Volodimir Zelenski, videoconferinţă pe Zoom cu senatori americani. SUA: „Noi nu pledăm pentru asasinarea lui Putin”

Preşedintele Ucrainei este nemulţumit de refuzul NATO de instituire a unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina
Filip Stan
05 mart. 2022, 06:51
Volodimir Zelenski, videoconferinţă pe Zoom cu senatori americani. SUA:

Senatorii SUA au fost invitaţi să se întâlnească sâmbătă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, prin sistem de videoconferinţă Zoom, a confirmat pentru The Hill un consilier al Senatului.

Întâlnirea va avea loc sâmbătă dimineaţă, şi, potrivit celor de la The Hill, ar fi pentru prima dată când Senatul complet va putea vorbi cu Zelensky de când preşedintele rus Vladimir Putin şi-a început invadarea Ucrainei, la sfârşitul lunii trecute.

Întâlnirea are loc în timp ce parlamentarii lucrează pentru a acorda miliarde de ajutoare noi pentru Ucraina şi îi oferă lui Zelensky şansa de a prezenta membrilor Congresului direct ceea ce are nevoie ţara sa în timp ce luptă împotriva invaziei ruse. Deşi Putin s-a confruntat cu eşecuri, Rusia are încă un avantaj militar faţă de Ucraina şi a atacat mai multe oraşe cheie.

Zelenski, mesaj la miezul nopţii: „Vom continua să luptăm. Ne vom apăra ţara” VIDEO
Discuţia lui Zelensky cu parlamentarii vine după ce alţi oficiali ucraineni s-au întâlnit cu membrii Congresului la începutul acestei săptămâni. Ambasadorul ucrainean Oksana Markarova s-a întâlnit cu membri ai Senatului şi i-a avertizat că Ucraina are nevoie de mai multe provizii pentru a ajuta la lupta împotriva armatei ruse.

Zelensky a fost, de asemenea, în contact cu lideri mondiali, inclusiv cu preşedintele Biden, deoarece solicită sprijin pentru ţara sa, furnizând frecvent actualizări prin intermediul reţelelor sociale, mai transmite The Hill.

asa Albă nu pledează pentru o schimbare de regim în Rusia, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt Jen Psaki, după ce un senator republican îi îndemnase pe ruşi să-l asasineze pe preşedintele Vladimir Putin, transmite Reuters.

”Noi nu pledăm pentru asasinarea liderului unei ţări străine sau schimbarea regimului. Nu aceasta este politica Statelor Unite”, le-a declarat reporterilor purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Senatorul republican Lindsey Graham, din Carolina de Sud, a îndemnat joi ca „cineva din Rusia” să-l asasineze pe preşedintele Vladimir Putin, pentru a face „un mare serviciu” Rusiei şi restului lumii.

Zelenski, după exploziile de la cea mai mare centrală nucleară: „Europeni, treziţi-vă, vă rog, ruşii trag în centrala nucleară!”
„Cineva din Rusia trebuie să ia taurul de coarne (…) şi să-i vină de hac acestui individ”, a afirmat senatorul republican într-o emisiune televizată, scrie agerpres.ro.

El şi-a aprofundat ideea într-o serie de mesaje pe Twitter, afirmând că „singurii care pot rezolva problema asta sunt ruşii”.

Zelenski este nemulţumit de refuzul NATO de instituire a unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina
„A avut loc un summit NATO astăzi, un summit slab, un summit confuz, un summit care demonstrează că nu consideră toată lumea lupta pentru libertatea Europei ca fiind obiectivul numărul unu. Ţările NATO au creat o poveste că închiderea spaţiului aerian al Ucrainei ar provoca o agresiune directă a Rusiei împotriva NATO. Aceasta este autohipnoza celor care sunt slabi, nesiguri pe plan intern, în pofida faptului că deţin arme mult mai puternice decât noi”, a declarat Volodimir Zelenski, citat de BBC News şi de CNN.

Cu toate acestea, Zelenski a mulţumit ţărilor NATO care susţin Ucraina. „Le sunt recunoscător prietenilor ţării noastre. Sunt multe ţări din NATO care ne sunt prietene, cei mai mulţi parteneri ai noştri, parteneri puternici, care ajută ţara noastră”, a subliniat Zelenski.

Miniştrii de Externe din ţările NATO au respins, vineri, cu ocazia reuniunii extraordinare de la Bruxelles, ideea instituirii unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina. „A fost evocat subiectul, iar statele aliate au convenit că nu trebuie să avem avioane NATO în spaţiul aerian ucrainean sau trupe NATO la sol, deoarece ne-am putea trezi cu un război total în Europa”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.

La rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a argumentat, potrivit CNN, că instituirea de către NATO a unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina ar risca să conducă la un „război total în Europa”.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut evitarea implicării Alianţei Nord-Atlantice într-un conflict direct cu Rusia, pledând pentru continuarea eforturilor diplomatice pentru un armistiţiu în Ucraina. Într-un interviu acordat postului ZDF, Olaf Scholz a insistat că NATO nu trebuie să ajungă la o confruntare militară directă cu Rusia. „Acest lucru ar atrage după sine o escaladare dramatică a situaţiei din Ucraina, ar genera pericole majore. De aceea, nu va exista nicio decizie în sensul implicării statelor NATO la nivel militar”, a subliniat Olaf Scholz.

Şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut Alianţei Nord-Atlantice să nu instituie zonă de interdicţie aeriană în Ucraina, avertizând că această acţiune ar fi „un pas prea departe”.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ceruse în mai multe rânduri Alianţei Nord-Atlantice să instituie o zonă de interdicţie aeriană, pentru blocarea pătrunderii avioanelor militare ruse care participă la atacuri. În cazul în care NATO ar institui o zonă de interdicţie aeriană în Ucraina, avioane NATO şi sisteme antiaeriene ar trebui să protejeze spaţiul aerian ucrainean, generând riscuri privind producerea unor confruntări militare directe cu Rusia.

Spynews
Mireasa - Iubește de 10. Ce și-au spus Alexandru și Daiana când credeau că nu îi aude nimeni. Mirela Vaida i-a dat de gol | VIDEO
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Bombă! Revine Gigi Becali în politică!? „O să fiu deputat în decembrie!” Video exclusiv
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Producția de energie a României s-a prăbușit
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Daniela Crudu, imagine rară cu bărbatul care a cucerit-o. Acum nu îl mai ține ascuns! Vedeta, vacanță romantică cu tatăl copiilor | VIDEO
Spynews
O femeie a fost condamnată la închisoare pentru că i-a dat prea multă mâncare câinelui. Ce alte măsuri au luat autoritățile în acest caz
Evz.ro
Manipulare grosolană, la nivel mondial. Cum a căzut omenirea în capcană
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Detaliul bulversant din această poză. Mirele și mireasa nu l-au observat, dar fotograful a înlemnit 😲
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Algeria anunță noi măsuri împotriva Franței după sprijinul lui Macron pentru planul de autonomie al Marocului
MediaFlux
Când vin PENSIILE MAJORATE! Anunț OFICIAL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?