Trupele ruse au ajuns la 40 de km de graniţa României – Insula Şerpilor a căzut. Armata rusă vrea culoar până în Transnistria

Forțele ruse au capturat Insula Șerpilor, o insulă mică, dar strategică, din Marea Neagră. Insula Șerpilor este la doar 40 de kilometri (25 mile) de granița cu România.
Filip Stan
24 feb. 2022, 23:44
Trupele ruse au ajuns la 40 de km de graniţa României - Insula Şerpilor a căzut. Armata rusă vrea culoar până în Transnistria

Conflictul din Ucraina se apropie de granițele României după ce în urmă cu puțin timp Rusia a cucerit Insula Șerpilor, potrivit N12.

Ucraina a anunțat joi seara că flota rusă de la Marea Neagră a bombardat Insula Șerpilor după o tentativă eșuată de debarcare a trupelor și un atac nereușit cu rachete

Forțele ruse au capturat Insula Șerpilor, o insulă mică, dar strategică, din Marea Neagră. Insula Șerpilor este la doar 40 de kilometri (25 mile) de granița cu România, stat membru NATO, anunță sursa citată.

În jurul orei 21:00, Ucraina a pierdut contactul cu insula Şerpilor. Pe baza informaţiilor disponibile, insula a fost capturată de forţele ruse. Soarta garnizoanei ucrainene este necunoscută, conform serviciului ucrainean de grăniceri.

„Inamicul a debarcat unități în zonele operaționale din Bassarabia (n.r. teritoriul ucrainean) și Tavria. După o tentativă eșuată de debarcare și un atac eșuat cu rachete, crucișătorul rusesc Moskva a bombardat Insula Șerpilor”, a anunțat Ministerul Ucrainean al Apărării, joi seara, înainte de capturarea insulei.

Această „insulă” minusculă, clasificată drept „stâncă” în sensul Convenției de la Montego Bay privind Dreptul Mării datorită lipsei de surse proprii de apă potabilă, are o istorie turbulentă, trecând de-a lungul timpului în posesia Țării Românești, Principatului Moldovei, Imperiului Țarist, României, Uniunii Sovietice și Ucrainei.

Acum ea ar putea juca din nou un rol crucial în tentativele Rusiei conduse de Vladimir Putin de a sufoca Ucraina.

Insula se află la aproximativ 48 de kilometri de Vâlcov (Vylkove), cea mai apropiată așezare de pe coasta ucraineană, 297 de kilometri vest de Crimeea și 45 de kilometri de țărmurile României.

Stânca în formă de X, are în unele locuri 41 de metri deasupra nivelului mării, are o lungime de 1.973 de metri, cu un perimetru neregulat, putând fi străbătută în 40 de minute cu piciorul.

Ea se laudă cu un far, o populație de aproximativ 100 de soldați ucraineni și câteva oi.
Însă în contextul invaziei lansate joi de Rusia în Ucraina, ea ar putea fi un obiectiv strategic pentru oficialii militari de la Moscova și Sevastapol, unde se află Flota Mării Negre a Rusiei, amplu modernizată în ultimii ani.

RĂZBOI în Ucraina. Bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani li s-a interzis să părăsească ţara. Se împart arme

Armata rusă vrea să creeze un culoar prin care să ajungă din peninsula Crimeea până în Transnistria, regiunea separatistă pro-rusă din Republica Moldova.

Armata ucraineană a declarat joi că forţele ruse urmăresc să blocheze capitala Kiev şi să creeze în acelaşi timp un coridor terestru pe coasta de sud între peninsula anexată Crimeea şi regiunea transnistreană a Republicii Moldova, transmite Reuters.

Forţele ucrainene s-au luptat joi cu invadatorii ruşi care au atacat din trei părţi, după ce Moscova a lansat un asalt pe uscat, pe mare şi pe aer, în cel mai mare atac asupra unui stat european de după cel de-al doilea război mondial, atac care a forţat zeci de mii de ucraineni să îşi părăsească locuinţele.

Rareş Bogdan afirmă că există informaţii conform cărora patru state ale UE nu sunt de acord cu impunerea în integralitate a sancţiunilor stabilite pentru Federaţia Rusă

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă că există informaţii conform cărora patru state ale Uniunii Europene nu sunt de acord cu impunerea în integralitate a sancţiunilor asupra cărora UE a căzut de acord în ceea ce priveşte Federaţia Rusă, el spunând că, potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, cele patru ţări nu ar fi de acord să blocheze tranzacţiile swift pentru cetăţenii şi companiile din Rusia. El susţine că i „se pare că unii nu au conştientizat” şi se comportă „cu mănuşi cu un om care s-a transformat într-un Hitler modern”.

„Mi se pare că cineva nu conştientizează, şi din păcate sunt foarte mulţi, ceea ce s-a întâmplat astăzi. Mi se pare că încă ne purtăm cu mănuşi cu un om care s-a transformat într-un Hitler modern. Mi se pare că sancţiunile enunţate sunt mult prea slabe, iar faptul că patru state europene avem informaţia că se opun la a suspenda tranzacţiile swift pentru toate conturile, cardurile bancare ale persoanelor fizice din Rusia… (cele patru ţări ar fi –  n.r.) Italia, Austria, Grecia şi Cipru, deocamdată nu sunt informaţiile confirmate. Existau informaţii că şi Germania s-ar opune. Aşteptăm să vedem poziţia, pentru că mi s-ar părea extrem de grav ca Uniunea Europeană să nu acţioneze unitar”, a declarat Rareş Bogdan, joi seară, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.
Femeia din Ucraina, a cărei poză face înconjurul lumii, şi-a spus povestea: „Mă voi ridica și pleca, voi face totul pentru Ucraina”

El a susţinut că este „foarte curios” dacă liderii celor patru ţări „îşi vor permite ca la conclavul liderilor europeni să spună că ei nu sunt de acord” cu suspendarea acestor tranzacţii.

Rareş Bogdan a atras atenţia că în prezent gazul rusesc continuă să fie livrat în cele patru state şi a afirmat că „este inadmisibil ca în continuare nimeni să nu se gândească măcar” la suspendarea acestor tranzacţii.

Bogdan este de părere că liderii europeni şi mondiali trebuie să înveţe din faptele consemnate în istorie cu privire la atacul asupra Poloniei de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

El a subliniat că este nevoie de o blocadă economică „totală”, cum a fost impusă în cazul Cubei sau Venezuelei, „pentru că altfel Rusia va continua să sfideze”.

„Pentru cei care în ultimii ani cu precădere au adus atacuri fără menajamente şi inconştiente la adresa Washingtonului, a Statelor Unite, a Parisului, a Londrei, a Bruxelles-ului şi de asemenea la adresa Alianţei Nord-Atlantice, aceştia şi oamenii care i-au ascultat trebuie să se gândească ce joc au făcut, agenţii cui sunt. Pentru că România, astăzi, este complet protejată, niciun cetăţean român nu are de ce să se teamă”, a adăugat eurodeputatul.

 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de joi, 25 iulie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Costă sub 5 lei și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Adio, tenis! Fostul lider WTA se retrage definitiv: Episod final
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Guvernul aprobă proiect de lege pentru continuarea activității ELCEN ca serviciu public în Capitală
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!