Maia Morgenstern şi-a pus la dispoziţie apartamentul pentru refugiaţii din Ucraina: „Omenia trebuie să primeze”

Actrița Maia Morgenstern a anunţat că pune la dispoziția refugiaților din Ucraina propriul apartament. Până acum, aproape 520.000 de refugiaţi din Ucraina au trecut începând de joi frontiera spre ţări vecine după declanşarea invaziei ruse. În România au ajuns aproape 35.000 de refugiaţi.
Alina Costache
01 mart. 2022, 11:32
Maia Morgenstern şi-a pus la dispoziţie apartamentul pentru refugiaţii din Ucraina:

Maia Morgenstern vine în ajutorul refugiaţilor din Ucraina. Actriţa a anunţat că şi-a pus la dispoziţie apartamentul pentru a adăposti persoane care au fugit din Ucraina ca urmare a atacurilor Rusiei.

Citeşte şi: Avertismentul ambasadorului Rusiei pentru România: „Dacă forţele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, ţara dumneavoastră nu este în pericol”

„M-am tot gândit. M-am hotărât
Mi-am pus la dispoziție apartamentul. Pentru oameni aflați în suferință și în nevoi. O voi face într-un cadru organizat, prin intermediul unor organizații oficiale. Pentru a fi de folos, pentru ca bunele mele intenții să nu fie batjocorite, pentru a nu fi trasă pe sfoară, cum s-a mai întâmplat. Da, sunt perfect conștientă că există riscul ca unii și alții sa profite de buna credință a oamenilor de bună credință. Da, sunt perfect conștientă ca există riscul ca suferința semenilor noștri să fie folosită în scopuri nu tocmai cinstite. Da, știu, înțeleg. Îmi asum. Voi încerca să previn orice fraudă și orice manipulare. De orice fel. Și, cu toate acestea, susțin neîncetat:
Omenia trebuie să primeze. Bunătatea”, a scris Maia Morgenstern pe Facebook.

Citeşte şi: Armata rusă este „la porţile oraşului” Herson. Primul oraş important care ar putea ajunge sub ocupaţia trupelor lui Putin. Situaţie gravă şi în Mariupol

Aproape 520.000 de refugiaţi din Ucraina au trecut începând de joi frontiera spre ţări vecine după declanşarea invaziei ruse, potrivit celui mai recent recensământ al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) publicat luni seara, informează marţi AFP.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a înregistrat până luni la orele 15:00 GMT exact 519.057 de persoane care au fugit începând de joi din calea luptelor violente dintre trupele ruse şi armata ucraineană, în această ţară cu peste 37 de milioane de locuitori în teritoriile controlate de Kiev, care nu includ Crimeea anexată şi zonele aflate sub controlul separatiştilor.

Polonia, care şi-a declarat sprijinul ferm pentru Ucraina, a primit începând de joi cel mai mare număr de refugiaţi. În total, UNHCR înregistra în cel mai recent recensământ 281.300 de refugiaţi, cu numai 300 mai mulţi decât luni dimineaţa.

Pe reţelele sociale, oamenii se organizează, fac colecte de bani, medicamente, oferă locuinţe, hrană sau transport gratuit pentru refugiaţi.

Înainte de această criză, Polonia găzduia deja circa 1,5 milioane de ucraineni veniţi majoritatea pentru a munci în această ţară membră a Uniunii Europene.

Ungaria a primit începând de joi 93.938 de refugiaţi, cu 9.500 mai mulţi decât se înregistrau luni dimineaţa, potrivit UNHCR. Această ţară numără cinci puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, astfel că mai multe oraşe de frontieră, printre care Zahony, au amenajat clădiri publice în centre de primire a refugiaţilor, unde civili unguri vin să ofere produse de primă necesitate sau asistenţă.

Pe teritoriul Republicii Moldova au sosit până acum 38.388 de refugiaţi.

În România, s-au refugiat începând de joi 34.361 de persoane din Ucraina, potrivit UNHCR, cu 2.000 mai mulţi în decursul zilei de luni. Au fost înfiinţate două tabere pentru primirea de refugiaţi din Ucraina, una la Sighet, goală deocamdată, şi alta la Siret, de unde cei circa 40 de refugiaţi aflaţi acolo vor fi transferaţi către centre de primire.

Potrivit acestui cel mai recent raport al UNHCR, 30.000 de refugiaţi din Ucraina au trecut frontiera spre Slovacia, începând de joi. Dintre aceştia, 13.940 au intrat în Slovacia duminică, a anunţat luni poliţia slovacă pe pagina sa de Facebook.

UNHCR a precizat de asemenea că 40.759 dintre aceşti refugiaţi şi-au continuat drumul, odată trecută frontiera ucraineană, spre alte ţări europene, cu 6.000 mai mulţi decât la numărătoarea precedentă.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Secretele unui somn eficient. Cum te pui pe picioare peste noapte
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Donald Trump anunţă întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Mar-a-Lago
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!