CTP îi dă Cezarului ce-i al Cezarului şi îi recunoaşte autoritatea premierului Ciucă în materie de pregătire militară: „Dacă Iohannis ar chema românii la arme, nu l-ar asculta nimeni. Singura persoană ascultată ar fi Ciucă”

Cristian Tudor Popescu este de părere că, în situaţia nefericită în care România ar intra în război, civilii nu ar fi receptivi la o eventuală chemare la arme făcută de preşedintele Iohannis. În schimb, gazetarul are convingerea că lucrurile ar sta cu totul altfel dacă apelul ar fi făcut de premierul Ciucă, fost general.
Oana Anghel
26 feb. 2022, 14:47
CTP îi dă Cezarului ce-i al Cezarului şi îi recunoaşte autoritatea premierului Ciucă în materie de pregătire militară:

CTP îi recunoaşte autoritatea fostului general Nicolae Ciucă în materie de pregătire militară şi este convins că este mult mai credibil în faţa românilor. În opinia sa, în situaţia nefericită în care România ar intra în război, ar fi puţin probabil ca civilii să răspundă unei chemări la arme făcute de preşedintele Iohannis sau de orice alt om politic, însă ar fi mult mai probabil ca românii să fie receptivi la o chemare făcută de Nicolae Ciucă, fost cadru militar.

CTP, despre premierul Ciucă, fost general: „Dacă românii ar fi chemaţi la arme, nimeni n-ar da curs unei chemări făcute de Iohannis. În schimb, Ciucă este credibil”

Dacă România ar fi atacată cum este Ucraina în momentul de față și ar chema la arme pe cetățeni, mobilizare generală – dacă așa cum face președintele Zelenski în Ucraina ar face-o președintele Iohannis – credeți că apelul președintelui Iohannis ar fi ascultat și ar fi urmat de foarte mulți cetățeni?

Citeste si Imagini epocale! Programatori, actori, oameni de afaceri şi studenți pun mâna pe arme și luptă pentru Ucraina! Momente istorice la Kiev unde toţi bărbaţii au devenit eroi!

Același lucru s-ar întâmpla și dacă cel care ar chema la arme ar fi domnul Cîțu sau domnul Ciolacu. În acest moment, singura persoană care ar fi ascultată la o asemenea chemare este domnul Ciucă […] Constat că domnul Ciucă, prin calitatea sa de general și militar și prin faptul că și-a mai îmbunătățit discursul […], este mai plauzibil, mai credibil, face o anumită legătură cu oamenii, deci ar fi cam singura persoană care ar fi ascultată într-un astfel de moment„, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24  

Citeste si Imagini tulburătoare! Războiul ruso-ucrainean, văzut prin ochii înlăcrimaţi ai unui copil: „Am înţeles că este război. Vreau să se termine cât mai curând, nu vreau să mor”

CTP, necruţător cu Vladimir Putin. „E o mașinărie programată de KGB să ucidă”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu îl acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin că este o „o mașinărie programată de KGB să ucidă” şi că este „afectat de o boală psihică care se numește sindromul sfârșitului lumii”.

Această ființă este în clipa de față afectată de o boală psihică care se numește „sindromul sfârșitului lumii” (…) când a spus „suntem gata pentru orice”.

(…) Vladimir Putin este un terorist care s-a năpustit acum asupra Europei cu o mitralieră grea în brațe, trăgând în tot ce mișcă. Nu numai ținte militare, nu numai soldați, dar și civili, copii, femei și care pe deasupra poartă pe sub haine o vestă burdușită cu explozibili. Și acești explozibili sunt nucleari.

Ceea ce mă îngrozește este că Putin s-a angajat pe drumul fără întoarcere. Nu mai este posibilă, din acest moment, nicio soluție politică.

Evident că Rusia nu se va mai retrage din Ucraina niciodată, că această stare de război mai mult decât rece, război la limită efectiv, cu NATO, nu mai poate să înceteze din acest moment. Este posibil, având în vedere starea psihică a liderului de la Kremlin, este posibilă și atacarea unor țări, teritorii NATO”, a spus CTP, la Digi 24.

 

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Aplicația care îți dă bani pentru că mergi pe jos. Te plătește serios doar pentru că alegi să te plimbi
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Românii vor fi notificați. Iei amendă de 500 de lei
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Codul Rutier. Defecțiunea pentru care șoferii trebuie să anunțe poliția imediat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'