Război în Ucraina. O rachetă a aterizat în dormitorul unui ucrainean din Harkov

Rusia a promis civililor că nu vor fi afectaţi de invazie, dar tot mai multe imagini venite din Ucraina demonstrează contrariul.
Filip Stan
24 feb. 2022, 18:55
Război în Ucraina. O rachetă a aterizat în dormitorul unui ucrainean din Harkov

Război în Ucraina. Pe imagini, se poate observa cum racheta a străpus fără probleme acoperișul unui clădiri și s-a oprit în camera unui cetățean ucrainean, între canapea și calorifer.

Din fericire, omul a scăpat fără răni și, cel mai important, fără o explozie ce ar fi avut consecințe devastatoare. Zona Kharkiv este una strategică pentru armata ucraineană, iar în acest moment acolo se duc bătălii grele.
Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei şi susţine că a distrus peste 70 de ţinte militare. Se dau lupte grele în apropierea Kievului, dar şi în sudul ţării sau lângă Cernobîl. În capitală, sirenele care răsună în tot oraşul avertizează locuitorii cu privire la un atac aerian „iminent”.

Avioane americane F-35, în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Vor participa la misiuni şi antrenamente cu Forţele Aeriene Române
Vladimir Putin a anunțat acțiuni militare în regiunea separatistă Donbas, într-un discurs-surpriză înregistrat luni și difuzat joi dimineață. Oficialii de la Kremlin anunţă că președintele rus va decide când se încheie ofensiva în Ucraina. Putin ar fi dispus să revină la masa negocierilor doar dacă Ucraina își declară „neutralitatea și demilitarizarea”.

Paun Rohovei, Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, a declarat că atacurile militarilor din Rusia „sunt foarte masive”, dar că lumea este calmă, deși sunt sute de victime în rândul civililor.

Joe Biden a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate Naţională pe tema Ucrainei. La ora 19.30 va face declaraţii după invazia Rusiei în Ucraina
Ucraina nu are suficient echipament militar pentru a respinge atacul Rusiei, potrivit unui oficial ucrainean: Însă luptăm cu adevărat, ne apărăm teritoriul

Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadym Prystaiko, a afirmat, joi, că statul ucrainean nu are, în prezent, suficient echipament militar pentru a se apăra, relatează CNN.

„În acest moment, avem destui oameni, dar nu avem suficient echipament”, a spus Prystaiko, întrebat dacă forţele ucrainene de pe teren sunt capabile să respingă atacul Rusiei.,

În timp ce vorbea cu reporterii de la Ambasada Ucrainei la Londra, el a adăugat că Ucraina a fost sinceră în ceea ce priveşte necesitatea de echipamente militare, precum şi sprijin financiar şi umanitar din partea altor ţări.
„Însă luptăm cu adevărat… tancuri, elicoptere, avioane doborâte. Ne apărăm teritoriul”, a spus Prystaiko.
Liderii statelor membre UE sunt aşteptaţi să anunţe un pachet de sprijin umanitar pentru Ucraina.
Unele zone sunt greu de apărat, a mărturisit oficialul ucrainean, deoarece Rusia blochează accesul în Marea Neagră şi Marea Azov.

Capacităţile Ucrainei de a aduce întăriri şi provizii sunt limitate din această cauză, a subliniat el. Mai mult decât atât, proviziile umanitare vor fi necesare „destul de curând, destul de critic”, fiindcă ruşii „ţintesc infrastructura critică”, a mai adăugat Prystaiko.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Volodimir Zelenski și Joe Biden discută cu noul premier britanic Keir Starmer despre sprijinul pentru Ucraina
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!