Ameninţarea nucleară a Rusiei vizează „întreaga umanitate”, denunţă Înaltul Comisar ONU Michelle Bachelet

Potrivit unui ultim bilanţ întocmit de ONU, războiul din Ucraina s-a soldat cu cel puţin 230 de morţi în rândul civililor şi cu cel puţin 525 de răniţi.
Filip Stan
04 mart. 2022, 08:25
Ameninţarea nucleară a Rusiei vizează

Înaltul Comisar ONU al Drepturilor Omului Michelle Bachelet a avertizat joi comunitatea internaţională cu privire la ameninţarea nucleară la adresa ”întregii umanităţi”, în urma invaziei ruse a Ucrainei, relatează AFP.

”Atacul militar al Federaţiei ruse împotriva Ucrainei a deschis un nou şi periculos capitol în istoria lumii”, a denunţat Michelle Bachelet în Consiliul ONU Drepturilor Omului (CDH), la Geneva.

”Ridicarea nivelului alertei armamentului nuclear subliniază gravitatea riscurilor la adresa întregii umanităţi”, a subliniat ea.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat, la câteva zile după ce a lansat invazia Ucrainei, ”plasarea forţelor de disuasiune ale armatei ruse în regim special de alertă de luptă”, declanşând cele mai puternice proteste occidentale.

Zelenski, după exploziile de la cea mai mare centrală nucleară: „Europeni, treziţi-vă, vă rog, ruşii trag în centrala nucleară!”
Cele 47 de state care fac parte din CDH s-au reunit joi, de urgenţă, într-o dezbatere privind Războiul din Ucraina, la solicitatea Kievului, care a elaborat un proiect de rezoluţie prin care cere o anchetă internaţională.

230 DE CIVILI UCIŞI ŞI 525 RĂNIŢI

Michelle Bachelet a deplâns consecinţele terible ale invaziei ruse asupra populaţiei din Ucraina.

”Atacul care a început la 24 februarie este pe cale să aibă un enorm impact asupra drepturilor omului unor milioane de persoane din Ucraina”, a denunţat ea.

Război în Ucraina: Explozie la cea mai mare centrală nucleară după bombardamentele Rusiei VIDEO
Potrivit unui ultim bilanţ întocmit de căytre ONU, războiul din Ucraina s-a soldat cu cel puţin 230 de morţi în rândul civililor şi cu cel puţin 525 de răniţi.

Bachelet a avertizat, însă, că bilanţul real este cu mult mai mare.

”Majoritatea victimelor civile a fost cauzată de artileria grea, sisteme de lansare de rachete multiple şi atacuri aeriene în zone populate”, a precizat ea.

Există ”informaţii îngrijorătoare potrivit cărora s-a folosit armament cu submunuţie împotriva unor ţinte civile”, a denunţat Michelle Bachelet.

Această dezbatere urgentă a fost obţinută luni, în urma unui vot, în care Ucraina a fost susţinută de o vastă coaliţie de ţări care denunţă războiul lansat de către preşedintele rus Vladimir Putin.

În urma reuniunii, care urmează să continue vineri, Ucraina se aşteaptă la adoptarea unei rezoluţii prin care îndeamnă la ”retargerea rapidă şi verificabilă a trupelor ruse de pe întregul teritoriu recunoscut internaţional al Ucrainei”, inclusiv din Crimeea şi Donbas, şi prin care cere să se înfiinţeze de urgenţă, pe o perioadă iniţială de un an de zile, ”o Comisie de anchetă internaţională independentă”, la fel ca cea vizând Siria.

Unele ONG-uri şi-au exprimat dorinţa ca în rezoluţie să se denunţe, de asemenea, situaţia drepturilor omului în Rusia, şi să se ceară o excludere a Rusiei din Consiliul Drepturilor Omului.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!