Ultima șansă la pace! Delegația ucraineană e așteptată la Belarus pentru a doua rundă de negocieri. Oficial rus: Așteptăm să sosească joi dimineață

A două rundă de negocieri între delegațiile ruse și ucrainene urmează să aibă loc în următoarele ore, la Belarus, după ce prima rundă de negocieri s-a încheiat fără un rezultat concret.
Filip Stan
02 mart. 2022, 19:20
Ultima șansă la pace! Delegația ucraineană e așteptată la Belarus pentru a doua rundă de negocieri. Oficial rus: Așteptăm să sosească joi dimineață
Update

”Delegaţia ucraineană a plecat deja de la Kiev. Aşteptăm să sosească aici mâine dimineaţă”, a declarat Medinski, potrivit AFP. Preşedinţia de la Kiev a confirmat între timp că delegaţia ucraineană se îndreaptă către locul negocierilor.

Update. Delegația rusă a ajuns deja la locul întâlnirii, iar cea ucraineană a părăsit Kievul și este în drum spre Belarus.

Știre inițială

Delegaţia din Rusia şi cea ucraineană vor relua discuţiile în vederea opririi războiului din Ucraina soldat deja cu mii de victime, morţi şi răniţi, dar şi cu pagube însemnate. Negocierile vor avea loc miercuri, la granița dintre Belarus și Polonia, a transmis agenția de presă rusească RIA, citată de CNN.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că „în a doua jumătate a zilei, mai aproape de seară, delegaţia noastră va fi la locul lor pentru a aştepta negociatorii ucraineni”. Componenţa delegaţiilor nu se va modifica.

Informaţia privind a doua întâlnire pentru negocieri între delegaţiile Ucrainei şi Rusiei a fost confirmată şi de Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei de presă de stat rusă TASS.

TASS a precizat că respectivul consilier al şefului statului ucrainean a făcut respectivele declaraţii la postul de televiziune Ukraine-24 TV.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat anterior că oficialii ucraineni sunt pregătiţi pentru noi discuţii, însă a subliniat că locul este deocamdată indecis, iar Kievul nu va accepta niciun ultimatum rusesc, notează AP News.

Prima rundă de negocieri a avut loc la granița Ucrainei cu Belarus, în regiunea Gomel, după ce, inițial, Zelenski îi spusese lui Putin că e deschis pentru negocieri în orice altă locație în afară de Belarus, venind cu alte variante precum Varşovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku.

Discuţiile ruso-ucrainene au avut loc luni şi au durat cinci ore. Delegaţia rusă a fost condusă de consilierul prezidenţial Vladimir Medinski, care a declarat mai devreme că delegaţia rusă este pregătită să discute cu partea ucraineană atât timp cât va fi nevoie pentru a ajunge la acorduri.

„Aceste discuții au avut loc pe un fundal de bombardamente și împușcături care vizează teritoriul nostru… Sincronizarea bombardamentelor cu procesul de negocieri a fost evidentă”, a declarat Volodimir Zelenski.

În ziua primei runde de negocieri, Vladimir Putin a făcut o serie de amenințări care i-au speriat pe oamenii de rând de pretutindeni. Liderul rus a pus în alertă forțele nucleare ale Rusiei.

Liderul Rusiei a avut o întâlnire cu Sergei Shoigu, ministrul rus al Apărării, și șeful Statului Major General,  Valery Gerasimov, și le-a ordonat să ridice gradul de alertă pentru arsenalul nuclear, în condițiile tensiunilor crescute cu vestul după ce a invadat Ucraina.

Într-o adresă la televiziunea de stat, liderul Rusiei a folosit ca argument declarațiile agresive ale liderilor NATO și sancțiunile economice împotriva Moscovei.

„Țările vestice nu numai că întreprind acțiuni neprietenoase împotriva țării noastre în sfera economică, mă refer la acele sancțiuni pe care toată lumea le cunoaște bine, dar oficialii de rang înalt ai principalelor țări NATO fac și declarații agresive împotriva țării noastre”, a declarat Vladimir Putin.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ce să adaugi peste carnea de pui la cuptor ca să-i dai un gust de neuitat. Ingredientul care îi oferă o savoare de excepție
Capital.ro
S-A DAT ORDIN pentru România direct de la UE. Este obligatoriu până pe 15 OCTOMBRIE
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Zodii aflate în impas. E un moment bun de reflecție în viața lor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații în România. Ce se întâmplă în București
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Rusia amenință Chișinăul după declarațiile ministrului de Externe al Republicii Moldova
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!