Florin Cîţu cere reacţii dure împotriva Rusiei: „România ar trebui să aibă o celulă de criză. Să nu stăm”

Florin Cîţu a mai spus că ”ar trebui să fim mult mai rapizi, în acest moment, pentru a nu-i face pe oamenii care deja suferă să sufere mai mult, să stea pe la frontieră”.
Filip Stan
28 feb. 2022, 10:29
Florin Cîţu cere reacţii dure împotriva Rusiei:

Președintele PNL, Florin Cîțu, cere Guvernului României să ia măsuri ferme împotriva Rusiei. El crede că România nu trebuie să fie singura țară din UE care nu impune sancțiuni împotriva Rusiei.

„Să anticipăm. Asta am spus săptămâna trecută. România ar trebui să aibă o celulă de criză. Să nu stăm.

Aici este dezamăgirea mea. O gestionare mai bună ne-ar putea să avem o situație mai bună. Ministerul Finanțelor și Guvernul să ia măsuri.

Probleme pentru Vladimir Putin: Oligarhii ruşi cer încetarea războiului cu Ucraina. Elveţia şi Norvegia îngheaţă fonduri de miliarde
România nu poate să fie singura țară din UE care nu impune sancțiuni împotriva Rusiei. Din taxele românilor nu trebuie să susține ofensiva”, a spus Cîțu.

Florin Cîţu: 𝗡𝗶𝗰𝗶𝘂𝗻 𝗹𝗲𝘂 𝗱𝗶𝗻 𝗯𝗮𝗻𝘂𝗹 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗻𝘂 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝗮𝗷𝘂𝗻𝗴𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗯𝘂𝘇𝘂𝗻𝗮𝗿𝗲𝗹𝗲 𝗼𝗹𝗶𝗴𝗮𝗿𝗵𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘂𝘀𝘁̦𝗶𝗻 𝗿𝗮̆𝘇𝗯𝗼𝗶𝘂𝗹 𝗶̂𝗻 𝗨𝗰𝗿𝗮𝗶𝗻𝗮

Trebui să tăiem imediat accesul sau interesele rusești în România, la banii publici, la fondurile europene, la ajutoarele de stat care mergeau către companii cu acționariat rusesc, legate de oligarhii ruși, în valoare de câteva sute de milioane de lei.
Reglementatorii din România și instituții precum Oficiul pentru spălarea banilor și ANAF trebuie să-și facă toți datoria și să ofere informațiile către Ministerul de Finanțe Este necesară o celulă de criză la Ministerul Finanțelor, pentru a impune toate aceste sancțiuni, ca niciun leu din banul public să nu ajungă în buzunarele acestor oligarhi care susțin războiul în Ucraina.
În acest moment, România are câteva priorități clare:
• Cheltuirea banului public. Trebuie să ne pregătim pentru refugiați, cărora trebuie să le oferim toate condițiile. Am avut câteva discuții cu companii din România, care sunt pregătite și au spus că au oportunități de a-i angaja pe emigranți în perioada următoare. Trebuie să umblăm la legislație și să facem lucrurile mai simple.
• Implementarea sancțiunilor care au fost impuse la nivel european pentru toate companiile care au legătură cu Rusia.
• Sănătatea economică a României. Este foarte important modul în care cheltuim banul public. Cel mai mare pericol pentru noi, în 2022, este să cădem pradă populismului, lucru care s-a întâmplat în prima parte a anului.

Florin Cîţu, despre modul în care autorităţile s-au organizat la frontiere, pentru primirea refugiaţilor: Sper să nu fie, ca de obicei, un exemplu de birocraţie autohtonă, pentru că, dacă există aşa ceva, cineva trebuie să plătească

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, la RFI, despre modul în care s-au mobilizat autorităţile la punctele de frontieră, că speră să nu fie, ca de obicei, un exemplu de birocraţie autohtonă, pentru că, dacă există aşa ceva, cineva trebuie să plătească pentru asta.

”Se poate şi mai bine. Aici este clar că trebui făcută o analiză la Ministerul de Interne, să vadă de ce există aceste probleme. Ieri am avut o discuţie şi cu domnul Igor Grosu, preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, exact pe această temă, să vedem cum să fluidizăm traficul la frontieră, pentru că şi în Republica Moldova intră, intră şi în România”, a spus Cîţu, despre situaţia refugiaţilor de la frontiere.

Miracol la Kiev. Magazinele alimentare s-au deschis la 8: „Veți vedea fortificații, sisteme antitanc, ieşiţi doar pentru urgenţe”
El a precizat că ”trebuie să facem mai bine”, pentru că este vorba de o situaţie specială. ”Avem resursele, aici nu cred că se poate plâmnge cineva că nu are resurse la Ministerul Afacerilor Interne. Sper să nu fie, ca de obicei, un exemplu de birocraţie autohtonă, pentru că, dacă există aşa ceva, cineva trebuie să plătească pentru asta”, a spus preşedintele PNL.

Florin Cîţu a mai spus că ”ar trebui să fim mult mai rapizi, în acest moment, pentru a nu-i face pe oamenii care deja suferă să sufere mai mult, să stea pe la frontieră”.

Preşedintele PNL a mai afirmat că discută şi cu companiile din România care oferă locuri de muncă. ”Aici, trebuie făcut mai mult la punctele de frontieră, şi o să am o discuţie şi cu ministrul Afacerilor Interne, dar şi mâine în coaliţie voi ridica această problemă”, a adăugat el.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în piețe, deși e produsă în cantități industriale în România și la producători costă doar 1,5 lei un singur kilogram
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Curiosity descoperă sulf pur pe Marte într-un canal străvechi, uimitând cercetătorii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!