene ruseşti, rachete de croazieră şi invazie terestră, potrivit oficialului american din domeniul informaţiilor.
Filip Stan
23 feb. 2022, 18:42
Joe Biden l-a avertizat pe Volodimir Zelenski că Rusia plănuieşte o invazie masivă în următoarele 48 de ore. Summit de urgenţă al UE pentru sancţiuni

Administraţia preşedintelui Joe Biden l-a informat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre informaţiile care evaluează că Rusia se pregăteşte să efectueze o invazie la scară largă a ţării vecine în următoarele 48 de ore, au dezvăluit doi oficiali americani din domeniul informaţiilor.

Şeful spionajului din Ucraina: Rusia ar fi cumpărat zeci de mii de saci pentru cadavre

„Preşedintele Ucrainei a fost avertizat de Joe Biden că este foarte probabil ca Rusia să înceapă o invazie în 48 de ore, pe baza informaţiilor americane”, a declarat pentru Newsweek oficialul american.

„Rapoartele observatorilor de aeronave indică faptul că Rusia a încălcat spaţiul aerian ucrainean mai devreme astăzi, zburând cu posibile avioane de recunoaştere pentru o scurtă perioadă deasupra Ucrainei”, a adăugat oficialul american.

O sursă apropiată de guvernul lui Zelenski a confirmat, de asemenea, că a fost primit un astfel de avertisment. Evaluarea Pentagonului include lovituri aeriene ruseşti, rachete de croazieră şi invazie terestră, potrivit oficialului american din domeniul informaţiilor.

Informaţia a fost confirmată de un al doilea oficial american din cadrul serviciilor de informaţii, care a subliniat caracterul cuprinzător al operaţiunii militare pe care Pentagonul o anticipează din partea Rusiei.

Tancurile ruseşti se îndreaptă spre Ucraina. Rusia ameninţă SUA cu măsuri dure. Noi imagini din satelit

Oficialul a declarat că invazia va include nu numai o avansare dinspre regiunea Donbas, controlată de rebelii proruşi de la Moscova, în est, unde au fost trimise luni unităţi ruseşti suplimentare ca ceea ce Moscova a numit „forţe de menţinere a păcii”, ci şi o împingere majoră spre capitala Kiev de la graniţa nordică cu Belarus, unde trupele ruseşti au extins recent exerciţiile comune cu aliatul lor.

Joe Biden, anunţ de ultimă oră despre criza din Ucraina

Cel de-al doilea oficial american a declarat că operaţiunea va începe cu un atac cibernetic, urmat de o invazie terestră care va avea loc probabil noaptea. Însă ambii oficiali au susţinut că planurile Rusiei s-ar putea schimba în funcţie de evoluţiile zilnice.

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat miercuri că administraţia sa impune sancţiuni companiei Nord Stream 2

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că administraţia sa va impune sancţiuni Nord Stream 2 AG, compania responsabilă cu construirea gazoductului rus Nord Stream 2, transmite Reuters.

”Astăzi am cerut administraţiei să impună sancţiuni Nord Stream 2 AG şi directorilor acesteia. Aceşti paşi reprezintă o altă parte a tranşei noastre iniţiale de sancţiuni ca răspuns la acţiunile Rusiei în Ucraina”, a spus Biden într-un comunicat publicat de Casa Albă.

Potrivit comunicatului, de când Rusia a început să trimită trupe la graniţa cu Ucraina, Statele Unite au lucrat îndeaproape cu aliaţii şi partenerii lor pentru a oferi un răspuns puternic şi unificat.

”După cum am spus când m-am întâlnit cu cancelarul Scholz la începutul acestei luni, Germania a fost un lider în acest efort şi ne-am coordonat îndeaproape eforturile de a opri conducta Nord Stream 2 dacă Rusia va invada în continuare Ucraina”, a arătat preşedintele.

Germania a anunţat marţi că va opri aprobarea conductei. Potrivit preşedintelui american, Statele Unite nu vor ezita să ia măsuri suplimentare dacă Rusia va continua să escaladeze situaţia din Ucraina.

Criza ruso-ucraineană: Un summit extraordinar al Consiliului Europeanl la care va participa şi Iohannis, a fost convocat de urgenţă joi

Un summit al liderilor celor 27 de state ale Uniunii Europene va avea loc joi seară la Bruxelles, după recunoaşterea de către Moscova a celor două republici autoproclamate din estul Ucrainei, a anunţat miercuri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, relatează AFP şi Reuters.

„Acţiunile agresive ale Federaţiei Ruse încalcă dreptul internaţional, precum şi integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei. Ele aduc de asemenea atingere ordinii de securitate europeană”, a anunţat preşedintele Consiliului European într-un comunicat.

„Este important să rămânem uniţi şi hotărâţi şi să definim împreună abordarea noastră şi acţiunile noastre colective”, a mai precizat responsabilul european în textul citat. Summitul va fi unul cu prezenţă fizică şi va începe de la ora 19:00 GMT (21:00 ora României).

Consiliul Uniunii Europene anunţă încă un pachet de sancţiuni impuse Rusiei. 351 de membri ai Dumei de Stat, vizaţi

Consiliul UE a convenit, miercuri, 23 februarie, asupra unui pachet de sancţiuni impuse Rusiei drept răspuns la decizia Federaţiei Ruse de a recunoaşte regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk din Ucraina ca entităţi independente, precum şi la decizia ulterioară a preşedintelui rus de a trimite trupe militare în acele regiuni, conform unui comunicat al Consiliului. Sunt vizaţi 351 ai Dumei de Stat, care au votat în favoarea apelului adresat preşedintelui Vladimir Putin de a recunoaşte independenţa autoproclamatelor ”republici” Doneţk şi Lugansk.

Pachetul include următoarele sancţiuni:

– sancţiuni împotriva celor 351 de membri ai Dumei de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului), care au votat apelul către preşedintele Vladimir Putin pentru recunoaşterea independenţei ”republicilor” autoproclamate Doneţk şi Lugansk
– sancţiuni împotriva a încă 27 de persoane şi entităţi care au contribuit la subminarea sau ameninţarea integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei
– restricţii asupra relaţiilor economice cu zonele controlate neguvernamental ale regiunilor Doneţk şi Lugansk
– restricţii privind capacitatea statului şi guvernului rus de a accesa capitalul, pieţele şi serviciile financiare ale UE.

UE a impus progresiv măsuri restrictive împotriva Rusiei, încă din martie 2014, după anexarea ilegală a Crimeei şi destabilizarea deliberată a Ucrainei.

UE a impus, astfel, diferite tipuri de măsuri restrictive, precum:
– măsuri diplomatice
–  măsuri restrictive individuale (îngheţarea activelor şi restricţii de călătorie)
– restricţii privind relaţiile economice cu Crimeea şi Sevastopol
– sancţiuni economice
–  restricţii privind cooperarea economică

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Munții de bani pe care stă Charles. Ce avere deține regele
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Mircea Geoană confirmă discuția „tangențială” cu Nicolae Ciucă despre candidatură la summitul NATO
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!