Rusia a plasat arsenalul nuclear în alertă de luptă. Sateliţii SUA monitorizează toate mişcările

Rusia dispune în prezent de 1.625 de focoase nucleare desfăşurate, la care trebuie adăugate alte 2.870 aflate în silozuri şi alte 1.760 cu caracter strategic.
Filip Stan
28 feb. 2022, 14:48
Rusia a plasat arsenalul nuclear în alertă de luptă. Sateliţii SUA monitorizează toate mişcările

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că a plasat forţele de descurajare în alertă de luptă, în ciuda negocierilor cu Ucraina de la graniţa cu Belarus, relatează DPA.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin de această decizie, care implică rachete strategice, Flota Nordică şi Flota din Pacific şi forţele aviatice cu rază lungă de acţiune, conform unui comunicat al ministerului. Duminică, Putin a avansat perspectiva unei escaladări nucleare cu Occidentul în privinţa Ucrainei, dând ordin ca „armele de descurajare” ale Rusiei să fie puse în alertă specială.

Zelenski, mesaj pentru România în plin război: „Sunt recunoscător pentru tot sprijinul acordat”

Rusia dispune în prezent de 1.625 de focoase nucleare desfăşurate, la care trebuie adăugate alte 2.870 aflate în silozuri şi alte 1.760 cu caracter strategic, ceea ce înseamnă în total 6.255 de focoase nucleare, potrivit ultimelor date actualizate şi recenzate de Institutul Internaţional de Cercetare a Păcii (SIPRI), cu sediul la Stockholm, citat de EFE. Alte ţări care au armament nuclear sunt China (350), Franţa (290), Regatul Unit (225), Pakistan (165), India (156) şi Israel (90), potrivit SIPRI, care menţionează şi potenţialul Coreii de Nord de a construi între 40 şi 50 de focoase nucleare.

Criza din Ucraina. Negocieri cruciale în Belarus, în următoarele ore se decide soarta războiului. Poziţie neaşteptată a Rusiei! UPDATE

Fostul secretar general al NATO Javier Solana a apreciat că „este o mare greşeală” că preşedintele rus Vladimir Putin a pus în stare de alertă forţele de descurajare ruse, care includ şi o componentă nucleară, pe fondul conflictului pe care l-a declanşat în Ucraina, transmite luni EFE.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba dă asigurări duminică cu privire la faptul că Ucraina ”nu va capitula” în faţa Rusiei şi denunţă plasarea în alertă a forţelor ruse de disuasiune nucleară drept o tentativă de ”presiune”, relatează AFP.

”Nu ne vom preda, nu vom capitula, nu vom ceda niciun centimetru din teritoriul nostru”, subliniază într-o videoconferinţă de presă, Dmitro Kuleba.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat anterior pe Telegram că a acceptat negocieri cu Rusia şi că acestea urmează să aibă loc la frontiera Ucrainei cu Belarusul, în apropierea zonei de excludere de la Cernobîl, în urma unei medieri a preşdintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, cu care a discutat la telefon.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat duminică faptul că plasează în alertă ”forţa de disuasiune” a armatei ruse, care poate include o componentă nucleară.

Sateliţii americani monitorizează fiecare mişcare a lui Putin: vor să-i blocheze orice mişcare riscantă pentru siguranţa lumii

Serviciile americane monitorizează silozurile de lansare, iar contramăsurile ar fi declanşate la cea mai mică mişcare.

Mişcarea lui Putin de a activa dispozitivul nuclear este catalogată drept „o altă escaladare şi un pas inutil” de către Washington. Încă o provocare „conform manualului rus”, a spus Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al lui Biden.

Dar America nu are nicio intenţie să fie atrasă într-o spirală periculoasă sau să cadă în ceea ce este considerat a fi o capcană întinsă de Putin. Cu toate acestea, SUA sunt pregătite în orice moment să anihileze o măsură nebunească pe care Putin s-ar încumeta să o ia. Sateliţii americani monitorizează fiecare mişcare a preşedintelui rus.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'