Klaus Iohannis, în vizită sâmbătă la tabăra de refugiaţi de la Siret, duminică la Baza Kogălniceanu

Poliţia de Frontieră anunţă sâmbătă dimineaţă că 28.235 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară vineri, în scădere cu 1,1 % faţă de ziua precedentă.
Alina Costache
05 mart. 2022, 15:31
Klaus Iohannis, în vizită sâmbătă la tabăra de refugiaţi de la Siret, duminică la Baza Kogălniceanu

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns sâmbătă la tabăra mobilă pentru refugiaţi de la Siret, în judeţul Suceava. La tabăra de la Siret se află şi ministrul de Interne, Lucian Bode, şi şeful DSU, Raed Arafat. În prezent, în tabăra de la Siret sunt cazaţi 215 refugiaţi din Ucraina, potrivit ISU Suceava.

Preşedintele Klaus Iohannis merge sâmbătă în tabăra de refugiaţi ucraineni de la Siret, din judeţul Suceava. Conform programului oficial al preşedintelui, la ora 16:00, acesta va face o vizită la tabăra mobilă pentru refugiaţi de la Siret, judeţul Suceava.

Poliţia de Frontieră anunţă sâmbătă dimineaţă că 28.235 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară vineri, în scădere cu 1,1 % faţă de ziua precedentă.

Război în Ucraina, ziua a 10-a. Sună sirenele în Kiev, lupte grele la Harkov şi Mariupol şi apeluri disperate ale preşedintelui Zelenski. UPDATE: Armistiuţiu pentru culoare umanitare

„În data de 04.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 85.847 de persoane, dintre care 28.235 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 1,1 % faţă de ziua precedentă ). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 9.455 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 4,8%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 16.922 cetăţeni ucraineni (creştere de 2 %)”, conform Poliţiei de Frontieră.

Pe sensul de ieşire din România au făcut formalităţile 106.330 de persoane, dintre care 22.813 cetăţeni ucraineni (creştere de 3,6%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 04.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 195.848 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 132.500 cetăţeni ucraineni.

Guvern: Platforma de sprijin pentru Ucraina, îmbunătăţită cu sprijinul Code for Romania

Platforma de resurse şi nevoi menită să sprijine acţiunile de ajutorare a cetăţenilor ucraineni, dezvoltată de Code for Romania, în parteneriat cu Guvernul României şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, va prelua funcţionalitatea şi datele centralizate în actuala iniţiativă guvernamentală – platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.

Războiul din Ucraina anunţă o criză economică fara precedent! Alimentele au început să fie RATIONALIZATE după doar o saptămână de război!
Noua platformă va include centralizatoarele „Un Acoperiş” pentru managementul şi validarea cererilor şi ofertelor de cazare şi „Sprijin de Urgenţă” pentru managementul şi alocarea celorlalte tipuri de resurse (hrană, produse de igienă, îmbrăcăminte etc.).

„Pentru coordonarea integrată a eforturilor derulate de instituţiile guvernamentale, societatea civilă şi mediul privat în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei umanitare refugiaţilor din Ucraina, vineri, 4 martie, a avut loc, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru găzduită de Mădălina Turza, consilier de stat, cu reprezentanţii Code for Romania. La întâlnire au participat membri ai grupului de lucru constituit, în acest sens, la nivelul Cancelariei Prim-ministrului, reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ai organizaţiilor internaţionale – Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), Organizaţia Mondială a Migraţiei, Crucea Roşie, Asociaţia ‘Zi de Bine’ şi Dumitriţa Solomon, secretar de stat în Cancelaria Prim-ministrului”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Guvernul apreciază eforturile derulate şi mulţumeşte societăţii civile pentru mobilizare şi implicare în acţiunile de sprijinire a cetăţenilor ucraineni.

Parteneriatul între instituţiile statului şi sectorul neguvernamental este esenţial pentru coordonarea acţiunilor de solidaritate cu Ucraina, mai arată sursa citată.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
Playtech.ro
„Circ mediatic”! Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce a câștigat procesul cu Anamaria Prodan: Are de primit zeci de mii de lei
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Stațiunea care face furori. Este la un pas de Brașov și e de vis
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru proprietarii de terenuri. UE a cedat în fața României: „Rezolvat 100%”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!