Propunerea României pentru Ucraina, la două zile după ce Rusia a invadat țara vecină. O decizie va fi luată în scurt timp

România i-a propus Ucrainei să joace meciurile de acasă la București din cauza luptelor grele care se dau pe teritoriul ţării vecine.
Filip Stan
27 feb. 2022, 10:35
Propunerea României pentru Ucraina, la două zile după ce Rusia a invadat țara vecină. O decizie va fi luată în scurt timp

Război în Ucraina. Forţele ruse au atacat mai multe facilităţi de petrol şi gaz din Ucraina, provocând explozii ample, relatează duminică Reuters, citând oficiali locali.

Un terminal petrolier lovit de o rachetă rusă a ars la Vasîlkov, la sud-vest de Kiev, deflagraţia lansând flăcări uriaşe şi coloane de fum către cerul nocturn, potrivit primarului şi imaginilor din social media.

Şi la Harkov, unde duminică guvernatorul local a anunţat pătrunderea vehiculelor ruse de luptă, militarii ruşi au aruncat în aer mai devreme o conductă de gaz, a anunţat o agenţie ucraineană de stat.

Între forțele din Ucraina și armata rusă se dau bătălii în orașe importante, precum Kiev, Harkov, Mariupol sau Odesa. Ecourile războiului din Ucraina s-au făcut rapid simțite și în sport. Finala UEFA Champions League a fost mutată de la Sankt Petersburg la Paris, iar FARE a cerut UEFA și FIFA să excludă toate echipele rusești, inclusiv prima reprezentativă, din toate competițiile internaționale.

A patra zi de invazie în Ucraina. Oficial ucrainean: Trupele ruse au capturat oraşul Nova Kakhovka
În acest context, Răzvan Burleanu, care a fost prezent la Comitetul Executiv al UEFA, a demarat discuțiile cu președintele federației ucrainene pentru ca meciurile naționalelor din țara vecină să se mute în România pe perioada războiului, scrie playsport.ro.

FRF a reacționat rapid, după decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina, și va face toate demersurile pentru ca partidele naționalelor țării vecine să se dispute în România.

Această inițiativă are șanse mari de reușită, scrie sursa citată, în condițiile în care între cele două federații există relații cordiale. De asemenea, distanța mică dintre cele două locații este un alt atu pentru ca acest demers să fie încununat de succes. Ucrainenii vor lua o decizie în acest sens în cel mai scurt timp.

Pe 29 martie, Ucraina are de disputat un meci important în preliminariile pentru EURO U21, turneul care va fi găzduit de România, în 2023. Ucraina U21 va întâlni Franța U21, într-un meci programat inițial la Lviv.

Lovitura de graţie pentru Vladimir Putin. Comisia Europeană a decis sancţiunea maximă
De asemenea, în perioada următoare sunt programate partide ale naționalei feminine a Ucrainei, dar și ale celei de futsal. Începând cu 1 data de martie, acestea sunt așteptate să se desfășoare în România.

Naționala mare a Ucrainei joacă primul meci din barajul pentru CM 2022 la Glasgow, împotriva Scoției. În schimb, partidele din Liga Națiunilor Ucraina – Armenia (11 iunie) și Ucraina – Irlanda (14 iunie) sunt așteptate la București, Craiova, Ploiești sau Cluj.

Abramovici renunţă la conducerea clubului Chelsea

Miliardarul rus Roman Abramovici a anunţat, sâmbătă seară, într-un comunicat, că le încredinţează conducerea grupării Chelsea administratorilor fundaţiei clubului.
“În cei aproape 20 de ani de când sunt proprietarul Chelsea FC, am văzut mereu rolul meu ca de un custode al clubului, al cărui rol este să se asigure că avem atât tot succesul posibil astăzi şi construim pentru viitor, totodată jucând un rol pozitiv în comunităţile noastre. Am luat mereu decizii ţinând cont de interesul clubului. Sunt în continuare dedicat acestor valori. De aceea astăzi le încredinţez administratorilor fundaţiei caritabile Chelsea administrarea şi grija Chelsea FC.

Consider că ei sunt în prezent în cea mai bună poziţie pentru a avea grijă de interesele clubului, jucătorilor, stafului şi fanilor”, a precizat Abramovici.

Roman Abramovici a luat această decizie în contextul valului de critici care vizează Rusia din cauza atacării Ucrainei de către armata lui Vladimir Putin.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'