Fraţii Kliciko, la vânătoare de ruşi pe străzile Kievului. „Am ucis câţiva, cred că vreo 6”

Mai mulți civili construiesc puncte de rezistență în pădurile din jurul Kievului, pentru a încetini sau chiar pentru a opri avansul rușilor.
Filip Stan
04 mart. 2022, 12:24
Fraţii Kliciko, la vânătoare de ruşi pe străzile Kievului.

Fraţii Kliciko şi-au luat în serios rolul de luptători în războiul ruso-ucrainean. Mulţi sabotori sunt pe străzile Kievului, armata ucraineană ducând o intensă operaţiune de vânătoare pe străzile capitalei Ucrainei.

Localitate din apropierea Kievului distrusă de armata rusă. Ce a rămas din Borodianka, după atacul cu rachete
Vitali Kliciko susţine că, în timpul operaţiunii la care a participat, a împuşcat 6 militari ruşi:

”Ei ne vânează. Stau ascunşi cu puştile cu lunetă şi chiar acum vreau să fac un anunţ, nu are nimeni voie să iasă din casă. În primul rând, ne pasă de viaţa oamenilor noştri şi, pe de altă parte, încercăm să-i vânăm pe militarii ruşi infliltraţi în Kiev şi este mult mai uşor dacă nimeni altcineva nu e pe stradă. Noi am ucis câţiva, cred că vreo 6 oameni”, a declarat Vitali Kliciko pentru Sky News

 

Razboiul Rusia-Ucraina! Primarul Kievului, Vitali Klitschko, mesaj urgent pentru populaţie: „Ţineţi aproape valiza cu bunuri de strictă necesitate!”


În vârstă de 50 de ani, fostul campion mondial la categoria grea le-a transmis ruşilor că poporul ucrainean nu se va preda, indiferent de cât de puternică este armata invadatoare:

”Suntem gata să luptăm. Şi suntem gata să murim pentru ţara în care ne-am născut şi pentru familiile noastre, pentru că este casa noastră”, a adăugat Kliciko.

Grupuri de civili se adună în pădurile Kievului pentru a lupta. ”Bine ați venit la petrecerea noastră”

Mai mulți civili construiesc puncte de rezistență în pădurile din jurul Kievului, pentru a încetini sau chiar pentru a opri avansul rușilor.  Forțele ucrainene din capitală sunt pregătite și gata de luptă. Kievul, un oraș plin de istorie, cu fațadele sale elegante și bisericile impresionante, se află acum pe picior de război. În mod clar, avansul Rusiei nu a fost conform planului președintelui Vladimir Putin. Cu invazia aflată acum în a doua săptămână, trupele și tancurile sale sunt încă în afara capitalei, dar acest lucru se poate schimba.

Într-o pădure de la marginea orașului, bărbați din unitățile teritoriale de apărare ale Ucrainei sapă tranșee. „Bine ați venit la petrecerea noastră”, a spus soldatul către jurnaliștii BBC, după o călătorie agitată în spatele unui camion militar plin cu cutii de muniție.

Alți voluntari din apropiere, atât veterani, cât și voluntari mai tineri, urmează un curs intensiv de prim ajutor pe câmpul de luptă. Li s-a arătat cum să-și aplice un garou pe propriile membre sau pe ale altcuiva, în timp ce sunt la pământ. Scopul este de a preveni pierderile însemnate de sânge, o cauză principală de deces în război. „Ar trebui să știe cum se pot salva pe ei înșiși și cum să-și salveze prietenii”, a spus Olga, o fată cu părul lung și castaniu care curge de sub un fes negru de lână. „Nu avem timp să le arătăm totul, așa că le arătăm cel mai important lucru” spune ea. Ea însăși nu este paramedic, lucrează în achiziții, dar transmite ceea ce știe. În timp ce vorbea, a fost distrasă de o împușcătură bruscă. Se așteaptă ca lecția de astăzi să poată fi pusă în practică în curând, când forțele ruse vor pătrunde în oraș.

„Din păcate, cred că suntem la câteva zile și ne este frică. Dar este orașul nostru, este țara noastră și trebuie să luptăm”, spune Olga.

De când a început invazia în urmă cu opt zile, mulți ucraineni au făcut coadă în temperaturi sub limita înghețului pentru a se oferi voluntari pentru unitățile de apărare teritorială din Kiev.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ce să adaugi peste carnea de pui la cuptor ca să-i dai un gust de neuitat. Ingredientul care îi oferă o savoare de excepție
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Polițiștii, acuzați că au dat doar avertismente șoferilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații în România. Ce se întâmplă în București
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu buletin de identitate. Statul român va afla absolut totul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Finalizarea heliportului din Târgu Jiu întârziată de trei ani
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!