Joe Biden, scenariul care dă fiori lumii. Preşedintele SUA a vorbit de Al Treilea Război Mondial VIDEO

Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări sâmbătă că NATO este "mai unită" şi a subliniat că preşedintele rus Vladimir Putin a comis o greşeală atunci când a invadat Ucraina, transmite EFE.
Filip Stan
27 feb. 2022, 01:10
Joe Biden, scenariul care dă fiori lumii. Preşedintele SUA a vorbit de Al Treilea Război Mondial VIDEO

Preşedintele american Joe Biden a declarat, sâmbătă, că alternativa la sancţiunile contra Rusiei pentru invadarea Ucrainei ar fi un al treilea război mondial.

„Există două opţiuni. Începe al Treilea Război Mondial, adică fizic să intri în război cu Rusia. Sau să te asiguri că ţara care acţionează împotriva dreptului internaţional ajunge să plătească un preţ pentru ceea ce a făcut”, a spus Biden pentru youtuberul Brian Tyler Cohen.

Preşedintele rus Vladimir Putin, atacând Ucraina, „obţine exact efectul opus a ceea ce şi-a dorit. Scopul meu de la început a fost să ţin NATO şi UE unite. Pentru că Putin a crezut că poate diviza NATO creând un decalaj util pentru el. Şi asta nu s-a întâmplat”.

Joe Biden îi dă nucleara lui Putin! Trezoreria SUA vrea să blocheze rezervele valutare ale Rusiei de 640 miliarde de dolari

Biden a mai prezis că Rusia va plăti un preţ mare atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung pentru invazia Ucrainei, adăugând că războiul aduce Europa şi NATO mai aproape.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni duminică la orele 20.00 GMT pentru a adopta o rezoluţie prin care se cere „sesizarea Adunării Generale a ONU” cu scopul a organiza luni o „sesiune specială” privind războiul dintre Rusia şi Ucraina, au făcut cunoscut sâmbătă surse diplomatice, notează AFP.

Adoptarea acestei rezoluţii necesită nouă voturi pentru din rândul celor 15 membri ai Consiliului de Securitate. O astfel de sesizare, prevăzută de o procedură specifică a ONU folosită foarte rar, nu include posibilitatea unui veto al unuia dintre cei cinci membri permanenţi ai săi şi Moscova nu se va putea opune.

Obiectivul acestei „sesiuni speciale a Adunării Generale” va fi „de a-i determina pe cei 193 de membri ai ONU să ia atitudine” asupra conflictului şi asupra „încălcării Cartei Naţiunilor Unite”, a indicat pentru AFP un diplomat sub protecţia anonimatului.

Ucrainenii din Nikolaev, pregătiţi de asediu. Civilii au ridicat baricade din beton, cauciucuri, saci de nisip şi au pregătit cocktail-uri Molotov
Reuniunea de duminică a Consiliului va fi a patra într-o săptămână legată de conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

După eşecul unei rezoluţii a Consiliului de Securitate, vineri, urmărind să condamne invazia militară rusă a Ucrainei, căreia Rusia i s-a opus prin veto, un text similar este de aşteptat să fie depus săptămâna viitoare la Adunarea Generală a ONU, nu neapărat luni, potrivit diplomaţilor.

Mai mulţi diplomaţi au declarat pentru AFP că se aşteaptă cu această ocazie să obţină o majoritate de peste o sută de membri ONU în favoarea textului.

În cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cei 193 de membri sunt toţi egali, fără drept de veto

 

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Condimentul care stimulează metabolismul și accelerează digestia, recomandat de Mihaela Bilic: „Merge și cu carne și cu pește și cu legume și cu orez”
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Decizia autorităților: Accesul va fi restricționat
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT! Imagini de INFARCT cu vedeta fără haine, niciodată NU ai văzut-o așa
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Piersici la grătar cu înghețată. O rețetă fabuloasă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Anul în care se schimbă banii. Țara care trece la EURO definitiv
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
„Durere mare” Ei sunt părinții Marinei Gavril, doctorița ucisă cu sânge rece în Brăila! Primul și singurul mesaj sfâșietor pe care femeia l-a postat după ce fiica i-a fost omorâtă
substantial.ro
Sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris: Finala la 100m liber cu David Popovici în prim-plan
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?