Cum să alegi un web hosting de calitate pentru website-ul tău?

Alegerea unei firme de găzduire și a unui plan care să se potrivească perfect cu nevoile tale sunt niște lucruri pe care trebuie să le privești cu multă seriozitate.
Filip Stan
02 mart. 2022, 12:04
Cum să alegi un web hosting de calitate pentru website-ul tău?

Călătoria ta în spațiul virtual începe cu firma de web hosting pe care o alegi. În funcție de calitatea serviciilor oferite de aceasta, tu, ca antreprenor te poți dezvolta mai rapid sau mai lent, ori, într-unele cazuri, dacă business-ul tău se desfășoară mai mult în mediul virtual, poți stagna.

Dar cu atât de mult firme care oferă servicii de web hosting pe piață, mai ales dacă ești abia la început de drum, este normal să ai dubii și să nu știi pe cine să alegi când vine vorba de un partener de încredere.

Alegerea unei firme de găzduire și a unui plan care să se potrivească perfect cu nevoile tale sunt niște lucruri pe care trebuie să le privești cu multă seriozitate. Nu toate firmele de găzduire oferă același tip de servicii și nici nu trebuie să te chinui să găsești o firmă care se ocupă chiar cu orice, ci doar să găsești una care îți îndeplinește toate nevoile.

În acest articol vom discuta mai departe despre despre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cauți la o firmă de găzduire online.

Ce înseamnă găzduire online?

Nu contează dacă au un website sau 50. Importanța înțelegerii rolului unei firme care oferă servicii de web hosting pentru afacerea ta este fix aceeași.

În esență, o firmă de găzduire este o firmă care îți oferă un loc unde să înregistrezi fișierele și alte date esențiale ale website-ului tău. În plus, ea se mai ocupă și cu furnizarea acelor date persoanelor care îți accesează website-ul.

Informația stocată pe serverul unei firme de web hosting poate include: videoclipuri, imagini, fișiere HTML și CSS care poruncesc temei tale cum să se comporte. Dacă îți imaginezi adresa website-ului tău și domeniul său ca o adresă reală, atunci poți să te gândești că serviciul de găzduire est chiar casa în sine.

Cum să alegi cea mai bună firmă de găzduire pentru tine?

  1. Cunoaște nevoile website-ului tău

Înainte de a începe căutările pentru cel mai bun serviciu de găzduire, trebuie să-ți faci o listă cu tot ce ai nevoie pentru website-ul tău. Pe urmă să stabilești care sunt prioritățile tale și să compari această listă cu serviciile pe care le oferă firmele de hosting pe care le-ai luat în calcul.

Dacă website-ul tău face parte dintr-o nișă anume, atunci ar trebui să iei în calcul acest lucru pentru că existe firme de hosting cu mai multă experiență în magazinele online, în platforme, în blogurile de fashion etc., decât competitorii lor și atunci s-ar putea să fie mai potrivite și pentru tine.

  1. Asigură-te că beneficiezi de cea mai bună ofertă de preț

Unele firme de găzduire oferă servicii la un preț mai mic pentru persoanele care vor să le închirieze serverele pe termen lung. De aceea, dacă ai în plan să îți faci un website, să-l dezvolți și să-l ții activ ani la rândul, atunci nu alege un serviciu de hosting pe care să-l plătești lunar, ci unul pe care să-l plătești anual pentru că s-ar putea să fie mai ieftin. Majoritatea firmelor de web hosting oferă reduceri pentru plata integrală a unui an la începutul perioadei de găzduire. Și de ce să plătești mai mult când chiar nu este nevoie, nu-i așa?

La început, când la plata serviciilor de web hosting se mai adaugă și multe alte cheltuieli pentru demararea activităților firmei, s-ar putea să fie tentant să plătești fragmentat, lunar. Dar gândește pe termen lung și conștientizează faptul că orice business are nevoie de cel puțin un an ca să se pună pe picioare și să-și consolideze reputația și alege servicii de durată.

  1. Alege un serviciu de web hosting care să-ți garanteze un uptime cât mai bun

Web hosting de calitate înseamnă în primul rând un uptime cât mai bun. Cuvântul uptime se referă la perioada de timp în care website-ul tău este activ și ca să oferi o experiență cât mai bună clienților tăi, aceasta trebuie să fie cât mai aproape de 100%.

Desigur, nu toate firmele de web hosting definesc conceptul de uptime în același mod. Dar dacă vrei calitate premium trebuie să te orientezi către compania care îți garantează că website-ul tău va fi activ aproape tot timpul în care beneficiază de găzduire pe serverele sale.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul crescut de români doar pentru plăcerile străinilor. Are o carne bogată în proteine, dar care ajunge imediat la export. Magazinele din România nu sunt interesate și statul nici măcar nu mai știe numărul exemplarelor
Capital.ro
Anunț pentru toți românii cu buletin și card bancar. E complet gratuit. Statul te ajută
Playtech.ro
AVEM decizia TAS pentru Sabrina Voinea și Ana Bărbosu! Total neaşteptat ce măsură s-a luat
DailyBusiness
Alertă în România! ADIO murături în 2024
Adevarul
Prezență bizară în zona centurii localității Florești din Cluj. A fost apelat 112, polițiștii fac căutări
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Schimbarea domiciliului. Obligațiile pe care mulți le ignoră
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
TAS a decis: vești CRUNTE pentru Sabrina Voinea. E sau nu corect verdictul lor final?! Tu ce părere ai?
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam. Am aflat odată cu voi”. Mesajul transmis de artist în mediul online
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Marea vedetă s-a stins la 55 de ani: Te vom purta în gând
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al ministrului Sănătății
MediaFlux
AMENZI pentru PERSOANELE FIZICE! AU ÎNCEPUT CONTROALELE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!