Ce să NU mănânci la micul dejun dacă bei cafea: Cum îţi este afectat stomacul

Daca bei cafea nu trebuie sa iei niciodata acest mic dejun, deoarece efectele sunt deosebit de nocive pentru organism.
Filip Stan
04 mart. 2022, 21:17
Ce să NU mănânci la micul dejun dacă bei cafea: Cum îţi este afectat stomacul

Să bei cafea la micul dejun este ceva natural, dar atentie la ce puneti langa. Painea cu dulceata, de exemplu, este un mic dejun clasic pentru romani. Insa, drojdia regasita in paine si zaharul din gem sau dulceata nu sunt cea mai potrivita combinatie pentru sanatatea ta, dar mai ales pentru cea a stomacului. In plus, in combinatie cu untul, numarul de calorii pe care il iei este urias, in raport cu numarul foarte mic de nutrienti.

In plus, in combinatie cu o cana de cafea, efectul este si mai devastator pentru stomac. Persoanele care consuma acest tip de mic dejun, alaturi de o cafea, pot suferi adesea de arsuri la stomac si chiar de dureri.

În schimb, pentru un mic dejun sănătos și sățios, ține cont de aceste trei idei. Sau poți apela la micul dejun al campionilor, după o rețeta care întărește imunitatea și te scapă de kilogramele în plus.

Care este băutura ideală la micul dejun? NU este cafeaua
Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei, poate să dea tonul pentru restul zilei. Dacă atunci când vine vorba despre ceea ce mâncăm avem o idee despre ce ar fi mai sănătos, s-ar putea să ne fie mai puțin clar ce băuturi să servim. Lapte sau suc de portocale?

Mihaela Bilic, veste bună pentru iubitorii de cafea. Câte ceşti sunt recomandate pe zi şi de ce e bine să pui boabe de cafea în şifonier
Daca esti fanul declarat al sucului de portocale, trebuie sa stii ca, oricat de popular ar fi si oricat de adormit(a) ai fi dimineata, acest suc de portocale din paharul tau a calatorit poate sute si mii de kilometri ca sa ajunga in frigiderul tau si contine foarte mult zahar. Asa ca ce ar trebui sa bei dimineata si sa nu iti para rau?

Sucul de portocale
Ca motiv în favoarea cosumării sucului de portocale, un singur pahar de 240 ml are abia 110 calorii, potrivit rodalesorganiclife.com, si iti ofera cantitatea de vitamina C necesara pentru intreaga zi. Reprezintă un antioxidant puternic care iti poate proteja pielea impotriva actiunii daunatoare a soarelui, iti poate proteja creierul impotriva poluarii si impotriva altor factori poluanti din mediu.

NU consuma oțet de mere dacă iei aceste medicamente

Când vine vorba de contraindicații, prea mult suc de portocale ar putea sa dauneze foarte mult smaltului dintilor tai. Un studiu recent legat de sanatatea orala, realizat de Yanfeng Ren, profesor asociat la Universitatea Rochester Eastman Institute for Oral Health, a constatat ca sucul de portocale a redus duritatea smaltului dintilor cu 84% dupa ce oamenii au baut acest lichid in fiecare zi, timp de 5 zile. Alte sucuri de fructe ar putea avea efecte similare.

„Noi am ales sucul de portocale deoarece este cel mai popular suc. Dar majoritatea sucurilor din fructe au un pH sub 4 (care este foarte acid), pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor”, spune dr. Yanfeng Ren. El a adaugat ca sucul de merisoare este usor mai acid decat sucul de portocale.

Laptele
Ca încurajare a consumării laptelui dimineața, un pahar de lapte cu 2% grasime contine 20% din necesarul tau zilnic de proteine si o treime din doza recomandata de calciu. In plus, un studiu recent a descoperit ca oamenii care beau lapte dimineata au mai putine sanse sa manance in exces la pranz, in parte datorita naturii proteinelor din lapte (care contribuie la satietate) si datorita faptului ca acest mineral, calciul, ajuta la reglarea hormonilor care controleaza greutatea corpului nostru.

Cum se bea corect cafeaua dimineaţa. Prof. dr. Vlad Ciurnea explică pas cu pas
In cazul in care nu alegi lapte total degresat, acesta poate sa contina grasimi saturate, care pot creste riscul tau de boli cardiovasculare si pot contribui la boli legate de obezitate, cum este diabetul. Cand vine vorba de problemele legate de mediu, incearca sa alegi lapte bio, care provine de la animale care nu au fost injectate cu antibiotice si cu hormoni de crestere.

Care este mai bun?
Sfatul specialistilor este sa alegi laptele. Este mai bland cu dintii tai, deoarece contine mai mult calciu, spune dr. Yanfeng Ren, iar acest calciu ajuta la reconstruirea smaltului dintilor. Dar ai grija sa alegi lapte bio (ecologic), care ii va oferi organismului tau antioxidantii beneficii de care are nevoie, la fel cum si sucul de portocale ar aduce acesti antioxidanti.

Laptele ecologic (bio) contine cu 75% mai mult betacaroten (tot un antioxidant), cu 50% mai multa vitamina E (un puternic antioxidant care ajuta sistemul imunitar si care poate sa lupte impotriva unor forme de cancer si contra bolilor de inima) si de 2-3 ori mai multa luteina si zeaxantina (tot antioxidanti), ideale pentru a-ti mentine ochii sanatosi) si cu 70% mai multi acizi grasi Omega-3.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!