Rusia are peste 6.000 de arme nucleare. Care este nivelul de alertă al Pentagonului

Rusia are peste 6.000 de arme nucleare. Discursul ținut de Vladimir Putin a îngrijorat şi oamenii de rând, şi asta pentru că vorbim de cele mai distrugătoare arme de pe Pământ.
Alina Costache
28 feb. 2022, 11:16
Rusia are peste 6.000 de arme nucleare. Care este nivelul de alertă al Pentagonului
Rusia are peste 6.000 de arme nucleare

Rusia are peste 6.000 de arme nucleare. Cătălin Radu Tănase a explicat ce înseamnă asta şi care este nivelul de alertă al Pentagonului.

Faptul că Rusia a ridicat la un nivel superior nivelul de alarmare a forțelor nucleare ale Rusiei nu înseamnă că președintele Vladimir Putin va apăsa pe butonul nuclear și va lansa rachetele asupra unui eventual inamic.

Nu. Și totuși, și totuși, a fost de ajuns acest discurs ținut la Kremlin pentru ca celelalte mari puteri de peste ocean și din Europa să spună că discursul lui Putin este pur și simplu inadmisibil, iar ca Națiunile Unite să precizeze că un eventual conflict nuclear este de neconceput pe planetă în acest moment.

Pe de altă parte, este firesc că ceea ce a declarat Putin, faptul că a ridicat nivelul de alarmare a forțelor nucleare, să îngrijoreze oamenii obișnuiți pentru că, totuși, vorbim de cele mai distrugătoare arme create vreodată pe Pământ„, a spus Cătălin Radu Tănase la Ştirile Pro TV.

Citeşte şi: Vladimir Putin, sabotat din interiorul Rusiei. Presa ucraineană: 5.000 de soldați ruși refuză să intre pe frontul ucrainean

Rusia are peste 6.000 de arme nucleare

Să nu uităm un lucru extrem de important. Federația Rusă este prima putere mondială a lumii în acest moment, cu peste 6.000 de focoase nucleare. Iar dacă o să întrebați unde sunt localizate armele nucleare ale Rusiei, răspunsul este simplu. Peste tot.

În primul rând, de la vestul către estul Federației Ruse, aici la mijlocul țării avem o centură de unități militare, toate dotate cu arme nucleare. Fie că vorbim de aerodromuri unde sunt avioane purtătoare de rachete sau de bombe nucleare, fie că vorbim de silozuri sub pământ în care se află aceste arme distrugătoare, fie că vorbim de platforme mobile care sunt plasate chiar hăt, încolo în est, către Siberia.

Și să nu uităm un lucru foarte important. Vorbim pe de altă parte de flota de nord a Federației Ruse, să nu uităm de flota Pacificului de Nord și încolo dacă ne ducem pe diagonală către Marea Bering găsim imediat Alaska, Canada, SUA și nu în ultimul rând nu se știe ce fel de arme, dacă nu cumva și nucleare, a adus Vladimir Putin în această enclavă lângă țările baltice. Și la fel în Crimeea anexată în urmă cu nu mai puțin de opt ani de zile.

Spuneam că Rusia este principala putere militară nucleară a lumii și o să vă arăt imediat de ce dispune. Fiecare putere militară mare, și nu mă refer aici la Coreea de Nord sau alte puteri nucleare mici, are la dispoziție așa numita triadă nucleară.

Pentagon are un nivel de alertă nucleară de 3, pe o scară de la 1 la 5. Adică, are la dispoziție posibilitatea de a lansa rachete nucleare de pe mare, de pe uscat și din aer, pentru că vorbim ori de silozuri, ori că vorbim de rachete hipersonice cu rachete nucleare și știm că acest gen de rachete hipersonice, nu știm dacă au sau nu focos nuclear sau se află în zone apropriate de noi.

Există variantă marină – cu submarine – există avioanele de care vorbeam sau bombele gravitaționale nucleare.

Pe de altă parte, dacă stăm să analizăm la rece ce s-a întâmplat, au și americanii un sistem de alarmare nucleară similar, cam în toate țările.

Apropo, ce urmăriți aici este exercițiul comun Rusia-Belarus din urmă cu o săptămână, unde Vladimir Putin a supervizat personal lansarea unor rachete intercontinentale balistice fără focoase nucleare, pentru că era vorba de un simplu exercițiu.

Reîntorcându-ne la ce povesteam, la acest nivel de alarmare, ei bine ce a făcut Vladimir Putin în limbaj american al Pentagonului s-ar traduce prin DefCon 3 pe o scară de la 1 la 5, unde 5 este calm, absolut plat, și 1 ar însemna deja că există un război nuclear în desfășurare sau iminent, dar nu este vorba de așa ceva„, a mai explicat jurnalistul.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru tineri în luna august. Există activități zi și noapte în acest loc, iar oricine își poate reîncărca bateriile
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Evenimentul de sărbătorire a includerii ansamblului sculptural ‘Calea Eroilor’ în patrimoniul UNESCO, marcat de gafele organizatorilor
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!